تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 19 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851680012




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنعت زنبورداری نیازمند حمایت/ ریزگردها دیوار دفاعی برداشت عسل


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: صنعت زنبورداری نیازمند حمایت/ ریزگردها دیوار دفاعی برداشت عسل
عامل اصلی واردات دانه های روغنی، نبود حمایت از صنعت سبز گرد افشانی زنبور عسل است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عسل به عنوان یک محصول غذایی مفید و پر ارزش در سبد خانوار محسوب می شود که از قرن ها پیش به عنوان یکی از عالی ترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی های شفا بخش خود در درمان اکثر بیماری ها در بین تمام ملل کاربرد داشته است.


در حال حاضر با وجود اینکه هفتاد و چهار هزار زنبوردار با شش هزار و سیصد کندو در کشور در حال فعالیت هستند، بروز عواملی و مشکلاتی چون خشکسالی های اخیر، ریزگردها و بیماری  وافت زنبورستان ها باعث کاهش میزان برداشت عسل در ده ساله اخیر شده به گونه ای که  برداشت محصول زنبورداران در سال جاری به 3 الی 5 کیلو گرم از هر کندو رسیده است.


در این میان تنها استان مازندران به علت برداشت خوب مرکبات جنگلی توانسته تا 20 کیلو گرم از هر کندو در سال جاری برداشت داشته باشد.


براین اساس مهمترین چالش صنعت زنبورداری نداشتن ردیف بودجه برای زنبورداران،وجود شبه عسل ها در بازار و بیمه نبودن زنبورداران حرفه ای بوده  و از سویی دیگر عدم توجه به صنعت زنبور عسل به عنوان صنعت  سبز گرد افشانی که عامل افزایش بهره وری و واجبات تولیدات محصولات کشاورزی و زراعی است موجب ایجاد مشکلات وچالش هایی برای زنبورداران شده است.


بعلاوه در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته موضوع گرد افشانی زنبور عسل،  به سبب جلوگیری از هدر رفت محصولات کشاورزی بسیار مورد توجه قرار گرفته است تا جایی که در این کشورها اقدام به اجاره زنبور برای باغات خود می کنند.


این در حالی است که از نقش زنبور عسل  در طبیعت به عنوان یک موهبت و فرصت نمی توان چشم پوشید، زیرا نقش گرد افشانی زنبور عسل، کمک بسزایی در تولید دانه های روغنی و جلوگیری از واردات بی رویه روغن به کشور داشته است و سالانه میلیارد ها تومان به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد، که با برنامه ریزی و حمایت دولت در این زمینه همانند کشورهای توسعه یافته  میتوانیم بهره وری دانه های روغنی را تا 70 درصد افزایش دهیم.


در این راستا عفت رئیسی سرحدی مدیر عامل اتحادیه زنبورداران کشور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در این خصوص اظهار داشت: ریزگردها به عنوان مهم ترین چالش بخش صنعت عسل، نقش بسیار منفی در تولید این محصول دارند به گونه ای که از 10 سال گذشته تا کنون برداشت زنبورداران از 13 الی 14 کیلوگرم به متوسط 2 الی 5 کیلو از هر کندو رسیده است. 
 
وی افزود: در واقع صنعت زنبور عسل زیرمجموعه بخش دام و طیور است در حالیکه این بخش به علت مشکلات خاص خودمورد توجه بیشتر قرار نگرفته و از سویی این صنعت با 22 اتحادیه استانی، 260 تعاونی شهرستان و 11 اتحادیه مرکزی در صورت ارائه امکانات به سبب نقش حمایتی تعاونی ها و رابط بین دستگاه های دولتی و اجرایی می توانند تاثیر بسزایی در حل مشکلات زنبورداران داشته باشند. 


 رئیسی در ادامه بیان کرد: بیشترین هزینه زنبورداران در بحث جابه جایی و کوچ است که حمایت دولت تاثیر بسزایی در کاهش هزینه ها و جابه جایی به موقع زنبورستان ها دارد.


وی در ادامه افزود: زنبور عسل به سبب نقش گردافشانی یکی از منابع پایه است که دولت با برنامه ریزی گسترده در این زمینه باید از شش هزارو سیصد کندوی موجود در کشور برای تولید دانه های روغنی و سایر محصولات استراتژیک استفاده کند زیرا این نگاه به زنبور عسل در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته تا جایی مورد توجه قرار گرفته که  کشاورزان اقدام به اجاره زنبور برای باغات خود می کنند.


مدیر عامل اتحادیه زنبورداران گفت: در واقع با تغییر الگوی کشت محصولات آب بر به دانه های روغنی و استفاده از نقش گرد افشانی زنبور عسل در باغات میتوانیم با بهره وری 70 درصدی دانه های روغنی از واردات بی رویه روغن به کشور جلوگیری کنیم.


رئیسی تصریح کرد: مهم ترین محاسن صنعت زنبورداری گردافشانی است که در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته امتیازات خاصی اعم از سوبسید و یارانه برای زنبورداران در نظر می گیرند زیرا گرد افشانی مسبب از بین نرفتن گونه های گیاهی نایاب، حفظ اکو سیستم ها، افزایش بهره وری محصولات باغی و زراعی و جلوگیری از بین رفتن طبیعت  می شود.


بر اساس این گزارش: مهم ترین چالش صنعت زنبورداری نداشتن ردیف بودجه برای زنبورداران، وجود شبه عسل در بازارو بیمه نبودن زنبورداران حرفه ای است  واز سویی عدم توجه به صنعت زنبور عسل به عنوان صنعت سبز گرد ا فشانی که عامل افزایش بهره وری و واجبات تولیدات محصولات کشاورزی و زراعی است موجب ایجاد مشکلات و چالش هایی برای زنبورداران شده است   هرچند که  خشکسالی های 10 سال اخیر،  بیماری و آفت زنبورستان ها به سبب گرانی دارو  و بی توجهی دستگاه های مربوطه بر زنبورستان های کشور سایه انداخته و مشکلاتی از قبیل کاهش میانگین برداشت را برای زنبورداران به وجود آورده که در این میان لازم است  وزارت جهاد توجه بیشتری به این صنعت داشته باشد.




انتهای پیام/





اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

ضرورت استفاده داروهای ارگانیک در تولید عسل طبیعی
توزیع وسیع شبه عسل و نبود نظارت بر کیفیت
جهاد کشاورزی به داد صنعت زنبورداری برسد
آغاز برداشت عسل در کشور / داروی گران عامل شیوع بیماری در زنبورستان‌ها
عسل ایرانی در شیشه‌های ترک
نخستين جشنواره ملي عسل در مازندران آغاز شد





۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن