واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۲ب.ظ)
دکتر هادي زنوز: رئيس بانک مرکزي را شير بي يال و دم و اشکم ميخواهند موج - يک اقتصاددان گفت: ميخواهند يک شوراي خاص را در کنار شوراي پول و اعتبار علم کنند و به آن اختيارات ويژه اي دهند و رئيس بانک مرکزي را تبديل به يک شير بي يال و دم و اشکم کنند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از سنا، دکتر بهروز هادي زنوز اظهار کرد: به موازات نظام رسمي بانکداري، يک نظام غول پيکر غيررسمي اعتباري وجود دارد که با نرخهاي خيلي خيلي بالا، هم سپرده ميپذيرند و هم سود تسهيلات ميگيرند.
اين کارشناس اقتصادي با بيان اينکه هم بانکها و هم مؤسسات اعتباري غيربانکي، براي جذب منابع در رقابتاند، اظهار داشت: عليرغم وجود بخش نامههاي قبلي در خصوص کاهش سود، همچنان بانکهايي هستند که حتي به سپرده جاري افراد، علي الحساب 20 درصد سود ميدهند و يا با مشتريان ويژه خود که بالاي يکي دو ميليارد پول بياورند، به طور خاص قرارداد ميبندند.
هادي زنوز افزود: هم اکنون هم در بازار بين بانکي، نرخهاي بهره براي استقراض يک شبه وجود دارد و تا زماني که فعاليت اين بازار موازي ادامه دارد، طبيعي است که توفيقي در کاهش سود بانکي به دست نخواهد آمد؛ به ويژه آنکه خود اين بازارهاي موازي، نقش رهبر قيمتها را دارند و در بخشي از منابع خود از سيستم بانکي تغذيه ميکنند.
اين اقتصاددان با تأکيد بر اين نکته که با بخشنامه نميشود نرخ سود بانکي را پايين آورد، گفت: تا زماني که بانک مرکزي به جد تکليف مؤسسات اعتباري غير رسمي را روشن نکند و نظارت مؤثر بر اينها نداشته باشد، کاهش نرخ بهره تسهيلات بانکي و کاهش نرخ سود سپردهها سرابي بيش نخواهد بود.
وي در ادامه افزود: در خصوص نرخ تورم هم به نظر نميآيد با توجه به تشنجات منطقه اي و بلاتکليفيهاي موجود در اقتصاد، چشم انداز ما چندان روشن باشد.
هادي زنوز همچنين در پاسخ به اين سؤال که آيا با کاهش نرخ سود بانکي، نقدينگي به سمت بازار سرمايه تغيير جهت ميدهد يا خير گفت: در حالي که بانکها سود تضمين شده بدون ريسک ميدهند، در بازار سرمايه غالباً ريسکهاي خيلي بالايي وجود دارد و چون سپرده گذاران به ويژه سرمايه گذاران جزء، بيشتر ريسک گريزند بعيد است کاهش سود بانکي به تنهايي انگيزه اي براي ورود آنها به بازار سرمايه شود.
اين کارشناس اقتصادي در خصوص لايحه اصلاح نظام بانکي که به گفته وزير اقتصاد کامل شده و تا پايان مهر به مجلس شوراي اسلامي ارسال خواهد شد، گفت: واقعيت اين است که مجلس، چندين سال منتظر بوده تا دولت به بانک مرکزي يک لايحه بدهد. در دولت قبل اين لايحه را ندادند. در اين دو سال اخير هم ليت و لعل گذشته و ندادند بنابراين امروز انگيزه ارائه اين لايحه در دولت، طرحي است که نمايندگان مجلس تهيه کردهاند.
هادي زنوز با انتقاد از طرح نمايندگان مجلس افزود: اين طرح پر از اغتشاش و ابهام است و براي استقلال بانک مرکزي بسيار زيانبار خواهد بود؛ چرا که آنها ميخواهند يک شوراي خاص را در کنار شوراي پول و اعتبار علم کنند و به آن اختيارات ويژه اي دهند و رئيس بانک مرکزي را تبديل به يک شير بي يال و دم و اشکم کنند.
اين اقتصاددان خاطرنشان کرد: بانک مرکزي چون نگران است که طرح نمايندگان به تصويب برسد حالا به تکاپو افتاده و لايحه جديد داده است. با اين حال پيش بيني بنده اين است که در نهايت اين لايحه آن چنان در شوراي نگهبان دچار تغيير شود که آخر يا به تصويب نرسد و يا همان برداشتهاي غلط نمايندگان مجلس غلبه پيدا کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]