واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: چنانچه شما به طور مزمن دچار کاهش یا فقدان تمایل به رابطه جنسی هستید ممکن است لازم باشد که سراغ سکس تراپی یا آمیزش درمانی بروید.
سکس تراپی یا آمیزش درمانی چیست؟امروزه بسیاری از زوجین مساله رابطه جنسی در زندگی شان تبدیل به یک معزل بزرگ زناشویی شده است. خصوصا که زندگی های امروزی بسیار شلوغ و گاه درهم برهم است.از یک طرف- ساعات طولانی کار زن و مرد
- بالا رفتن سن ازدواج و به تبع آن کاهش تدریجی میل جنسی(طول عمر رابطه جنسی با کیفیت بالا در زندگی های امروزی کوتاه تر از قبل شده است)
- بالا بودن توقع زوجین از کیفیت رابطه جنسی نسبت به نسلهای قبل
و ..همه دست به دست هم داده تا مقوله رابطه جنسی یا در اصطلاع عامه مردم، سکس، تبدیل به یک معزل بزرگ شود و از آنجا که در برخی از موارد توقعات هیچ یک از زوجین تامین نمی شود، بعد از مدتی این رابطه به دست فراموشی سپرده شده و به دنبال آن مشکلات ارتباطی زوجین را به همراه دارد.
اما در کل چنانچه شما به طور مزمن دچار کاهش یا فقدان تمایل به رابطه جنسی هستید ممکن است لازم باشد که سراغ سکس تراپی بروید. هر چند امروزه پیگیری درمانی برای مشکلات جنسی خیلی پذیرفته تر از قبل شده است، اما هنوز هم برای بسیاری از افراد صحبت کردن در این حوزه با یک متخصص راحت نیست. به گفته کارشناسان و درمانگران این حوزه افراد زیادی هستند که، می دانند باید سراغ سکس تراپی بروند، اما به دلیل احساس شرم و خجالت این کار را نمی کنند و به همین دلیل ممکن است سالیان متمادی زندگی شان توام با احساس درد و یا عدم احساس رضایت باشد.
تصمیم گیری در مورد لزوم سکس تراپی برای شماقبل از اینکه نزد یک سکس تراپ مراجعه داشته باشید باید وقت بگذارید و ببینید آیا این مراجعه را نیاز دارید یا خیر؟لذا متخصصین این حوزه به شما پیشنهاد می کنند که:
- به ملاقات یک پزشک بروید به ویژه اگر مشکل شما ریشه جسمانی دارد. یک متخصص زنان یا یک اورولوژیست می تواند گرفتاری ها و مشکلات ناشی از بیکاری، ازدیاد سن و یا عدم تعادل هورمونی و یا متابولیکی را تشخیص دهد. داروهای تجویز شده و یا داروهایی که خود سرانه مصرف می شوند و یا استفاده از موادی مانند قلیان، سیگار و کلا دخانیات و .. همگی می توانند کارکرد جنسی افرد را تحت تاثیر قرار دهند.
- درباره رابطه جنسی مطالب بیشتری یادبگیرید. علی رغم تسهیل امروز برای بحث پیرامون رابطه جنسی، افراد زیادی هستند که درک کمی از بدن خود و کارکرد جنسی شان دارند. کتابها، خودآموزها و حتی فیلمهای آموزشی که امروزه به وفور یافت می شود می تواند خیلی موثر باشد. هر چقدر آشنایی شما با این مسایل بیشتر شود بهتر می توانید متوجه شوید که آیا واقعا نیازمند درمان هستید یا نه؟ حتی برخی افراد از طریق خودیاری گری می توانند بسیاری از مشکلات شان را رفع کنند.
یک نکته: در حال حاضر بسیار رواج یافته که برخی از افراد به بهانه یادگیری و افزایش اطلاعات پیرامون رابطه جنسی به سراغ فیلمهای سکسی می روند. منظور ما از دیدن فیلمها، تصاویر مستهجن یا فیلمهای غیر اخلاقی نیست بلکه منظور فیلمهای آموزشی است که صرفا از لحاظ علمی با این مساله برخورد می کند و قصد آن افزایش اطلاعات مفید است نه ترویج تصاویر توام با بی اخلاقی.
