واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۴۸ب.ظ)
کمبود ويتامين "دي" در بيش از نيمي از زنان موج - مدير کل دفتر سلامت جمعيت وزارت بهداشت از ارائه خدمات ادغام يافته سلامت به صورت رايگان به 406 هزار و 168 زن 30 تا 70 ساله در کشور، شيوع بالاي کمبود ويتامين "دي" در زنان و توزيع رايگان قرص آهن براي زنان حاشيه شهرها خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد اسماعيل مطلق با تشريح اقدامات دفتر سلامت خانواده وزارت بهداشت پس از اجراي طرح تحول سلامت براي ارتقاي سلامت زنان ميانسال و پيشگيري از مرگ زودهنگام آنان اظهار داشت: امسال تدوين و ويرايش نخست بسته خدمات سلامت ميانسالان که مشتمل بر خدمات ارتقاي شيوه زندگي، سلامت باروري و کنترل عوامل خطر، پيشگيري و تشخيص زودهنگام بيماريهايي مانند فشار خون بالا، ديابت، ديس لپيدمي و سرطانهاي زنان است در دستور کار قرار گرفت.
وي گفت: اين بسته شامل راهنمايي اجرايي براي مديران، راهنمايي اجرايي براي ارائه دهندگان خدمات، راهنماي باليني ويژه پزشک، راهنمايي باليني ويژه غيره پزشک، راهنماي ادغام خود مراقبتي در مراقبتهاي ادغام يافته سلامت ميانسالان و مجموعه خود ارزيابي سلامت ميانسالان بوده که با همکاري مستقيم آموزش سلامت و ادارات فني براي گيرندگان خدمات تدوين شده است.
مطلق با اشاره به آغاز اجراي اين طرح از سال 94 گفت: مراقبتهاي ادغام يافته سلامت زنان ميانسال در تمام روستاها، حاشيه شهرها و شهرهاي زير 50 هزار نفر جمعيت در دانشگاههاي علوم پزشکي سراسر کشور آغاز شده که در قالب پايش مستمر خدمات شامل مشاوره تغذيه اي، مشاوره فعاليتهاي جسماني، مشاور ترک دخانيات، بررسي سلامت باروري، تشخيص زودهنگام سرطانهاي زنان و تشخيص زودهنگام بيماريهاي غير واگير به اين افراد ارائه ميشود.
وي خاطر نشان کرد: اين بسته با همکاري و همياري ادارات فني به دانشگاههاي علوم پزشکي سراسر کشور ابلاغ شده و توسط مراقبين سلامت، بهورزان، کارشناسان بهداشت خانواده و اداره ميانسالان در خانههاي بهداشت شهرستانها به اجرا درآمده است.
رئيس مرکز سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت شمار زناني که پس از اجراي طرح تحول مورد مراقبتهاي ادغام يافته رايگان قرار گرفتهاند را تا امروز (20 مهرماه) 406 هزار و 168 نفر اعلام کرد و افزود: سال 93 تعداد 132 هزار و 893 زن از اين خدمات استفاده کردند که با اجراي طرح تحول بيش از سه برابر رشد کرده است.
به گفته مطلق با توجه به اينکه اين خدمات هر روزه ارائه ميشود، به صورت روزانه بر تعداد زناني که از اين مراقبتها بهره مند ميشود، افزوده ميشود.
وي اقدام ديگر وزارت بهداشت که با همکاري دفتر بهبود تغذيه جامع براي ارتقاي سلامت زنان ميانسال انجام شد را تأمين و تجويز مکمل ويتامين "دي" نام برد و تصريح کرد: با توجه به شيوع بالاي کمبود ويتامين "دي" در زنان، اين مکملها به صورت رايگان در بين زنان 50 تا 60 سال توزيع ميشود.
مطلق افزود: برنامه ريزي براي مداخله در علل غير مادري مرگ مادران (يعني مرگهايي که در دوره بارداري اتفاق ميافتد اما علت آن بارداري نيست) و علل زمينه اي مرگ مادر اقدام ديگري است که با توجه به شيوع کم خوني و فقر آهن در حدود 20 تا 25 درصد از زنان اهميت دارد.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: با توجه به اينکه آنِمي يا کم خوني از مواردي است که احتمال مرگ مادر را به علت خونريزي زايمان افزايش ميدهد، در اين مورد مهم مداخله کرده و اکنون قرص آهن از طريق خانههاي بهداشت و مراکز بهداشتي درماني حاشيه شهرها به صورت رايگان در اختيار زنان قرار داده ميشود.
کاهش مرگ زنان 30 تا 70 ساله از اولويتهاي معاونت بهداشت
مطلق يکي از اولويتهاي مهم معاونت بهداشت وزارت بهداشت را کاهش مرگ زنان 30 تا 70 ساله کشور عنوان کرد و افزود: وضعيت موجود مرگ در اين گروه سني مورد بررسي قرار گرفته و اطلاعات نشان ميدهد که 78 درصد مرگ زنان 30 تا 70 سال به علت چهار بيماري اصلي غيرواگير؛ يعني بيماريهاي قلبي-عروقي، سرطانها، ديابت و بيماريهاي تنفسي اتفاق ميافتد.
توجه به نيازهاي اولويت بندي شده زنان سالمند در بستههاي خدمات سلامت
وي تاکيد کرد: مهمترين راه مداخله براي کاهش اين موارد ارتقاي شيوه زندگي زنان در زمينه تغذيه فعاليت جسماني و پرهيز از استعمال دخانيات است که در بستههاي خدمات مراقبتهاي سلامت گروههاي سني؛ به ويژه گروه سني ميانسال است که در قالب مشاوره براي ارتقاي موارد فوق در دستور کار قرار گرفته است.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در پايان با بيان اينکه بررسي نيازهاي سلامت زنان سالمند کشور و اولويت بندي سلامت زنان انجام شده، گفت: اين نيازها در بستههاي خدمات سالمندان مورد توجه قرار گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]