واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ مهر ۱۳۹۴ (۹:۳۹ق.ظ)
تا 10 آبان؛ فراخوان جايزه کتاب سال تمديد شد موج - معاون فرهنگي-پژوهشي خانه کتاب از تمديد زمان ارسال آثار براي شرکت در فراخوان جايزه کتاب سال تا 10 آبان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، افشين داورپناه، معاون فرهنگي-پژوهشي خانه کتاب، ضمن اعلام تمديد زمان ثبت نام و ارسال آثار براي شرکت در سي و سومين جايزه کتاب تا ۱۰ آبان ماه گفت: با توجه به اينکه امسال ثبت نام در جايزه کتاب سال صرفاً به صورت الکترونيکي و از طريق سايت اينترنتي امکانپذير است و اين فرايند براي نخستين بار اجرا و تجربه ميشود، ميزان آثاري که براي اين منظور در سايت کتاب سال ثبت نام کردهاند و همچنين آثار رسيده به دبيرخانه بسيار اميدوار کننده بوده است.
معاون فرهنگي-پژوهشي خانهٔ کتاب درباره تعداد آثاري که تا کنون براي شرکت در جايزه کتاب سال ثبت نام کردهاند، گفت: در طول کمتر از يک ماهي که از اعلام فراخوان عمومي جايزه کتاب سال ميگذرد تا کنون (تا روز ۲۸ مهرماه)، بيش از سه هزار عنوان کتاب براي شرکت در جايزه کتاب سال ثبت نام کرده و آثار خود را به دبيرخانه ارسال کردهاند
وي افزود: اين آثار در ۷۱ گروه (رشته) دسته بندي شدهاند که از اين تعداد بيشترين آثار در بخش داستان تأليفي و ترجمه کودک (در مجموع ۱۴۰ عنوان کتاب) و پس از آن شعر و نثر معاصر (۱۴۰ اثر)، ترتيب تاريخ (۶۰ اثر)، روانشناسي (۴۱ اثر) قرار دارد.
داورپناه در پاسخ به اينکه آيا در همه موضوعات، آثاري به دبيرخانه جايزه کتاب سال ارسال شده است، گفت: بله در تمام موضوعات ناشران و پديدآورندگان کتاب ارسال کردهاند.
افشين داورپناه با تاکيد بر ارتقاي سطح و نوع برگزاري سي و سومين دوره جايزه کتاب سال نسبت به سالهاي پيشين، در توضيحاتي درباره تفاوت فرآيند برگزاري اين دوره از جايزه کتاب سال نسبت به سالهاي قبل، گفت: در سالهاي گذشته، همه کتابهايي که در طول سال پيشين منتشر شده بود در چند مرحله توسط هيئت داوران بررسي ميشد و حتي بدون اينکه ناشر، نويسنده يا مترجم کتاب مطلع باشد، کتابش در فرآيند داوري جايزه سال قرار ميگرفت. اين فرآيند از چند نظر قابل نقد بود؛ نخست اينکه، تعداد آثاري که بايد در مرحله اول بررسي ميشد، گاه به بيش از ۲۰ هزار عنوان کتاب بود! براي مثال، در سال ۱۳۹۳، بيش از ۲۴ هزار کتاب در مرحله اول بررسي شد. اين وضعيت هم فرآيند داوري را طولاني ميکرد و هم هزينههاي داوري را بالا ميبرد. همچنين، بسياري از کتابهايي که در مرحله اول داوري، بررسي ميشد اساساً هيچ موضوعيتي براي شرکت در جايزه کتاب سال نداشت و چه بسا نويسنده، مترجم يا ناشر کتاب هم اثر خود را در اين سطح نميديد.
در طول سال ۱۳۹۳، تعداد ۲۵ هزار عنوان کتاب چاپ اولي و غير کمک درسي در کشور منتشر شده است که اگرچه اين آثار ميتوانند در جايزه کتاب سال ثبت نام کنند، اما تعداد قابل توجهي از اين کتابها ويژگيهاي لازم براي رقابت در جايزه کتاب سال را ندارد و خود ناشران و نويسندگان نيز از ثبت نام آنها در جايزه کتاب سال خودداري ميکنند.
معاون فرهنگي-پژوهشي خانه کتاب درادامه، به نقاط مثبت برگزاري جايزه کتاب بر اساس فراخوان اشاره کرد و گفت: بر خلاف سالهاي قبل، امسال همه جوايز و جشنوارههاي کتاب و از جمله جايزه کتاب سال، بر اساس «فراخوان» برگزار ميشود؛ در واقع صرفاً آن عده از ناشران يا نويسندگاني که اثر يا آثار خود را شايسته شرکت در جايزه کتاب سال ميدانند، آثار خود را نامزد شرکت دراين جايزه ميکنند؛ بدين ترتيب، ظاهراً يک مرحله به داوري افزوده ميشود، يعني آثار برگزيده ناشران يا نويسندگان توسط خود آنها وارد فرآيند داوري جايزه کتاب سال ميشود؛ بنابراين هم از حجم بالاي کار داوري کاسته ميشود و هم داوريها با کيفيت بهتري انجام خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]