واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
محسن چاووشی؛ حمله و بعد ضد حمله
هفته ای که گذشت را باید هفته انتشار و سروصدای آثار جدید محسن چاووشی لقب داد. این خواننده با انتشار قطعاتی برای سریال «شهرزاد» و انشتار اینترنتی این آثار بار دیگر به رأس اخبار موسیقی در کشور آمد و نکته حائز اهمیت این بود که پس از مدت ها دوباره توانست رکورد بازدید و دانلود قطعات جدید را بزند و در یک هفته آثار جدید منتشر شده اش به آماری بالای پانصد هزار بار دانلود برسد.
هفته نامه تماشاگران امروز - بهمن بابازاده: هفته ای که گذشت را باید هفته انتشار و سروصدای آثار جدید محسن چاووشی لقب داد. این خواننده با انتشار قطعاتی برای سریال «شهرزاد» و انشتار اینترنتی این آثار بار دیگر به رأس اخبار موسیقی در کشور آمد و نکته حائز اهمیت این بود که پس از مدت ها دوباره توانست رکورد بازدید و دانلود قطعات جدید را بزند و در یک هفته آثار جدید منتشر شده اش به آماری بالای پانصد هزار بار دانلود برسد.
این موضوع در حالی اتفاق افتاد که به نظر می رسد سریال «شهرزاد» به کارگردانی «حسن فتحی» با توجه به حضور جمع کثیری از بازیگران سرشناس سینمای ایران در زمان پخش و انتشار نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت و پیش بینی استقبال بیشتر از آثار چاووشی در این سریال، پیش بینی دور از ذهنی نیست.
یک سوءتفاهم
«همخواب» عنوان نخستین قطعه ای بود که با صدای چاووشی برای تیتراژ این سریال با شعری از وحشی بافقی منتشر شد و نماهنگی که از سوی گروه تولید این سریال برای آن ساخته شده بود نیز با بازی ترانه علیدوستی و مصطفی زمانی و ... مورد توجه قرار گرفت.
در این بین ظاهرا فردی که پیش از این وظیفه تولید و تدوین و کارگردانی ویدئوکلیپ چهره های موسیقی موسوم به ارزشی را در کارنامه خود داشت، قطعه «همخواب» را روی تصاویر برخی چهره های سیاسی گذاشت و با استفاده به مطلوب از این قطعه در جهت اهداف خاص سیاسی، خبرساز شد.
این ویدئو به شکلی گسترده در فضای مجازی پخش شد تا هواداران چاووشی وارد گود شوند و بحث ها و جدل ها بالا بگیرد. نظرات نسبت به این اقدام متفاوت بود و همین باعث شد خیلی ها منتظر واکنش خود چاووشی باشند اما این خواننده همچون گذشته رویه سکوت را در پیش گرفت و نارضایتی اش را به نحوی دیگر عنوان کرد.
او تنها صفحه شخصی خود در فیس بوک را بست تا امکان اظهارنظرها کم شود و در عوض حرف و حدیث ها درباره این سوءتفاهم و اتفاق اینترنتی بیشتر شد. اطرافیان و همراهان این خواننده نیز از اوضاع نامناسب روحی این خواننده خبر می دادند که دیگر از این بازی ها خسته شده و هیچ تمایلی برای صحبت در این زمینه ندارد.
موسیقی ارزشی نیازی به همخواب ندارد
با انتشار ویدئوکلیپ ساخته شده و سکوت چاووشی در مورد آن، جدال کلامی طرفداران چاووشی با منتقدان این خواننده بالا گرفت تا سرانجام یک موسسه نشر آثار ارزشی و انقلابی با بیانیه ای رسمی درباره این موضوع و این اتفاق، با حمایت قاطع از محسن چاووشی تمام اتفاقات رخ داده را نوعی سوءتفاهم خواند. در بخش هایی از این بیانیه (که موسسه موسیقی ارزشی کساء آن را منتشر کرد) عنوان شده بود:
«با احترام به محسن چاووشی عزیز و قطعه فاخری که برای تیتراژ سریال شهرزاد ساخت...
گمان می کنیم کمی افراط در رپرتاژ خبری یک اتفاق سبب شده تا به راحتی چشم ها روی قسمت عمده ای از تاریخ موسیقی ایران بسته شود و تفسیرها از یک اشتباه استراتژیک اما کودکانه، محملی برای نطق علیه موسیقی ارزشی باشد.
موسیقی پاپ یعنی: موسیقی مردم (عامه پسند)، آیا همخواب عنوان موسیقی پاپ مردم ماست؟! آیا مردمی که فرهنگ شان ریشه در عفت و حیا دارد چنین تعبیری را باید بپذیرد؟ و آیا موسیقی ارزشی را باید با چنین سنگ محکی سنجید؟ یک فوتوکلیپ که از نگاه فردی ساخته شده که شاید هیچ ارتباطی به شعر و موسیقی و نماهنگ انقلاب اسلامی نداشته باشد، باید اینقدر در کانون توجهات قرار گیرد؟! عجیب است! بیش از سی سال شناسنامه برای موسیقی ارزشی وجود دارد (که تا چندی دیگر از دایره المعارف آن رونمایی خواهیم کرد)، که اکثر قریب به اتفاق ترانه سرایان، خوانندگان، آهنگ سازان و تنظیم کنندگان آلبوم های مارکتی در آن نقش داشته اند. محسن چاووشی هم سهمی عمده دارد در این ژانر، و نیم دهه ای است از ارزش ها آنقدر خوب خوانده که من او را هم خواننده ارزشی بخوانم... امروز آنقدر موسیقی ارزشی استخوان ترکانده که به مهد موسیقی (اروپا و آمریکا) برود و آنجا طرفدارانی بیابد.
حضور بزرگان موسیقی ایران در بسیاری از آثار ارزشی و انقلابی، نشان از آن دارد که باید با تأمل بیشتری به اظهارنظر در رابطه با مجموعه هایی پرداخت که تمام تلاش شان نجات موسیقی از بی محتوایی و ناکارآمدی است! همان کاری که آلبوم سیزده محسن چاووشی انجام داد و باز هم نشان داد برای نامدار ماندن باید عقبه فکری داشته باشی و بدانی چه کلامی را برای سخن گفتن با مخاطبانت انتخاب می کنی اما خطاب به آن مجموعه ای که به اسم موسیقی ارزشی محسن چاووشی را تهدید می کند و در این برهه از زمان که نظام اسلامی مان کم و بیش با معضلات داخلی و خارجی دست و پنجه نرم می کند، موجی کثیف را برای اختلاف افکنی میان اقشار مختلف جامعه به راه می اندازد؛
سال هاست از انقلاب اسلامی می گذرد و مهمترین رکن منافقان، بی اعتماد کردن مردم به ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی است! هیچ کس حتی رهبر انقلاب این نظام را کامل و آرمانی ندانسته و نمی داند، چنانچه بارها در بیانات ایشان به این امر اشاره شده که: اگر این نظام مدینه فاضله بود، دیگر ظهور امام زمان را چه نیازی بود؟!
آهای آقایا منافق!! محسن چاووشی تنهاترین سرباز مولای متقیان است و در دفاع مقدس، زبان مادران شهدا و خانواده های شهدا بوده است. همین قدر بس است برای سرباز نظام اسلامی بودن. تصاویری که شما انتخاب کردید کمتر در فضای نت موجود است و مهندسی چینش عکس ها به هیچ وجه نشان از تازه کار بودن افکار آلوده نهان در پشت این فوتوکلیپ ندارد.
بچه ها حواس مان را جمع کنیم. باز هم دشمن با ترفند کثیف اختلاف افکنی و شکاف انداختن بین ما به میدان آمده. یک اشتباه کافی است برای ادامه این بازی کثیف و باز هم عقب ماندن از همه چیز.
امروز دشمن من و شما، قاتلان و جانیان آدم کشی هستند که قریب به 500 هموطن ما را با دسیسه های کثیف شان در سرزمینی قتل عام کردند که حرم امن الهی است. نفاق و جدایی من و تو تمام خواسته دست اندرکاران این فوتوکلیپ است و قسم می خورم این خلاف آرمان های کسی است که امسال را سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» می نامد.
رفقا هدف دشمن دقیقا رهبری مقتدر است که با تهدید بزدلان سعودی کاری کرد تا پاره های تن مان را به خانواده هایشان برگردانند. حواس مان باشد ما به صف دشمن دغل نپیوندیم. ما برای آنکه ایران گوهری تابان شود خون دل ها خورده ایم، خون دل ها خورده ایم... (محسن طهرانی/ مسئول یکی از موسسات موسیقی ارزشی به نام کساء)».
و آن ویدئو حذف شد
انتشار این موضع و حمایت های مختلف از چاووشی باعث شد کم و بیش سر و صداها بخوابد. طرفداران چاووشی آرام تر شوند و یک نتیجه جالب هم در این بین اتفاق بیفتد و ویدئوکلیپ مذکور تا حد زیادی از فضای مجازی حذف شود.
محسن چاووشی ولی هنوز در سکوت کامل به سر می برد. او دیگر حتی صفحات شخصی اش را نیز در اینترنت بسته و هیچ تریبونی برای اظهار نظر شخصی ندارد. تریبون هایی که در این قبیل مواقع به خوبی می توانند شفاف سازی کنند ولی او ترجیح داده سکوت اختیار کند؛ سکوتی که چه بسا در این اتفاق از سر رضایت نبود.
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]