واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رئيس اتاق بازرگاني ايران: خصوصيسازي فروش املاك نيست
رئيس اتاق بازرگاني ايران با انتقاد از نحوه واگذاريها در اجراي خصوصيسازي گفت: خصوصيسازي فروش املاك نيست و آن را به درستي اجرا نكردهايم و كارها عملاً از دولت به دست بنگاههاي عمومي داده شده كه تنها اعمال مديريت را كمرنگتر كرده و فقط اموال واگذاري شده است در حالي كه در خصوصيسازي بايد بهرهوري، اشتغال و اهليت فردي كه به آن واگذار شده لحاظ شود.
به گزارش «جوان»، محسن جلالپور در نشست خبري كه با حضور رؤساي سه اتاق بازرگاني، تعاون و اصناف در اتاق بازرگاني ايران برگزار شد، خاطر نشان كرد: ما فكر ميكنيم بخش خصوصي علمدار تغيير و واگذار كردن اقتصاد به بخش غيردولتي باشد. وي در مورد نحوه اجراي خصوصيسازي در كشور با انتقاد از روند خصوصيسازي گفت: از ابتدا مسير درستي در اين زمينه طي نشده و بند الف اين قانون كه توانمندي بخش خصوصي در آن ديده شده ناديده گرفته شده و بند «ج» يعني نحوه واگذاريها بدون توجه به اين ظرفيتها اتفاق افتاده است، از طرف ديگر شاهد سه قفله شدن منابع بانكها و سياست انقباضي بودهايم، در حالي كه همان زمان بخش خصوصي نياز به ارائه تسهيلات داشت.
جلالپور اذعان داشت: آنچه در واگذاريها ديده شد واگذاري بر اساس نرخ و چيزي كه ما به آن اعتقاد نداريم بود، در حالي كه دولت طي سالهاي گذشته بيشتر از عايدي كه ماحصل واگذاريها داشت 800- 700 ميليارد تومان درآمد حاصل از فروش نفت يا شبيه به آن را داشته كه صرف ايجاد اشتغال يا كارهاي زيربنايي نشده و تنها شاهد رشد منفي اقتصادي و بيكاري مفرط بودهايم، پس دولت نبايد به بحث خصوصيسازي نگاه درآمدزايي داشته باشد. رئيس اتاق ايران سرمايهگذاري خارجي را مانند تيغ دو لبهاي دانست كه اگر درست ديده نشود، سرنوشتي مانند كشورهاي امريكاي لاتين به وجود ميآيد و اگر درست ديده شود مانند چين و هند كارها به جلو ميرود.
بخش خصوصي را در تدوين قوانين مشاركت دهيد
همچنين رئيس اتاق اصناف ايران در اين نشست با بيان اينكه بخش خصوصي را در تدوين آييننامهها و قوانين دولتي مشاركت نميدهند از سيستم مالياتي كشور انتقاد كرد.
علي فاضلي گفت: هر وقت خواستيم در كارها جلو برويم و به بحث پيشرفت رسيديم نام آلمان يا مالزي را كه از كشورهاي اسلامي است به ميان نميآورديم اما اين را به مردم نگفتيم كه 92 درصد از اقتصاد آلمان و 72 درصد از اقتصاد مالزي دست بخش غيردولتي است. در حالي كه اين رقم در اقتصاد ما بيشتر از 17 درصد نيست و ما انتظار معجزه هم داريم. وي تصريح كرد: يك سفره عظيمي توسط دولت مثل كميته امداد پهن شد و خيليها از آن ارتزاق ميكنند و ما هنوز نتوانستهايم حتي بخش بانكيمان را از بنگاهداري خلاص كنيم يا در بخشهاي ديگر هم اين گلايه وجود دارد كه بايد براي آن چارهاي انديشيد.
رئيس اتاق اصناف ايران در بخش ديگري از سخنان خود نوك پيكان انتقاداتش را به سمت سازمان امور مالياتي نشانه رفت و گفت: متأسفانه فرافكنيهايي از سوي اين سازمان در بحث ماليات در مورد اصناف صورت گرفت و در حالي كه از سال 90 تاكنون شاهد ركود در ساختار اقتصادي كشور هستيم 48 درصد افزايش مالياتي داشتهايم. وي با انتقاد از اينكه ميگويند سهم اصناف در حوزه ماليات كم است، گفت: آمار رسمي ماليات دريافتي در حوزههاي مختلف كشور را بررسي كنيد و ببينيد سهم اصناف كجا كم است. فاضلي افزود: نميگوييم احتياج به سرمايهگذاري خارجي نداريم ولي حفظ شرايط موجود براي بنگاهها از واجبات است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]