واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مهر ۱۳۹۴ (۹:۳۰ق.ظ)
مشارکت بانک مسکن در تامين پروژه هاي زيرساخت راه و شهرسازي موج - نظام بانکي و مالي کشور آماده همراهي براي مشارکت در پروژه هاي مختلف شهرسازي، زيرساخت و مسکن است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمدهاشم بت شکن، مدير عامل بانک مسکن، که در همايش بين المللي معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري در حمل و نقل، مسکن و شهرسازي سخن مي گفت با بيان اين مطلب به نقش نظام بانکي در توسعه مسکن و زيرساخت ها پرداخت.
وي افزود: تجربه بين المللي نشان مي دهد که چهار قالب تأمين مالي توسط بانک ها صورت مي گيرد.
بر اين اساس فعاليت در قالب ارايه مستقيم تسهيلات ريالي و ارزي Direct Lending، ارايه خدمات تأمين مالي و سرمايه گذاري از طريق اوراق بهادارسازي (securitization) و انتشار انواع اوراق به اتکاي گردش مالي پروژه ها دارند، ايفاي تعهد پذيره نويسي اوراق بدهي درخصوص پروژه هاي زيرساخت و در نهايت خدمات مصون سازي از طريق بازار مشتقه چهار بستري است که به گفته مدير عامل بانک مسکن براي تأمين مالي پروژه هاي مسکن از آنها استفاده مي شود.
دکتر بت شکن با اشاره به بستر قانوني تأمين مالي پروژه هاي زيرساختي در ايران گفت: قانون احداث پروژه هاي عمراني يکي از اين قوانين است که در آن قيد شده براي ساخت پروژه ها بانک ها و نهادهاي مالي مي توانند مشارکت داشته و ساير منابع پولي و مالي را هم تجهيز کنند.
وي با بيان اين مطلب که آيين نامه اجرايي آن در هيأت وزيران تصويب شده است، گفت: در اين قانون تصريح شده است که منابع مالي به صورت آورده نقدي سهامداران، تسهيلات، تعهدات و تضامين بانکي و يا فروش سهام پروژه و انتشار انواع صکوک و اوراق بهادار مي باشد.
مدير عامل بانک مسکن يادآور شد: در حوزه مسکن و شهرسازي قانون ساماندهي و حمايت از عرضه مسکن بستر قانوني ارايه کننده ابزارهاي مختلفي از جمله صندوق هاي سرمايه گذاري مشترک بين بانک هاي داخلي و خارجي است.
وي افزود: همچنين در بخش احياي بافت هاي فرسوده تدارک گسترده اي از حيث ابزارها ديده شده است که مشارکت سرمايه گذاري خارجي، گواهي سپرده و ايجاد شرکت هاي تأمين سرمايه در حوزه ساختمان و بانکهاي سرمايه گذاري راه اندازي صندوق هاي زمين و ساختمان جزو انواع ابزارها و نهادهايي است که در اين زمينه پيش بيني شده است.
بت شکن با اشاره به خدمات قابل ارائه در ايران در حوزه تأمين مالي تصريح کرد: در بخش واقعي و اجرايي خدمات مالي درحوزه مسکن يا در قالب خدمات بانکي با محوريت بانک ها است يا در قالب خدمات غير بانکي با محوريت بازار سرمايه و بيمه است. نهادها و ابزارهاي موجود شامل: تأمين سرمايه تخصصي، صندوق هاي زمين و ساختمان، شرکت مديريت دارايي و انواع صندوق هاي سرمايه گذاري و صکوک اجاره، انواع اوراق سفارش ساخت، انواع اوراق رهني (MBS)، اسناد خزانه و غيره است.
وي يادآور شد: خدمات قابل ارايه متعارف به صورت ارائه تسهيلات و افزايش سرمايه است و از خدمات نوين مي توان ارايه راهکار جامع براي تأمين مالي پروژه ها نام برد.
مدير عامل بانک مسکن با بيان اين مطلب که خمير مايه خدمات غير متعارف نوآوري متناسب با شرايط طرح است، افزود: در خدمات متعارف به منابع داخلي توجه مي شود و در خدمات غيرمتعارف به ظرفيت هاي اقتصادي پروژه دقت مي شود. ضمن اينکه خدمات متعارف براي مشتريان انبوه و به شکل ساده است اما در خدمات غيرمتعارف طيف مشتريان خاص و محدود بوده ودر عين حال متناسب براي پروژه هاي پيچيده است.
وي با اشاره به اينکه خدمات يا محصول محور است مثل انواع روش هايي که براي مشتريان حقيقي به کار گرفته مي شود يا راهکار محور است که براي شرکت ها ارايه مي شود گفت: بانک مسکن به عنوان بانک بزرگ توسعه اي و تخصصي خدمات و راهکارهايي همچون صندوق هاي پس انداز مسکن، صندوق پس انداز مسکن يکم و جوانان را دارد و براي شرکت ها و طرح هاي ساختماني نيز راهکاري مختلف از جمله طرح هاي بزرگ خدمات مديريت دارايي محور، انتشار اوراق مشارکت و روش هاي تأمين مالي ساختاريافته دارد که شايد مهم ترين آن مشارکت عمومي-خصوصي (ppp) است.
مدير عامل بانک مسکن افزود: قراردادهاي مشارکت عمومي خصوصي (ppp) به صورت طيفي از خدمات، تأمين مالي و مالکيت ميان دولت و بخش خصوصي تنظيم مي شود که بخش خصوصي مي تواند نقش ابتدايي طراح و سازنده (DB) و يا نقش هاي گسترده تري نظير احداث، تملک و بهره برداري (Boo) را داشته باشد. آمارهاي بين المللي نشان مي دهد که بخش عمده اي از قراردادهاي مشارکت عمومي خصوصي بين المللي در حوزه راه و زيرساخت منعقد شده است.
وي درخصوص روش جديد تأمين مالي در بانک مسکن گفت: در اين بانک روش جديد تأمين مالي ساختار يافته داريم که فرض مي کنيم هر پروژه نسخه و مقتضيات خاص خود را دارد.
بت شکن در خصوص برنامه هاي مورد نظر بانک مسکن گفت: تأمين مالي پروژه شهرهاي جديد، شرکت فرودگاه هاي کشور و ساخت و توسعه شهري مبتني بر حمل و نقل(TOD) از جمله اين پروژه ها ست.
مدير عامل بانک مسکن در خصوص مدل پروژه هاي شهرهاي جديد افزود: بر اساس اين مدل که در حال عملياتي شدن است در شهرهاي جديد نيازمندي ها به اجراي پروژه هاي زيربنايي يا روبنايي مثل مدرسه،دانشگاه، مسجد و... دارد که براي تأمين مالي آن از طريق انواع ابزارهاي مالي به منظور بازارپذيري دارايي هاي بالقوه استفاده مي شود.
بت شکن خاطرنشان ساخت: با اين مدل از يک طرف زيرساخت ها تکميل مي شود و از آن طرف خدمات ساخت براي پروژه هاي تجاري مسکوني و اداري تأمين مي شود. ارزش افزوده برروي زمين شکل گرفته و با استقرار خانوار و شکل گيري شهرک ها مي توان اقدام به پيش فروش و تأمين منابع لازم براي بازپرداخت اصل و فرع اوراق بهادار منتشره نمود.
دکتر بت شکن مشارکت بخش هاي مختلف کشور را در اجرايي شدن اين روش موثر خواند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]