تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826667528




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سوءاستفاده از جوانان فرانسوي به‌نام گسترش كتابخواني!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سوءاستفاده از جوانان فرانسوي به‌نام گسترش كتابخواني!
روزنامه فيگارو در يادداشتي به پديده جديد اينترنتي در فرانسه پرداخته است؛ پديده‌اي كه به ظاهر مثبت و در راستاي ترويج مطالعه است با نام بوك تيوپ، اما به نظر كارشناسان فرهنگي فرانسه، آثار مخربي در پي دارد.
نویسنده : معصومه طاهري 


روزنامه فيگارو در يادداشتي به پديده جديد اينترنتي در فرانسه پرداخته است؛ پديده‌اي كه به ظاهر مثبت و در راستاي ترويج مطالعه است با نام بوك تيوپ، اما به نظر كارشناسان فرهنگي فرانسه، آثار مخربي در پي دارد. اين نشريه در اين رابطه مي‌نويسد: مدتي است نوجوانان و جوانان فرانسوي گرفتار تب حضور و خوانندگي در يوتيوب شده‌اند تا آنجا كه زنگ خطري است و باعث نگراني كارشناسان فرهنگي فرانسه و خانواده‌هاي آنها شده است.
شبكه اجتماعي بوك تيوپ مجموعه‌اي از شبكه‌هاي متعدد انگليسي است كه تبليغ آن تنها براي خواندن و ترانه‌سرايي است؛ شبكه‌اي كه با شروع تعطيلات تابستاني مدارس راه‌اندازي و فعال شده است. به اين صورت كه شركت‌كنندگان در مرحله اول بايد هفت كتاب را مثلاً از سوم تا نهم اوت بخوانند و آن را به اشتراك بگذارند كه در پايان بهترين‌ها توسط خوانندگان انتخاب مي‌شوند. تا اينجاي كار، طرح خوبي توسط اين شبكه انگليسي در يوتيوب به اجرا درآمده تا معضل كمي مطالعه برطرف شود و نوجوانان گرايش به مطالعه پيدا مي‌كنند، اما مشكل از اينجا شروع مي‌شود كه بعد از آن يعني در مرحله بعدي برندگان بايد فيلم روزانه‌اي از خود تهيه كنند و در شبكه به اشتراك بگذارند، اينجاست كه چالش‌ها و مشكلات زيادي را به دنبال مي‌آورد.
طبق آمارها متوسط سن شركت‌كنندگان در اين مسابقه يوتيوبي كمتر از 25 سال و اغلب دختران دبيرستاني هستند كه فيلم‌هاي خود را به اشتراك مي‌گذارند. آنها اگر رمان خوب و جالبي خوانده باشند براي حضور در مسابقه كپي و ارائه مي‌كنند تا بتوانند وارد مرحله بعدي شوند. «بيست آوريل» يكي از مديران و گردانندگان اصلي شبكه اجتماعي كتاب يا همان بوك تيوپ گفته است:«اين طرح خوب و باعث شده تا رمان‌هاي مشهور انگليسي، كپي و در فضاي مجازي منتشر شوند و يك نوع فرهنگ كتابخواني ايجاد شده است.»
البته اگر نفس كار براي برطرف كردن معضل كمبود مطالعه و كتابخواني بود، مي‌توانست حركت مناسبي باشد زيرا جمعيت زيادي در مدارس را جذب ‌كرده كه دنبال‌كننده اين وب‌سايت و شبكه‌ اجتماعي هستند. «آريل بيست» در ادامه توضيح داده است: «در كانادا حدود70 هزار نفر مشتركين يوتيوپ كتاب شده‌اند و تاكنون اين شبكه 190 هزارنفر اشتراك داشته است. تعداد زيادي از مشتركين هم در توئيتر و فيس‌بوك جداگانه به ما پيوسته‌اند.»
 
اما اين همه ماجرا نيست...
معضل اصلي از آنجا شروع مي‌شود كه از اعضاي شبكه مي‌خواهند فيلمي خوشفكر و مناسب از خودشان به اشتراك بگذارند يعني تنها خواندن كتاب از طريق شبكه مجازي و تشويق به مطالعه مطرح نيست. فيلم‌ها به صورت آنلاين گذاشته مي‌شود؛ چيزي كه چالش برانگيز شده و علاقه‌مندان فرانسوي زيادي را به دنبال خود كشانده است. از ماه جولاي براي فرانسوي‌زبانان اين بخش ايجاد شده است كه شركت‌كنندگان بايد هزار صفحه از رمان معروفي را تا آخر هفته بخوانند و در مسابقه شركت كنند تا از طريق اين مسابقه مصنوعي بتوانند نويسندگان خارجي را بشناسند و مطالعه داشته باشند و در صورت موفقيت در فيلم خود توضيح بدهند كه چگونه موفق شده‌اند.
البته گفته مي‌شود كه فيلم‌ها خلاقانه و با مشاركت افراد در شبكه اجتماعي بوك تيوپ به اشتراك گذاشته مي‌شود و تعداد زيادي از نوجوانان و جوانان پاريسي مشتاقانه در اين مسابقه حاضر شدند. آنها چون مي‌دانند از طريق اين شبكه ميليون‌ها بيننده دارند مو‌‌ها و صورت خود را آرايش مي‌كنند تا بهتر در معرض بازديدكنندگان يوتيوب قرار بگيرند. دختران نوجوان و جوان عمدتاً خود را به شكل زنان درمي‌آورند حتي از حريم خصوصي خود و اتاق خوابشان هم فيلم مي‌گيرند و به اشتراك مي‌گذارند.
بنا به گفته كارشناسان فرانسوي، در اين طرح از فضاي نامحدود اينترنت به نام گسترش كتابخواني و مطالعه سوءاستفاده مي‌شود و حتي بيشتر فضاي مهاجرت و فرار از خانه را ايجاد مي‌كند. در ابتداي اين مسئله احساس مي‌شود كه شبكه اجتماعي بوك تيوپ، افراد را وارد كتابخانه بزرگ و پرحجم مجازي مي‌كند ولي بعد از آن كم كم چالش‌هاي زيادي براي آنها ايجاد مي‌شود. فيگارو در پايان براي تشريح عمق اين اتفاق متوسل به داستايوفسكي مي‌شود و مي‌نويسد: داستايوفسكي كتابي دارد به نام «خاطرات يك معتاد به مورفين» كه به نوعي بيانگر همين قضيه نرم و چالش‌زاي فرهنگي در فرانسه است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن