واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۵۶ق.ظ)
تربيت تک ساحتي آثار نامطلوب فرهنگي و اجتماعي موج-معاون پرورشي و فرهنگي آموزش و پرورش گفت: ما فقط متولي بخشي از تربيت هستيم و نقش خانوادهها در تربيت امروز بر هيچ کس پوشيده نيست. ولي وقتي خانوادهها نقش خود را در تعليم و تربيت رها کردند بايد منتظر ديدن مصيبتهاي اجتماعي باشيم.
به گزارش خبرگزاري موج،حميدرضا کفاش در مراسم افتتاحيه دومين دوره توانمندسازي مربيان امور تربيتي و مشاوران مدارس با اشاره به اينکه هدف از برگزاري چنين دورههايي نزديک کردن نگرشهاست اظهار کرد: وزير آموزش و پرورش اعتقاد دارد يکسان سازي نگرشها نه ممکن است و نه لازم، ولي تقريب نگرشها هم ممکن است و هم لازم. لذا در اين عرصه بايد قدمي برداريم تا نوع نگرشهايمان را به هم نزديک کنيم. اگر اين اتفاق بيفتد جريان اجتماعي ايجاد ميشود.
کفاش با اشاره به موضوع توانمند سازي در قالب تربيت مطلوب در مدرسه تصريح کرد: سند تحول بنيادين حاصل تلاش جمعي افراد بسياري در کشور است که امروز قانوني مدون براي ايجاد تحول در آموزش و پرورش شده است. اين سند بايد راهنماي حرکت و جهت دهنده جامعه در ايجاد تحول و دگرگوني باشد.
معاون پرورشي فرهنگي آموزش و پرورش با اشاره به تفکر دو انديشمند معاصر يعني دکتر شريعتي و آيت الله مطهري درخصوص تربيت انسان ايده آل گفت: شريعتي بخشي از مصيبتهاي بشري را محصول نگاه تک ساحتي به انسان ميدانست و مرحوم مطهري هم انديشه انسان کامل را مطرح کردند يعني انساني که تک بعدي نينديشد.
کفاش به ساحتهاي مختلف تربيت مطابق با سند تحول بنيادين اشاره کرد و افزود: نگاه آموزش و پرورش ترتيب متوازن تربيت در ساحتهاي نگاه متوازن به تربيت را به اين شرح تعريف کرد: اعتقادي، عبادي، اخلاقي، اجتماعي و سياسي، زيستي و بدني، زيباشناختي، اقتصادي و حرفه اي و علمي و فناورانه است و تقريب نگرشها در اين ساحتها باعث ميشود آثار آن در جامعه مطلوب باشد.
وي درخصوص زيانهاي تربيت تک ساحتي گفت: آثار نامطلوب تربيت تک ساحتي غرور، خشونت و انحصارطلبي است. تفکري که قدرت تحمل شنيدن صداي مخالف را ندارد و ميگويد "من و ديگر هيچ" نتيجه تربيت تک ساحتي است. اين تفکري مخرب است و اگر نظام تربيتي ما در خروجيهايش دقت نکند جامعه را به فنا ميکشاند.
کفاش جوان باوري را از خصوصيات مربيان تربيتي عنوان کرد و گفت: مربي و مشاور بايد نقشش از مجري فعاليتهاي تربيتي به راهبر تربيتي تغيير يابد و اين از طريق جوان باوري و واگذاري فعاليتها به دانش آموزان در قالب تشکلهاي دانش آموزي ميسر ميشود. اگر فعاليت بچهها در نظر ما بچگانه باشد، اگر تمرين مردم سالاري را در مدرسه نداشته باشيم، اگر بچهها در مدرسه جدي گرفته نشوند واي به حال نظام تربيتي ما.
معاون پرورشي آموزش و پرورش در ادامه به موضوع غيرانحصاري بودن تعليم و تربيت اشاره کرد و گفت: ما متوليان انحصاري تعليم و تربيت نيستيم. در واقع به قول يکي از صاحب نظران ما پيمانکار خانوادهها در تربيت فرزندانشان به اندازه 5-6 ساعت در روز هستيم. ما فقط متولي بخشي از تربيت هستيم و نقش خانوادهها در تربيت امروز بر هيچ کس پوشيده نيست. ولي وقتي خانوادهها نقش خود را در تعليم و تربيت رها کردند بايد منتظر ديدن مصيبتهاي اجتماعي باشيم.
معاون پرورشي فرهنگي آموزش و پرورش درخصوص مصاديق توانمندسازي نيروي انساني گفت: توانمندسازي نيروي انساني يعني معلمي که ميرود به مدرسه منطقه محروم کارو و مدرسه 3 دانش آموزي را تبديل به يک مدرسه جهاني ميکند و از طريق فضاي مجازي کتاب و حمايت جلب ميکند و مدرسه را در تمام دنيا مطرح ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]