سکس تراپیچه اتفاقی در سکس تراپی می افتد؟بسیاری از افراد بعد از آنکه نتوانستند از طریق روشهای خودیاری مشکلات جنسی شان را حل کنند سراغ سکس تراپی می روند. مسترز و جانسون دو تن از پیشگامان سکس تراپی دریافتند که صحبت کردن انفرادی(یعنی اقدام یکی از زوجین) برای حل مشکلات جنسی کافی نیست. مقوله رابطه جنسی یک ارتباط صرفا فیزیکی نیست بلکه احساسات بخش جدایی ناپذیر و یا حتی مهمتر این رابطه است. لذا یکی از زوجین نمی تواند در مورد احساسات طرف مقابل هم به تنهایی قضاوت کند و حرف بزند.
به طور کلی سکس تراپی عمدتا سراغ مشکلات احساسی می رود که زیر بنای مشکلات جنسی را تشکیل می دهد و عمدتا روشهای رفتاری برای مواجهه با نشانه های فیزیکی به کار می رود. این تکنیکهای رفتاری شامل تمرین های فیزیکی است که، مراجعین در بیرون از جلسات درمان انجام می دهند.
یک تکنیک متداول که در درمان بسیاری از مشکلات جنسی مرسوم است حساس کردن تمرکز است که در آن زوجین بدون تماس جنسی، سعی می کنند صرفا معطوف به رابطه جنسی شده و لذا ذهن خود را درگیر با این مساله می کنند. هدف از این کار کمک کردن به هر دوی زوجین است که بیاموزند چگونه از رابطه با یکدیگر لذت برده و در کنار یکدیگر احساس امنیت کنند. به تدریج که زوجین در مرحله تمرکز تسلط کافی یافتند، می توانند به تحریک جنسی هم برسند(به خاطر داشته باشید که یکی از دلایل مهم اشکال در نعوظ مردان، عادت به خودارضایی و مشکلاتی مشابه.. به خاطر ضعف در خیال پردازی است).
تجربه نشان داده که در طی جریان درمان بسیاری از زوجین به روشهای جدیدی برای کسب لذت بیشتر از مقاربت جنسی دست یافته اند. تمرینات دیگر مشکلاتی از جمله ناتوانی زنان در رسیدن به ارگاسم و نعوظ نیافتن مردان را حل می کند. بر اساس گزارش درمانگرها شکایات متداول در این خصوص(مشکلات ارگاسم و یا نعوظ)اغلب طی دوماه تا یک سال حل می شود.افرادی که آسیبهای روانی- جنسی و یا بحران هویت جنسی را تحمل می کنند، محتاج اختصاص زمان بیشتری برای کارکردن بر روی احساسات شان هستند.
برای بیشتر زوجینی که مراجعه می کنند عمده کار روی ارتقای تعامل آنها و گسترش میل و رغبت شان نسبت به هم متمرکز است. در حقیقت روشهای درمانی که بر ارتباط نفر به نفر، مابین درمانگر و بیمار تاکید دارد، در درمان بسیاری از بیماری های روانی موثرند. اما هنگامی که به عدم کفایت جنسی می پردازد، دیگر رابطه فرد با درمانگر کافی نیست، بلکه حضور شریک جنسی هم بسیار مهم و موثر است.
سکس تراپیست واقعی کیست؟نکته قابل توجه این است که سکس تراپیست حق ندارد باورهای خودش را به مراجعین تحمیل کند، زیرا سکس یک مساله شخصی است. سکس تراپی به هیچ عنوان شامل مقوله هایی نظیر برهنه گرایی و یا پیشنهاد هر عمل غیر قابل تصور نیست. اگر درمانگری چنین روحیه ای داشته باشد باید از او پرهیز کرد. سکس تراپی مطلقا یک نوع درمان از طریق گفتگو و مباحثه است.
امروزه بیشتر سکس تراپیستها سعی می کنند که به زنان و مردان در تعریف مجدد کیفیت رابطه جنسی که طبیعتا کفیت تعامل زوجین را هم تحت تاثیر قرار می دهد، کمک کنند. تاثیر سن و سال و یا مشکلات جسمانی(فیزیکی)به این معنی نیست که یک زوج نمی توانند تجربه کسب لذت داشته باشند و از رابطه جنسی، احساس خوشحالی نداشته باشند، بلکه یک درمان تخصصی قطعا رفع کننده همه این مشکلات خواهد بود.
گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:tebyan.net
1394/08/06
###12##12###
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]