تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820213175




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

60 درصد بازار توليد داروي کشور در اختيار بخش غير خصوصي است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۱ مهر ۱۳۹۴ (۲۰:۲۵ب.ظ)
60 درصد بازار توليد داروي کشور در اختيار بخش غير خصوصي است موج - مدير کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو به برخي اظهار نظرها که معتقدند سازمان غذا و دارو" به کاروان دارويي نشاني اشتباه مي دهد" پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو گفت: آمار 70 درصدي سهم شرکت‌هاي غير خصوصي اعلامي، مربوط به آمار عددي توليد دارو در کشور بوده و البته با نگاهي به آمار ريالي توليد دارو در کشور مشاهده مي‌شود که در حدود 60 درصد (57%) بازار دارويي کشور در بخش توليد در اختيار بخش غير خصوصي هست و تنها 43 درصد آن در اختيار بخش خصوصي هست. نتيجه اين که براي عدد اعلام شده توسط برخي از افراد (31% در مقابل 69%) مبنايي در منابع داده اي يافت نشد.
وي همچنين ادامه داد: حتي در بخش واردات نيز بخش غير خصوصي با در دست داشتن تنها 3 درصد عددي بازار دارويي وارداتي، در حدود 16 درصد ارزش بازار را در دست دارد.
مهدي پير صالحي با بيان اينکه سياست‌هاي اتخاذ شده در حوزه قيمت گذاري و حمايت توليد شامل بخش خصوصي و غير خصوصي بوده و تمايزي بين آن‌ها وجود ندارد، بلکه تمايزها و حمايت‌ها متوجه بخش توليد هست اظهار داشت: با نگاهي به وضعيت قيمت گذاري، در دو سال اخير جهت گيري قيمت داروهاي وارداتي، کاهشي و بر اساس ضوابط و مقايسه با قيمت دارو در کشورهاي مرجع بوده و توليد داخل افزايشي بوده و مصداقي براي آزادي عمل اين شرکت‌ها در قيمت گذاري دارو وجود ندارد.
وي با انتقاد از برخي اظهارات مطرح شده در خصوص سياست قيمت گذاري و ادعاي ترغيب بخش خصوصي به ورود در حوزه واردات آن‌ها را صرفاً فرافکني دانست و خاطر نشان کرد: بحث واردات و توليد داخل با بحث خصوصي و غير خصوصي مورد مغالطه واقع شده است.
مدير کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در بخش ديگري از سخنانش، رشد و توسعه بخش واردات را در مقايسه با بخش توليد علاوه بر سياست سازمان متبوعش در تسهيل فعاليت بخش‌هاي مختلف توليد، توزيع و واردات در جهت جلوگيري از انحصار، به دليل سهولت تأسيس و راه اندازي يک شرکت وارداتي و عدم نياز به سرمايه گذاري سنگين برشمرد و با مسلم دانستن اينکه تأسيس يک شرکت توليدي به مراتب سرمايه بيشتر، زمان طولاني تر و الزامات سخت گيرانه تري نسبت به يک شرکت وارداتي مي‌طلبد با توجه به ماهيت اين نوع شرکت‌ها آن را، غير قابل اجتناب دانست.
اين مقام مسئول اضافه کرد: رشد تعداد شرکت‌ها به هيچ عنوان نمي‌تواند نمايانگر وضعيت بازار و سهم عددي و ريالي بخش توليد و واردات باشد چرا که در نتيجه سياست‌هاي حمايتي و تلاش‌هاي صورت گرفته در سازمان غذا و دارو، روند نزولي ارزش ريالي بازار در بخش توليد به روند صعودي تبديل شده و روند صعودي ارزش بازار در بخش واردات به روند نزولي مبدل گرديده است که اين روند کاهشي سهم ريالي واردات به توليد، در 15 سال گذشته بي نظير بوده است.
پير صالحي ارز مطالب بالا نتيجه گرفت: در اين صورت آنچه مهم است حجم عددي و ريالي بازار دارو بوده که به نفع بخش توليد در حال افزايش هست و بنابراين افزايش تعداد شرکت‌ها به خودي خود اهميتي نداشته و قابل ارزش گذاري نيست.
وي در قسمت ديگري از صحبت‌هايش به رده بندي صورت گرفته بر اساس آمار نامه سال 93 نيز پرداخت و بيان داشت: بر اين اساس رده سوم تا پنجم از نظر ارزش بازار مربوط به سه شرکت توليدي بوده (کارخانجات داروپخش، عبيدي و فارابي) که همين رده بندي در 4 سال و 5 سال گذشته نشان دهنده حضور تنها يک شرکت.
توليدي در بين 5 شرکت اول هست. بنابراين اين امر نيز خود حاکي از به ثمر رسيدن تلاش‌هاي سازمان غذا و دارو در حمايت از توليد داخل هست.
پير صالحي در پايان ذکر اين نکته را نيز مهم دانست که توجه به گسترش و پيشبرد بخش خصوصي مطابق با سياست‌هاي ابلاغي مرتبط با اصل 44 قانون اساسي، اهداف چشم انداز 20 ساله و قانون برنامه پنجم توسعه هست که خوشبختانه در طي 5 سال گذشته سهم شرکت‌هاي خصوصي توليدي در حال افزايش بوده و همان‌طور که در مستندات مشاهده مي‌گردد براي اولين بار در چند سال گذشته يک شرکت خصوصي از نظر ارزش بازار، در جمع پنج شرکت برتر قرار گرفته است و نکته حائز اهميت ديگر ورود شرکت‌هاي جديد دانش بنيان در عرصه توليد بوده که اين امر در جاي خود بسيار اميد بخش و راه حلي کار ساز در جهت تسهيل سرمايه گذاري بخش خصوصي در عرصه توليد هست.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن