واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نشست خبري عنوان شد؛تنها بيماران از مقروض بودن بيمارستانهاي دولتي ضرر مي كنند
رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران، ضرر و زيان ناشي از مقروض بودن بيمارستانهاي دولتي را متوجه بيماران دانست.
به گزرش خبرنگار مهر، دكتر ايرج خسرونيا امروز در نشست خبري پيرامون برگزاري نوزدهمين كنگره جامعه پزشكان متخصص داخلي، اظهار داشت: بزرگ كردن مشكلات جامعه پزشكي و انعكاس آن به دستگاههاي ديگر تنها به زيان جامعه پزشكي است و هيچ كمكي به بررسي مشكلات جامعه پزشكي نمي كند.
وي به نامه معاون سلامت وزارت بهداشت به قوه قضائيه مبني بر افزايش شعب رسيدگي كننده به جرايم پزشكي اشاره و افزود: آوردن جامعه پزشكي به تعزيرات حكومتي راه حل مسئله نيست. نظر جامعه پزشكان متخصص داخلي در اين مورد اين است كه مسائل و مشكلات پزشكان، نظام پزشكي و وزارتخانه را نبايد در جاهاي ديگر مطرح كرد.
خسرونيا با اشاره به اينكه جامعه پزشكي از ديگر جوامع جدا نيست و مانند جوامع ديگر ممكن است در جاهايي دچار خطا شود، ادامه داد: اكثريت جامعه پزشكان مطيع قوانين نظام پزشكي و وزارت بهداشت هستند. اين در حالي است كه گروهي از مسئولان در مواجهه با مشكلات جامعه پزشكي، سريعا 10 درصد پزشكاني را در نظر مي گيرند كه به دليل استاد بودن و تجربه زياد از مطب هاي شلوغ و درآمد بالا برخوردارند.
وي در ادامه به موضوع تعرفه هاي پزشكي در كشور اشاره كرد و گفت: اين تعرفه ها در سالهاي جنگ مسكوت بود و اصلا تغييري نكرد. پس از آن نيز تعرفه هاي پزشكي 10 درصد زير تورم تعيين مي شد بنابراين در حال حاضر اين تعرفه ها در ايران نسبت به كشورهاي همجوار مثل افغانستان و پاكستان، حدود صد درصد عقب است.
خسرونيا با بيان اينكه هرچه تعرفه پزشكي كمتر باشد، ضرر آن متوجه بيمار است، گفت: با تعرفه پايين، درآمد بيمارستانها نيز كاهش مي يابد. لذا، گروهي از مردم كه ناگزير به مراجعه به بخش دولتي هستند و هزينه اي كه قرار بوده 30 درصد آن را بيمار پرداخت كند و 70 درصد را سازمانهاي بيمه گر، جاي آنها عوض شده است. بنابراين در اينجا فقط سازمانهاي بيمه گر سود مي برند چرا كه پول كمتري را براي تعرفه پرداخت و در مقابل پول بيشتري را دريافت مي كنند. در كل سازمانهاي بيمه گر استفاده اوليه را خواهند برد و كسي كه ضرر مي كند بيمار است.
وي با بيان اينكه تلاشها بايد بر اين اساس باشد كه تعرفه ها به حد معقول برسد، ادامه داد: تعرفه بايد به عددي برسد كه حداقل بيمارستانهاي دولتي ضرر نكنند. متاسفانه امروزه تمام بيمارستانهاي دولتي مقروض هستند. براين اساس بخش خصوصي مجبور خواهد شد قرارداد خود را با سازمانهاي بيمه گر قطع كند و دوباره تنها كسي كه متضرر مي شود، بيمار است.
رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران با تاكيد بر اينكه هزينه بهداشت و درمان تعرفه نيست، ادامه داد: مشكل اصلي مردم هزينه پاراكلينيك و بيمارستانها است اين در حالي است كه به طور مرتب از تعرفه پزشكي صحبت مي شود و مسئولان از هزينه پاراكلينيك و بيمارستانها غافل هستند.
خسرونيا گفت: اگر بتوان رابطه مالي بين پزشك و بيمار را قطع كرد و تمام هزينه ها را سازمانهاي بيمه گر بپردازند احترام جامعه پزشكي حفظ خواهد شد، بنابراين در صورتي كه سازمانهاي بيمه گر تعرفه هاي خدمات پزشكي را مطابق كشورهاي همجوار در نظر بگيرند، حقوق بيمار و شان پزشك حفظ خواهد شد.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 308]