واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ۴۰ درصد سرطانها قابلدرمان است/بیماران سرطانی نیازمند حمایت
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران در هم نشست روانشناسی سرطان که به میزبانی بیمارستان رضوی مشهد در حال برگزاری است گفت: ۴۰ درصد سرطان ها قابل درمان است.
نویسنده : هانیه فیاض
دکتر محمد اسماعیل اکبری در هم نشست سرطان در بیمارستان رضوی مشهد ۷۰ درصد علت بروز سرطان را سن بالا عنوان کرد و افزود: این در حالی است که متأسفانه کشور ایران به سمت پیر شدن جمعیت پیش میرود.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران و رئیس کنگره روانشناسی سرطان با تأکید بر این نکته که افزایش سرطان در ایران به دلیل پیر شدن جمعیت است ادامه داد: ۴۰ درصد از سرطانها کاملاً قابلدرمان است و شرط این درمان انجام رفتارهای علمی مناسب است که یکی از این رفتارهای مناسب علمی تربیت جراحهای ماهر است.
وی شرط بعدی درمان صددرصدی بیماران سرطانی را رفتارهای اجتماعی، روانشناسی و حمایتهای بعد از تشخیص سرطان دانست.
اکبری همچنین با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا حکومتها پاسخ گوی نیازهای بیماران سرطانی نیستند، تصریح کرد: حمایت و پاسخگویی به نیازهای بیماران سرطانی کار خیریهها و مردم است که بهتر است بااطلاع رسانی مناسب به مردم و تشکیل گروههای مختلف از آنها در جهت حمایت آر بیماران سرطانی اقدام شود.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران بابیان اینکه در حال حاضر مشکل موجود در بیماران سرطانی مباحث مربوط به هزینههای ناشی از این بیماری نیست، بیان کرد: در حال حاضر مشکل اصلی ما مسائل اجتماعی است و نحوه برخورد با بیماران سرطانی است.
وی ادامه داد: امیدواریم با برگزاری همایشها و کنگرههای مختلف ازجمله کنگره روانشناسی سرطان که بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزارکننده آن است، روابط اجتماعی را در برخورد و حمایت از بیماران سرطانی تصحیح کنیم.
اکبری در خصوص افزایش هزینههای درمان در بعضی از موارد بابیان اینکه هزینههای درمان در بیمارستانهای دولتی صد در صد مورد پوشش بیمه قرار میگیرد و حمایت بخش دولتی قابلستایش است، ادامه داد: عملکرد بخش دولتی در حمایت از بیماران سرطانی مناسب و دلیل این امر توانمندی بالای این بخش در حوزه علمی است.
تحمل و درک بیماران باید افزایش یابد
استاد مرکز بیماریهای روانی دانشگاه مونستر آلمان نیز در این همنشست بیان کرد: فرد هنگام مواجهه با سرطان به دو صورت انکار و عصبانیت رفتار می کند، اگر فرد در میان این دو حالت خود را حفظ کند پس از مدتی این بیماری را می¬ پذیرد.
پروفسور مارکوس ویلهم بورگمر ادامه داد: اجتناب و انکار از وضعیت بیماری موجب می¬شود که استرس و روند بیماری افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به این نکته که پذیرش بیماری بر کیفیت زندگی بیمار تأثیر می¬ گذارد، بیان کرد: پیشبینی حالت¬ های بیماری، جلوگیری از افزایش استرس و تشویق به ورزش¬ های آرامشبخش ازجمله مواردی است که روانشناس باید به بیمار آموزش دهد.
وی با تأکید بر اینکه اگر بیماران سرطانی از وضعیت جسمی و بیماری خود، ارزیابی مناسبی داشته باشند سریع¬تر آن را می-پذیرند؛ گفت : در این صورت بیماران مدتزمان درمان خود را به تعویق و انکار نمی گذرانند.
وی بابیان این نکته که برای پذیرش سرطان باید توانایی تحمل و درک بیمار افزایش پیدا کند، بیان کرد: گاهی برداشت متفاوتی از وضعیت سرطان بین بیمار و پزشک وجود دارد که در آن دیدگاه بیمار با نارضایتی همراه بوده درحالیکه پزشک نظر مساعدی دارد.
وی در ادامه با اشاره به این نکته که ارزیابی بیمار از وضعیت جسمی خود درروند بیماری بسیار مؤثر است، عنوان کرد: پذیرش بیماری بهصورت ذاتی و اکتسابی در بیمار وجود دارد و از طرفی با توجه به اینکه توانایی پذیرش بهصورت بالقوه در هر فرد وجود دارد پس میتوان به کمک یادگیری آموزش¬های بالینی نیز بیمار را تا حدودی تسکین داد.
آزمون ژنتیک سلامت افراد خانواده را پیش بینی می کند
یک متخصص ژنتیک درباره ابتلای به سرطان بهصورت ارثی و ژنتیکی در خانوادههایی که بیمار سرطانی وجود دارد نیز در این هم نشست بیان کرد: این بیماری وابستگان نزدیک را تهدید می¬ کند و باید پیش از۴۰ سالگی افراد در این خانوادهها آزمایش و آزمون غربالگری دهند.
دکتر احسان غیور درباره بیماری¬ هایی که قابل پیشبینی هستند، بیان کرد: یکی از عوامل ایجاد سرطان، بیماری¬های قلبی و دیابت ژنتیک است که با انجام آزمودنهای ژنتیکی و مراقبت، این بیماری¬ها قابلدرمان و پیشبینی هستند.
وی ادامه داد: سرطان روده بزرگ و پستان ازجمله سرطان¬ هایی است که بهصورت کاملاً ارثی القا می شود.
این فارغالتحصیل رشته ژنتیک از دانشگاه منچستر درباره معایب و محاسن آزمودنهای ژنتیکی عنوان کرد: آزمودن ژنتیکی موجب پیشبینی سلامت فرد، ارائه اطلاعات راجع به اعضای دیگر خانواده، پیشبینی بیماریهای که درآیندِ امکان بروز دارند بوده اما ازلحاظ روانشناسی ممکن است آسیب ایجاد کند زیرا فرد حس القاکنندگی ژن معیوب به دیگر اعضای خانواده¬ اش را دارد.
اختلالات شناختی از نشانه¬ های سرطان است
یک روانشناس بالینی بیمارستان سوئیس نیز در هم نشست بینالمللی سرطان در بیمارستان رضوی مشهد گفت: اختلالات شناختی از نشانه¬ های مربوط به سرطان است.
دکتر دنا صادقی بیان کرد: بین سرطان و مشکلات شناختی که برای بیمار ایجاد می¬ شود رابطه¬ ای دوسویه وجود دارد که در برخی اوقات با شیمیدرمانی و دخالتهای پزشکی این مشکل بروز بیشتری پیدا می کند.
وی بابیان این نکته که ضعف اصلیترین علامت سرطان است، تصریح کرد: احساس ضعف، خستگی، اختلالات خواب، اختلالات مربوط به خلقوخوی بیمار از دیگر نشانه های انواع سرطان است که گاهی پس از درمان نیز در فرد دیده می شود.
صادقی درباره درمان اختلالات شناختی عنوان کرد: در ابتدا باید درباره اختلالات شناختی به بیمار آموزش داد تا با این مشکل بهصورت کامل آشنا شود و بتواند با آن مبارزه کند.
وی ادامه داد: حل جورچین، بازی های رایانها ی ذهنی، تحریکهای ذهنی و افزایش فعالیت های فیزیکی ازجمله روش هایی است که بیمار به کمک آن میتواند اختلالات ذهنی خود را کنترل کند.
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]