واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ابراهیمیترکمان در دیدار وزیر خارجه سوئیس:
همزیستی مسالمت آمیز با ادیان در ایران نهادینه است
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: گفتوگوی ادیان در ایران 30 سال سابقه دارد، البته ما هم در آغاز گفتوگوهای دینی با مشکل مواجه بودیم که خوشبختانه امروز توانستیم به زبان مشترک با پیروان ادیان مختلف برسیم.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با یوئیس رُسیه، قائممقام وزیر خارجه سوئیس در محل وزارت خارجه سوئیس در برن دیدار و گفتوگو کرد. در ابتدای این دیدار ابراهیمیترکمان، از سوئیس به خاطر میزبانی از چهارمین دور گفتوگوهای دینی بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کنفرانس اسقفان سوئیس، قدردانی کرد و در ادامه به تشریح ساختار و جایگاه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پرداخت. وی در سخنانی با تبیین اهداف جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوهای دینی با پیروان ادیان دیگر، گفت: گفتوگوی ادیان در ایران، 30 سال سابقه دارد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفتوگوی دینی با کشورهای مختلف را مدیریت میکند. البته در آغاز گفتوگوهای دینی با مشکل مواجه بودیم، ولی امروزه توانستهایم به زبان مشترک با پیروان ادیان مختلف برسیم. رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به حضور اقلیتهای دینی در جامعه ایران، گفت: همزیستی مسالمتآمیز در ایران، تقریباً نهادینه شده و رفتار غیراعتمادگرایانه به اعتماد متقابل تبدیل شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین رشد رفتارهای افراطگرایانه در جهان را یادآور شد و افزود: گفتوگوی دینی و شیوهای که ما سالها با اعتقاد بسیار به آن پایبندیم؛ امروز با توجه به رفتارهای افراطگرایانه از ضروریات است؛ ضرورتی که ما از 30 سال گذشته آن را آغاز کردهایم. در ادامه این دیدار یوئیس رُسیه، قائممقام وزیر امور خارجه سوئیس، ضمن استقبال از نظرات بیان شده توسط ابوذر ابراهیمیترکمان مبنی بر توجه پیروان ادیان بر زبان مشترک، گفت: معتقدیم در مواجهه با پیروان ادیان دیگر باید به دنبال عقلانیت هم باشیم، همان چیزی که شما به آن توجه دارید. رُسیه تصریح کرد: برای نمونه شما به مجتهد مراجعه میکنید و مراجعه ما به اسقف است و این مراجعات، از باب ضرورت توجه به عقل است. پس هر دو گروه به دنبال عقلانیت و یافتن زبان مشترک هستیم. وی ادامه داد: آنچه به عنوان خشونت و افراطیگری در جهان در حال رخ دادن است، ریشه دینی ندارد؛ بلکه به سیاست باز میگردد و در حقیقت دین، به دنبال خشونت نیست.
قائممقام وزیر امور خارجه سوئیس در ادامه سخنان خود تأکید کرد: ما به عنوان فرزندان ابراهیم (ع)، مشترکات زیادی داریم و در زمینههای متعددی میتوانیم با یکدیگر همکاری کنیم و معتقدیم که درهای اجتهاد برای تکامل ما بسته نشده است. بنابر اعلام این خبر، ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به منظور شرکت در چهارمین دور گفتوگویهای دینی ایران و سوئیس در این کشور حضور دارد. این دور از گفتوگوها در روزهای 27 و 28 مهر در برن سوئیس برگزار شد. ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام محمود محمدیعراقی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عماد افروغ، استاد جامعهشناسی و حجتالاسلام محسن الویری، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) نمایندگان کشورمان در این دور از گفتوگوها بودند. انتهای پیام/ک
94/07/29 - 10:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]