واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در مرحله اول گندم مهمترین محصول زراعی ما محسوب می شود اما باید توجه داشت با افزایش جمعیتی که در دنیا وجود دارد، نیاز به مواد غذایی افزایش یافته است که تامین این مواد بدون کمک و پشتیبانی بخش کشاورزی صورت نمی گیرد. ما اگر به بخش کشاورزی جایگاه داده و آن را تقویت کنیم و کشاورز ما مطمئن باشد که خرید محصول زراعی او توسط دولت تضمین می شود قطعا زارعان ما از روستاها به سمت شهرنشینی نخواهند آمد.
به گزارش تراز بهنام تاج الدینی عضو کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی در گفتگو با تراز درباره راه های جلوگیری از هدررفت محصولات در مزارع کشاورزی گفت: در وهله اول باید دو برنامه اساسی صورت گیرد: در ابتدا ما به یک برنامه ریشه ای دراز مدت احتیاج داریم تا بتوانیم این مشکل را به صورت ریشه ای و پایدار حل کنیم. برای مثال تغییر یا اصلاح باریکه های کشت محصول که با تغییرات آب و هوایی سازگاری داشته باشد و در نهایت با مکانیزاسیون شدن کشاورزی روش های سنتی به صنعتی تغییر کند. چرا که روش های سنتی باعث افزایش هزینه های تولید و قیمت تمام شده محصولات کشاورزی می شود . این اقدامات جزء برنامه های بلند مدتی است که باید با برنامه های وزارت جهاد کشاورزی تنظیم و به مرور زمان با انجام هماهنگی های لازم پیگیری و اصلاح شود.
وی افزود: مهمترین برنامه در کوتاه مدت برای به حداقل رسیدن هدررفت در برخی از محصولات که تولید بالایی در کشور داشته و مازاد مصرف داخلی هستند. باید با شناسایی بازارهای هدف شرایط را برای صادرات این محصولات تسهیل کنیم. در وهله بعدی با پرداخت یارانه به برخی از محصولات که هزینه تولید بالایی دارند کمک کنیم تا کشت این محصولات برای کشاورزان به صرفه بوده و آنها به دلیل مشکلات مالی و عدم صرفه اقتصادی کشاورزی را رها نکنند. به عنوان مثال در سال جاری تولید سیب کشور بسیاری خوب بوده و تولید ما نسبت به سال های گذشته افزایش چشمگیری داشته است اما الان اگر ما بازارهای هدف را شناسایی نکنیم و در بازاریابی عملکرد مناسبی نداشته باشیم شک نکنید هم بازارهای هدف را از دست خواهیم داد و هم کشاورزان ما در سال های بعد انگیزه خود را برای کشاورزی از دست داده و به شهرنشینی و ترک روستاها و زمین های کشاورزی روی می آورند.
تاج الدینی در باره مهمترین و استراتژیک ترین محصول کشاورزی مورد نیاز در کشور تصریح کرد: در مرحله اول گندم مهمترین محصول زراعی ما محسوب می شود اما باید توجه داشت با افزایش جمعیتی که در دنیا وجود دارد، نیاز به مواد غذایی افزایش یافته است که تامین این مواد بدون کمک و پشتیبانی بخش کشاورزی صورت نمی گیرد. ما اگر به بخش کشاورزی جایگاه داده و آن را تقویت کنیم و کشاورز ما مطمئن باشد که خرید محصول زراعی او توسط دولت تضمین می شود قطعا زارعان ما از روستاها به سمت شهرنشینی نخواهند آمد.
این عضو اتاق بازرگانی درباره ارتباط خودکفایی در محصولات کشاورزی با استقلال ملی خاطرنشان کرد: اگر ما واقعا از نظر تامین مواد غذایی به خصوص کالاهایی که به طور مستقیم معاش و قوت ما را تشکیل می دهند خود کفا باشیم و احتیاجی به واردات از سایر کشورها نداشته باشیم مسئله بسیار مهمی است و به قول معروف می توانیم در هر شرایطی گلیم خود را از آب بیرون بیاوریم.
وی در مورد تهدیدات موجود برای بخش کشاورزی گفت: کم آبی، عدم حمایت ازتولیدات کشاورزی و پایین بودن درآمد کشاورزان از جمله دلایلی است که کشاورزان مزارع خود را رها کرده و به سمت شهرنشینی می روند که بزرگترین تهدید فعلی برای صنعت کشاورزی ما محسوب می شود.
زمانبندی انتشار: 8 مهر 1394 - 08:49
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]