تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838057207




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نکته مغفول مانده در افزایش قیمت‌ها چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
نکته مغفول مانده در افزایش قیمت‌ها چیست؟
نکته مغفول مانده در افزایش قیمت‌ها چیست؟ جزیره ای فکر کردن و عمل کردن در قوه مجریه، همواره تبعات بسیاری به دنبال داشته است. یکی از این تبعات را می توان به وضوح در افزایش قیمت حامل های انرژی دید.


به گزارش فرهنگ نیوز، دولت پس از افزایش قیمت حامل های انرژی چون بنزین و گازوئیل در بهار سال جاری، به دنبال افزایش قیمت آب و برق بود. تلاشی که با افزایش 10 تا 30 درصدی تعرفه آب از ابتدای مهرماه به نتیجه رسید و افزایش تعرفه های برق نیز به قانون بودجه سال 95 موکول شد. یکی از دلایلی که مدیران دولتی برای افزایش تعرفه های مصرف عنوان می کنند؛ اصلاح روند مصرف آب و برق است، که ارزان بودن سبب مصرف بی رویه آنها شده است.
 
البته باید توجه داشت که مشکل مصرف افسارگسیخته جامعه با افزایش قیمت ها حل نمی شود؛ چرا که بیش از 70 درصد مصرف کنندگان آب و برق، زیر الگوی تعیین شده، مصرف می کنند. اغلب این 70 درصد را 6 دهک کم درآمد جامعه تشکیل می دهند و 4 دهک پردرآمدتر جامعه که روند مصرف بی رویه آنها مشکل ساز شده است، تأثیری از بابت افزایش 20 یا حتی 30 درصدی نرخ آب و برق نمی بینند. چرا که در سبد هزینه میلیونی آنها در هر ماه، افزایش چند ده هزار تومانی قبوض آب و برق، دیده نمی شود. اما این افزایش چند هزار تومانی در دهک های کم درآمد جامعه، اگرچه فشار مضاعف اقتصادی اش به سبد هزینه خانوار اندک بوده و خیلی زود مستهلک می شود اما تأثیر آن هر چند اندک، لمس خواهد شد.
 
اما نکته مغفول مانده در دیدگاه دولتی ها چیست؟ در طی سالهای گذشته همواره حداقل دستمزد تعیین شده برای یک نیروی کار که در پایان هر سال به تصویب دولت می رسد، به صورت غیرواقعی پایین نگه داشته شده است. تنها دلیلی که می توان برای توجیه این اقدام بی منطق دولت ذکر کرد این است که با توجه به رکود اقتصادی موجود و عدم رشد بخش تولید، اگر دستمزدها بیش از 18 یا 20 درصد افزایش یابد، کارفرمایان به تعدیل نیرو دست می زنند و به بیکار شدن نیروهای شاغل موجود می انجامد. توجیهی که به صورت های مختلف از زبان مسئولان مربوطه بیان شده و خود می دانند که تا چه اندازه دلیلی غیرواقعی است.
 
بحث هدفمندی یارانه ها که در حال حاضر از تمامی اهداف رنگارنگ محقق نشده آن، فقط اسم زیبایش باقی مانده است؛ زنجیره ای از کارها را شامل می شود که تا پیش از تکمیل این زنجیره، دولت بهتر است دست به افزایش قیمت ها نزند.
 
گام اصلی در اجرای این بخش، حذف یارانه نقدی و تخصیص آن به بخش تولید واقعی است. اگر حدود 3 هزار میلیارد تومان در ماه به بخش تولید واقعی کشور تزریق شود، بخش تولید آنقدر توانمند خواهد شد که به راحتی حداقل دستمزدهای تعیین شده برای یک نیروی کار می تواند سه برابر میزان فعلی شود. از سوی دیگر وقتی در شرایط فعلی، یک نیروی کار حداقل دستمزدی ثابت در حدود 2 میلیون تومان داشته باشد، می تواند بنزین را با نرخ 1800 تومان (فوب خلیج فارس)، برق را هر کیلووات 85 تومان، آب را هر مترمکعب 1000 تومان و ... پرداخت کند و با واقعی شدن قیمت حامل های انرژی، هم روند مصرف از حالت بی رویه و غیرواقعی خارج می شود و هم روند افزایشی بدهکاری دولت از بابت اعطای یارانه مصرفی در بخش های مختلف، متوقف می شود.
 


منبع: تسنیم


94/7/24 - 12:11 - 2015-10-16 12:11:17





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن