واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
گزارشی از سقوط بورس در روزهای اخیر؛
علت حال ناخوش بورس چیست؟/ بانکها آرامگاه پولها
بورس طی روزهای گذشته روند نزولی را در پیش گرفته، به طور کلی که اکنون به کانال 61 هزار واحد سقوط کرده است که به اعتقاد کارشناسان علت آن ابهام در قیمت خوراک پتروشیمی، رکود بازار، جذابیت بانک ها نسبت به بازار سرمایه، بی اعتمادی سهامداران به بازار بی ثبات و سرگردانی سرمایه ها از جمله آن است.
به گزارش سرویس اقتصادی"جام نیوز"، بورس همچنان در فضای ابهام آلود و نزولی به سر می برد که به اعتقاد برخی از کارشناسان بازار سرمایه، شاخص کل به کانال 58 هزار واحد نیز سقوط خواهد کرد و اکنون باید مشاهده کرد که سرانجام بورس تا رفع کامل تحریم ها چگونه خواهد بود.
جو ناامیدی در بورس
خواجه نصیری کارشناس بازار بورس و از کارگزاران بورس طی گفت وگویی با بیان اینکه تمام مولفه های تاثیرگذار بر شرکت ها اثر منفی گذاشته است، اضافه کرد: این روند از ماه های گذشته آغاز شده است. تداوم شرایط رکودی در صنعت مقداری جو ناامیدی ایجاد کرده و جریان نقدینگی سبب شده تا وضعیت بورس اینگونه باشد.
وی ادامه داد: تاکنون جریان نقدینگی به سمت بازار بورس نبوده است و اکنون نیز این جریان بهبودی پیدا نکرده است، سرمایه گذاری در بورس نیازمند انگیزه و جذابیت در بازار سرمایه است.
بانک ها آرامگاه مطلوب پولها
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سیاست ها باید به سمت جذب نقدینگی در بازار باشد، اضافه کرد: در چند ماه گذشته نقدینگی به سمت بازار سوق پیدا نکرده است و بانک ها به آرامگاه مطلوب پول ها شده است.
خواجه نصیری تصریح کرد: 30 درصد بورس را شرکت های پتروشیمی تشکیل می دهد که همه آنها با قیمت های جهانی مرتبط هستند و در سال های 86 و 87 که شاهد نزول قیمت های جهانی بودیم بورس را تحت تاثیر قرار داد.
وی گفت: شاخص بورس یک نماگر است و نباید فکر کنیم که ضررکننده اصلی سهامدار است بلکه باید نگاه را فراتر ببریم و ببینیم که صنعت نیز تحت تاثیر این کاهش قرار می گیرند و معضل بیکاری و رکود تشدیدتر می شود.
وی افزود: جریان نقدینگی با وجود افزایش نرخ تورم باید به سمت تولید و صنعت حرکت کند، عملا سیاست های حمایتی برای هدایت پول های سرگردان به سمت بازار سرمایه و صنعت صورت نگرفته است که نمونه آن یارانه نقدی است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص کل بورس که افت می کند فقط سهامداران ضرر نمی کنند بلکه این افت آلارم و هشداری برای نزول صنعت است بنابراین باید صنعت همیشه مانیتور شود.
بورس نیازمند بسته نجات
خواجه نصیری با بیان اینکه برای بورس باید بسته نجات تهیه و تدوین شود، اضافه کرد: در خصوص نرخ سود بانکی و جریان نقدینگی باید فکر اساسی صورت گیرد و آزاد سازی بخشی از نقدینگی در این سیستم در دستور کار قرار گیرد.
آینده بورس روشن است
آینده بازار سرمایه در سال های آینده روشن خواهد بود و اکنون شرایط مطلوب نیست و در کوتاه مدت نیز بستگی به تصمیم گیری ها و سیاست ها دارد.
ابهام در بازار موثرترین عامل سقوط بورس
علی صحرایی معاون بورس اوراق بهادار تهران نیز در ادامه گفت: 35 درصد بازار ما تحت تاثیر قیمت نفت است ضمن اینکه در حوزه معدنی نیز کاهش جهانی قیمت را شاهد بودیم و از سوی دیگر یکی دیگر از علت های سقوط بورس ابهام در بازار بوده که سرمایه گذاران را سرگردان کرده است.
وی ادامه داد: بازارهای رغیبی نسبت به بازار سرمایه وجود دارد که سودهای خوبی بابت پول ها پرداخت می کنند بنابراین نه تنها جریان نقدینگی به سمت بازار سرمایه سوق پیدا نکرده است بلکه سرمایه ها از بورس نیز خارج شده است.
مقایسه بورس ایران با چین
وی گفت: در کل شهریور ماه حدود 6 درصد افت داشته است اما بورس چین در یک روز 8.5 درصد افت کرد که به یکشنبه سیاه بورس نامگذاری شد.
صحرایی ادامه داد: مدیران باید از بخشی نگری دست بردارند و کلان نگر باشند چون مابه التفاوت نرخ خوراک برای دولت عدد قابل توجهی نمی شود و دولت از مالیاتی که به دست می آورد بیشتر از مابه التفاوت قیمت خوراک پتروشیمی است.
هندی ها قصد ورود به بورس را دارند
معاون بورس اوراق بهادار تهران تصریح کرد: در روزهای اخیر هندی ها قصد ورود به یک شرکت پتروشیمی در ایران را داشتند.
وی با بیان اینکه شاخص کل بورس آینه تمام نمای اقتصاد است، اضافه کرد: برای توقف افت شاخص کل باید در ابتدا برنامه حمایت از تولید، رفع ابهام از نرخ خوراک و خروج از رکود در دستور کار داشته باشیم تا شاهد رشد بورس باشیم.
معاون بورس اوراق بهادار تهران گفت: نقدینگی ها از بازار سرمایه به سمت بانک ها سوق پیدا کرده است باید با اتخاذ سیاست های حمایتی از خروج سرمایه ها از بورس جلوگیری کنیم./میزان/110
۰۲/۰۷/۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]