تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه (مردم) امر به معروف و نهى از منكر نكنند، و از نيكان خاندان من پيروى ننمايند،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826794802




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تیتر امشب/ در یک سرزمین مقدس الزاما یک دولت مقدس وجود ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تیتر امشب/ در یک سرزمین مقدس الزاما یک دولت مقدس وجود ندارد


معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به اینکه نهادهای مدنی در عرصه بین المللی باید برای احترام به جان مسلمانان اقدام کنند اظهار داشت: مسلمانان نباید فکر کنند در یک سرزمین مقدس یک دولت مقدس وجود دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، الهام امین زاده معاون حقوقی رییس جمهور با حضور در استودیوی برنامه تیتر امشب در پاسخ به این پرسش که اقدامات هیئت دولت پس از مطرح شدن موضوع شکل گیری کمیته حقیقت یاب چه بوده است، گفت: امروز در جلسه هیئت گزارشی از اقدامات معاونت حقوقی ریاست جمهور ارائه شد. از زمانی که روز جمعه نخستین جلسه ویژه هیئت دولت در این خصوص برگزار شد، ستادی حقوقی تشکیل و قرار بر این شد که تمامی اسناد بین المللی که می توان بر روی آن تکیه کرد، بررسی و پیگیری شود. امین زاده افزود: حق حیات در همه نقاط دنیا به ویژه در جایی که امن ترین مکان دنیا محسوب می شود، باید مورد احترام قرار می گرفت. همچنین حق کرامت که مورد توجه اسناد و کنوانسیون های بین المللی است. چه کرامت انسانی در زمان حیات و چه در زمانی که افراد فوت می کنند، باید در مورد اجساد آنان نیز رعایت شود. لذا این نکات در محاکم حقوقی و بین المللی در حال پیگیری است. معاون حقوق رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود درباره مبانی حقوقی تشکیل کمیته حقیقت یاب تصریح کرد: تشکیل کمیته حقیقت یاب مسبوق به سابقه است. پیش از این سازمان ملل در کشورهای مختلفی مانند لبنان این کمیته را تشکیل داده است. بنابراین پس از بررسی کمیته، قصور و تقصیر کشور میزبان باید مشخص شده و این کشور خسارات را جبران بکند.  
الهرام
  امین زاده ادامه داد: بدیهی است که این کمیته باید بی طرف باشد. و کشورهایی که قربانی داشته اند، باید در این کمیته ناظر داشته باشند. همانگونه که معاون اول محترم رییس جمهور گفتند اگر این کمیته در عربستان تشکیل شود، جمهوری اسلامی ایران نیز باید در آن حضور داشته باشد. باید تمامی تمهیدات را در خصوص پیشگیری انجام دهد. و مقصران را محاکمه کند و خسارت را جبران کند و تضمین دهد که این گونه حوادث دیگر اتفاق نخواهد افتد. معاون رییس جمهور در خصوص سطح رایزنی ها و مذاکرات با کشورهای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر با کشورهایی که در این حادثه قربانی داده اند، مذاکراتی صورت گرفته است اما یکی از مسایل مهم پذیرش دولت میزبان است. این امر در تمام نهادهای بین المللی قابل پیگیری است. ما در سال 1990، صدها کشته در حج داشتیم. در سال 2004 نیز همین اتفاق افتاد. قصور کشور میزبان باعث شده کسی اطمینان نکند که این مسایل دوباره پیش نیاید. عربستان باید حق امنیت زائران را بر اساس قاعده پاسخگویی و مسئولیت و بر اساس قاعده حق و انصاف بپذیرد. این عضو هیئت دولت افزود: کشورهایی که عضو سازمان ملل هستند می توانند با مراجعه به دیوان بین المللی کیفری پیگیری حقوقی بکنند. امین زاده در خصوص استفاده از ظرفیت های جهان اسلام برای تشکیل کمیته حقیقت یاب و بهره گیری از آن گفت: مهمترین ظرفیت سازمان کنفرانس اسلامی است، متشکل از کشورهایی که در این حادثه قربانی داشته اند. معاون رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که در کنوانسیون های بین المللی چه اسنادی در خصوص حفظ سلامت و امنیت افراد وجود دارد، توضیح داد: در اسناد مربوط به گردشگری، کشور میزبان موظف است امنیت جانی و امنیت مالی افراد را تامین کند. این موضوع درباره زائران از اهمیت فزاینده ای برخوردار می شود. تعهدات بین المللی باید در مناسک حج نیز وجود داشته باشد. کنوانسیون های بین المللی 1961 و 1963 کنسولی، اذعان دارند که کشورها باید نسبت به اتباع خویش دسترسی داشته باشند. اما متاسفانه سرکنسول ما در ساعات های اولیه حادثه به هیچ وجه به اتباع کشورمان دسترسی نداشته است، قاعدتا این کنوانسیون ها نقض شده است. ما در این خصوص در حال پیگیری هستیم.

معاون حقوقی رئیس جمهور در پاسخ به پرسش برنام تیتر امشب که پرسید روند پیگیری های حقوقی به چه صورت خواهد بود، توضیح داد: ما د ر عرصه بین المللی و منطقه ای این روند را پیگیری خواهیم کرد. ما باید اسناد را تکمیل کنیم. بسیاری از حقوقدانان تماس می گیرند که ما آمادگی وکالت هموطنان را داریم و ما به محض اینکه اسنادمان تکمیل شد از این ظرفیت ها، بهره خواهیم برد.
  در این برنامه همچنین آقای اسداللهی کارشناس مسایل سیاسی و بین المللی نیز به سئوالات مجری برنامه پاسخ داد. اسداللهی گفت: ابعاد فاجعه آنقدر گسترده است که هر گونه تحقیقی تایید خواهد کرد که عربستان در این قضیه مقصر است و شهادت شاهدان عینی از کشورهای مختلف نیز آنقدر موثق است که درباره محکوم شدن رژِیم عربستان شک و شبهه ای باقی نمی گذارد.  
سسعود
  این کارشناس مسایل سیاسی با تاکید بر اینکه تشکیل کمیته حقیقت یاب با اصل عدم دخالت مغایر نیست اظهار داشت: ترس عربستان از این قضیه است که با تشکیل کمیته حقیقت یاب و با توجه به گسترده بودن دامنه این فاجعه ، ناکارآمدی و بی کفایتی مدیریت این کشور محرز شود. وی با اشاره به اینکه جنازه ها ساعت ها زیر نور آفتاب بودند و بعد در کانتینرهایی نگهداری شده اند که حتی یخچال نداشته اند به طوری که اجساد قابل شناسایی نبودند اظهار داشت:  اهمال و اتلاف وقت با این هدف بوده است که موضوع را فیصله بدهند. به علت بالا بودن حجم تلفات، فکر نمی کردند که چنین اتفاقی بیافتد ولی وقتی با تعداد زیاد تلفات مواجه شدند با از بین بردن آثار جرم در تلاش هستند که این موضوع را تمام کنند. اسداللهی ادامه داد: برخی کشورها هیچ مطالبه ای ندارند و این امکان را به عربستان می دهند که موضوع را خاتمه دهد. اما جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تمام قربانیان شناسایی شوند و تک تک این موضوعات، کار کمیته حقیقت یاب را با مشکل مواجه می کند. کار سیاسی نیز در این زمینه لازم است تا با کشورهای مختلف رایزنی شود.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره تکیه بر سازمان کنفرانس اسلامی گفت: مشکل اتکا بر سازمان کنفرانس اسلامی این است که این سازمان هیچ تاثیری تا کنون نداشته است. اگر قرار است این کمیته تشکیل شود، باید ترکیب جهانی داشته باشد. کمیته ای متشکل از کشورهایی که در این حادثه قربانی داده اند و هم چند کشور بی طرف که قربانی نداشته اند و عربستان نتواند بر روی رای های آنان تاثیر بگذارد. اسداللهی ادامه داد: کمیته حق یاب باید خیلی سریع و تا زمانی که آثار جرم از بین نرفته است باید تشکیل شود.  در سال 2005 در قضیه ترور رفیق حریری بلافاصله بعد از این رویداد این کمیته در سازمان ملل شکل گرفت. در همین حال ناپدید شدن چهار دیپلمات را نیز داریم و با توجه به اینکه ما در لبنان جنگ داخلی داشتیم و ما نتوانستیم کاری انجام دهیم.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: برای عربستان کرامت و عزت متوفیان وجود ندارد، به این خاطر قصد دفن در گورهای دسته جمعی را دارد تا شناسایی هم صورت نپذیرد، گویی عربستانی ها دست و پای خود را گم کرده اند و نمی دانند چه بکنند، آنها حجم حادثه را درک نکرده اند به همین خاطر دست به چنین حیله ای زدند که آثار جرم را مخفی کنند و خود را از جایگاه مجرم برهانند.

اسداللهی ادامه داد: کشورهایی هستند که برای حجاج و زائران خود ارزشی قائل نیستند، اما ایران برای زائران خود اهمیت و ارزش والایی قائل بوده و هست و از پیگیری برای شناسایی و تحویل گرفتن اجساد قربانیان کوتاهی نکرده است و نمی کند.

وی ادامه داد: وجود چنین کشورهایی مراحل کار کمیته حقیقت یاب را کمی سخت می کنند و  برای روان تر شدن این روند، همکاری های سیاسی دیگر کشورهای خسارت دیده لازم و ضروری است که باید در دستور کار قرار گیرد.

در بخش دیگری از این گفتگو عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در ارتباطی تلفنی درباره آخرین اقدامات برای انتقال حجاج به کشور گفت: تا کنون ۸۵۷۰  نفر از حجاج ایرانی از طریق ۲۶ پرواز وارد ایران شده اند.


آخوندی
  آخوندی با اشاره به اینکه حدود 64 هزار زائر به عربستان اعزام شده اند که قرار است از طریق 218 پرواز از فرودگاه های جده و مدینه به 19 فرودگاه کشور وارد شوند گفت: تا امروز 8570 زائر وارد ایران شده اند و بقیه در حال ورود به ایران هستند و تا کنون هیچ مشکل جدی برای انتقال حجاج به ایران نبوده است.

آخوندی افزود: البته ما آماده افزایش تعداد پروازها هستیم اما با توجه به ایام حج، فرودگاه جده و مدینه شلوغ است و اجازه پروازهای بیشتر را هنوز نتوانسته ایم دریافت کنیم و اگر این اجازه داده شود شاید بتوانیم حجاج عزیز را زودتر به وطن بازگردانیم.

وزیر راه و شهرسازی درباره زمان انتقال اجساد جان باختگان نیز گفت: هواپیمای پهن پیکری روی باند آماده پرواز است و به محض اینکه اجازه فرود بگیریم، سریع به جده پرواز می کند و پیکر جان باختگان را به ایران منتقل خواهد کرد.

آخوندی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه موجود تا 26 مهر ماه همه حجاج به کشورمان باز خواهند گشت افزود: پروازهای بازگشت حجاج مدینه دوم هم از مدینه انجام می شود.

 


پنج شنبه ۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن