واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مسکنسازان احتکار کردهاند
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در یک دهه گذشته بازار مسکن توانسته است برای برخی از سرمایه گذاران سودهای هنگفتی را رقم بزند، گفت: در شرایط فعلی سازندگان مسکن حاضر نیستند از حاشیه سود خود بکاهند و لذا اقدام به احتکار مسکن کرده اند.
کد خبر: ۵۳۵۲۷۴
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۸ - 29 September 2015
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در یک دهه گذشته بازار مسکن توانسته است برای برخی از سرمایه گذاران سودهای هنگفتی را رقم بزند، گفت: در شرایط فعلی سازندگان مسکن حاضر نیستند از حاشیه سود خود بکاهند و لذا اقدام به احتکار مسکن کرده اند.
سید محسن طباطبایی مزدآبادی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، در خصوص تاثیر اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی بر بازار مسکن گفت: قریب به دو سال است که بازار مسکن کشور در شرایط رکودی قرار دارد و برون رفت از این رکود نیز در آتیه نزدیک پیش بینی نمی شود و حتی این احتمال وجود دارد در سال آتی این رکود تشدید شود.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از رکود در بازار مسکن به دلیل سیاست های مالی انقباضی دولت است، خاطرنشان کرد: همین امر موجب شده است تا توانایی مالی اقشار عادی جامعه برای خرید مسکن کاهش پیدا کند و در نتیجه آمار ساخت و ساز ها و خرید و فروش مسکن کاهش چشم گیری پیدا کند.
این کارشناس مسایل اقتصادی با تاکید بر اینکه بازار مسکن نیز مانند سایر بازارها از قاعده عرضه و تقاضا تبعیت می کند، خاطرنشان نمود: یکی از دلایل رکود فعلی بازار مسکن عدم رغبت انبوه سازان و مالکان برای فروش خانه هایی است که به عنوان کالای سرمایه ای ساخته شده است.
طباطبایی با اشاره به اینکه در یک دهه گذشته بازار مسکن توانسته است برای برخی از سرمایه گذاران سودآوری هنگفتی را رقم بزند، خاطرنشان نمود: اما در شرایط فعلی سازندگان مسکن حاضر نیستند از حاشیه سود خود بکاهند و لذا اقدام به احتکار مسکن کرده اند.
مدیر مسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری با اشاره به اینکه مالیات بر خانه های خالی یک امر متعارف در بسیاری از کشورهای توسعه یافته است، گفت: دولت می بایست مسکن را از شاخه کالاهای سرمایه ای خارج کند و تصویب و ابلاغ اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم این امکان را پدید آورده است.
وی با اشاره به اینکه قرار است از سال 95 بر بیش از یک میلیون خانه خالی در کشور مالیات اخذ شود، گفت: این طرح می تواند از هم اکنون باعث شود تا صاحبان خانه های خالی اقدام به اجاره و یا فروش این مسکن ها کنند.
طباطبایی با تاکید بر اینکه بر اساس اطلاعات آماری در سال 90 بیش از یک میلیون و 500 هزار خانه خالی در کشور وجود داشته است، خاطرنشان نمود: البته اکنون لازم است تا ارزیابی جدیدی در این حوزه صورت بگیرد تا برخی شائبه ها در این زمینه از بین برود.
این کارشناس اقتصادی همچنین با بیان اینکه در 4 ماه نخست سال 93 تسهیلات اعطایی به حوزه مسکن بالغ بر 10.4 هزار میلیارد تومان بوده است، افزود: اما در همین بازه زمانی در سال 94 این عدد به 9.5 هزار میلیارد تومان رسیده است که کاهش را نشان می دهد.
طباطبایی با اشاره به اینکه لازم است تا حمایت های بانکی از پروژه های مسکن افزایش یابد، گفت: بر اساس آمار ، میزان پروانههای احداث ساختمان در سال 93 در تهران نسبت به سال قبل حدود 52.3 درصد کاهش داشته است و همچنین در سطح کل کشور نیز این میزان 41.7 کاهش را نشان می دهد و لذا نمی توان انتظار داشت بدون حمایت های تسهیلاتی میزان ساخت و ساز ها رشد داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]