تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):مؤمن، خاموشى اختيار مى‏كند تا سالم بماند و سخن مى‏گويد تا سودى ببرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835842716




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تداوم وابستگي ذهني به خارج يا اقتصاد مقاومتي!‌


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تداوم وابستگي ذهني به خارج يا اقتصاد مقاومتي!‌
نویسنده : مهران ابراهیمیان 


1- در كتاب كليات علم اقتصاد،‌ «منكيو»اقتصاددانان را به دو دسته تقسيم مي‌كند كه دسته اول به كاوش در پديده‌هاي رخ داده مي‌پردازند و دسته ديگر را برنامه‌ريزان مي‌داند كه براي برون‌رفت از شرايط دشوار يا بهبود وضعيت طرح و برنامه عملي ارائه مي‌دهند. از همين رو مي‌توان چنين استنباط كرد كه الزاماً يك دانشمند اقتصادي نمي‌تواند يك برنامه‌ريز خوب باشد، لذا مي‌توان بخشي از كم‌كاري ژنرال‌هاي اقتصادي كشور را در تدوين برنامه‌اي منسجم و جدي در اين جهت توجيه كرد. اما با اين حال در بهبود وضعيت موجود اثري ندارد. معمولاً رسانه‌ها در اين‌باره با اين عبارت‌ها اين موضوع را بارها تكرار كرده‌اند كه: كسي كه نقد علمي و خوب اقتصادي مي‌كند، الزاماً مجري و برنامه‌ريز خوبي نيست !
2- براساس كتاب مورد اشاره، اختلاف ديدگاه در ميان اقتصاددانان برنامه‌ريز و حتي در ميان وزراي اقتصادي در يك دولت طبيعي است و «گريگوري منكيو» معتقد است غير از نگاه‌هاي علمي، ايدئولوژي (نوع نگاه به سبك زندگي)، دين و وابستگي‌هاي فكري نيز در ارائه راه‌حل‌هاي اقتصادي مؤثر است.
3- تلاش همه جانبه دولت در حوزه اقتصادي و سياه جلوه دادن وضعيت موجود در ضرورت اجراي مذاكرات و اجرايي شدن برجام بالاخره به نتيجه رسيد و امروز ديگر برجام جامه اجرايي به خود مي‌گيرد و مأموريت اقتصاددانان برنامه‌ريزي كه راه نجات را ارتباط با غرب مي‌دانستند به اتمام مي‌رسد، بنابراين ديگر افقي دور‌دست در مسير غروب و غرب نيست تا از پس آن به رؤيا‌پردازي براي رشد و توسعه بپردازيم و وعده رسيدن به آن را به آينده حواله كنيم زيرا براي 10ميليارد دلاري هم كه بعد از اجراي كامل رفع تحريم‌ها قرار بود به دست ما برسد نيز برنامه‌ريزي كرديم، لذا امروز روز ديگري است با واقعيت‌هاي موجود اقتصادي كشورمان! كه به اذعان اعضاي كابينه ساختارهاي آن معيوب و مريض است ‌كه وابستگي شديد نفتي به درآمدهاي نفت ارزان دولت را گرفتار كرده است ‌كه وضعيت توليدي‌هاي كشور بسيار سخت است ‌كه نيرو‌‌هاي جوان ميليوني تحصيلكرده بيكارو به دنبال كار هستند و بالاخره بايد فكري به حال اين مريض كرد.
4- از امروز بايد نقطه‌اي بسيار نزديك براي پايان تابع اثرگذاري برجام برنمودار اقتصاد فرض و تابع جديدي براي نمودار اقتصاد تعريف كرد كه مؤلفه‌هاي آن عناصر توليد يك توسعه پايدار با حداقل اثرپذيري از عوامل بيروني چون كاهش قيمت نفت و تحريم‌ها باشد؛ مؤلفه‌هايي كه اتفاقاً با يك برنامه‌ريزي دقيق و مديريت صحيح مي‌تواند در كنار هم شكلي از توسعه پايدار و مقاوم را ترسيم كند كه مد نظر مقام معظم رهبري است.
خوشبختانه كشور بعد از گذر از اين مرحله به دليل وجود همه مؤلفه‌هاي توسعه‌اي اعم از نيروي انساني جوان و تحصيلكرده، وفور مواد اوليه، بازار مصرف 75 ميليوني و 25 ميليون نفري در نزديكي مرزهاي كشور مهيا ي تحول بزرگ و... قادر است اقتصاد مقاومتي را محقق كند، اگر برنامه‌ريزان ما در طرح‌هايي كه ارائه مي‌كنند به جاي پرداختن به علت‌ها به معلول‌ها نپردازند.
 لذا با توجه به موارد چهار گانه بالا اگر چه بسته موجود ارائه شده اين روزها از سوي دولت موقتي و ناظر بر ادامه راه‌هاي قبلي و تأكيد بر معلول‌ها دارد ولي امروز مي‌تواند در اقتصاد نقطه عطفي باشد براي برنامه‌ريزان پردغدغه‌اي كه اعتلاي ميهن اسلامي را خواستارند.  بهتر است به جاي روزشماري شش ماهه تا رفع كامل تحريم‌ها و ميدان دادن به كاسبان پساتحريم مراقب حق دلالي‌ها در قراردادها با خارجيان باشيم و وابستگي ذهني به غرب را رهاكنيم و به درون‌زايي و اصلاح ساختارها تأكيد كنيم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن