واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مهر ۱۳۹۴ (۹:۵۵ق.ظ)
نشست «تصوف و ادبيات فارسي در آسياي مركزي» در تركمنستان برگزار شد موج- نشست علمي ـ ادبي «تصوف و ادبيات فارسي در آسياي مركزي» به همت رايزني فرهنگي كشورمان و با حضور تعدادي از پژوهشگران، محققان و فارسيآموزان مقاطع پيشرفته و عالي تركمنستان، برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، رسول اسماعيلزاده، رايزن فرهنگي كشورمان در تركمنستان در سخناني در اين نشست با اشاره به اهميت پژوهش در موضوع تصوف در آسياي مركزي، تأكيد كرد كه شخصيتهاي بزرگي در اين حوزه وجود دارد كه عليرغم برگزاري همايشهاي متعددي در سالهاي اخير درباره معرفي آثار و شخصيتهاي آنان هنوز حق مطالب به خوبي ادا نشده است.
وي گفت: بايد با توجه به مشتركات علمي، ادبي و فرهنگي دو كشور در خصوص برگزاري همايشهاي مشترك براي شخصيتهايي همچون جارالله زمخشري، نجمالدين كبري، ابوسعيد ابيالخير، خواجه يوسف همداني و ...همايشهاي مشترك ديگري برگزار شود.
اسماعيلزاده ادامه داد: وقتي به آثار اين بزرگان نگاه ميكنيم، هم از حيث محتوا و هم از حيث فرم، خلاقيت اعجازگونهاي را در آنها مي بينيم كه اين خلاقيت بايد به نسل كنوني منعكس شود. براي نمونه وقتي ما نظري اجمالي به آثار نجمالدين كبري مياندازيم، ميبينيم كه اين شخصيت بزرگ اسلامي پديدآورنده حدود 34 اثر علمي است كه عمده آنها به فارسي و عربي است و اشعار و رباعيات وي كه به نظم فارسي نگاشته شده است به جاي خود ارزشمندند.
رايزن فرهنگي كشورمان همچنين با اشاره به كارهاي علمي صورت گرفته در ايران به ويژه در خصوص انتشار آثار نحلههاي فكري اين حوزه گفت: رايزني فرهنگي ايران در تركمنستان در تهيه و اهداي برخي از آثار اين دانشمندان به مراكز علمي و فرهنگي تركمنستان قدمهاي خوبي برداشته است؛ به طوري كه به تازگي و به دستور رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، تعدادي از نسخههاي منتشره از آثار نجمالدين كبري در ايران براي طرح در مراكز علمي و اهداي آنها به طرف تركمني، تهيه شده است.
وي همچنين با تأكيد بر استمرار فعاليت علمي و فرهنگي مشترك افزود: برگزاري يكي يا دو همايش كافي نيست؛ بلكه ضرورت دارد نشستهاي علمي ـ ادبي متعددي براي معرفي افكار و آثار عالماني همچون نجمالدين كبري برگزار شود؛ زيرا تجديد نشر و ترجمه آثار اين بزرگان اهميت زيادي دارد.
وي در ادامه با اشاره به هدف برگزاري اين نشست گفت: با توجه به اين مهم ما با شركت ميهمانان و پژوهشگران عزيز اين نشست علمي و ادبي را برگزار كرديم كه در اين نشست مقالاتي تحت عناوين خواجه يوسف همداني و شكلگيري مكتب تصوف و عرفان در خراسان قديم و تركستان، تأثير خواجه احمد يسوي در ترويج مكتب اسلام، نگاهي به مكب فكري ابو سعيد ابيالخير، نگاهي به آقار منثور و منظوم نجمالدين كبري، نگاهي به تاريخچه صوفيسم در تركستان، معرفي شيخ ابو علي دقاق و معرفي پير خراسان قديم ابوالفضل سرخسي، ارائه خواهد شد.
پس از آن آقايئوا، پژوهشگر تركمن، مقاله خود تحت عنوان « تأثير خواجه احمد يسوي در ترويج مكتب اسلام» قرائت كرد و پس از آن مقالات آثار منثور و منظوم نجمالدين كبري و ساير اين نشست مقالات قرائت شد.
در ادامه يكي از فارسيآموزان، شعري را در تبيين مقام علمي و فكري بزرگان عرفان و تصوف دكلمه كرد و پس از آن آقاي جانمحمد غلاماوف، از فارغالتحصيلان دانشگاه مختومقلي فراغي در خصوص جايگاه شيخ ابو علي دقاق در حوزه تصوف و عرفان سخنراني كرد.
بنا بر اعلام اين خبر، مقالات ارائه شده در اين نشست علمي ـ ادبي به زبانهاي فارسي، روسي و تركمني ارائه شدند كه در قالب مجموعهاي مكتوب، به وسيله رايزني فرهنگي ايران در تركمنستان منتشر خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]