واضح آرشیو وب فارسی:موج: رييس مركز آمار ايرانپايگاه اطلاعات ملي عشاير كوچنده كشور تشكيل مي شود
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي رييس مركز آمار ايران از تشكيل "پايگاه اطلاعات ملي عشاير كوچنده كشور" در نتيجه سرشماري امسال عشاير كوچنده خبرداد.
به گزارش موج به نقل از واحد اطلاع رساني سرشماري عشاير كوچنده، محمد مدد در آغاز برگزاري مرحله نخست آموزش كارشناسان سرشماري عشاير كوچنده اظهار داشت: اين پايگاه پس از تكميل اطلاعات، در سالهاي آتي به روز خواهد شد ودر اختيار محققان و مسئولان كشور قرار خواهد گرفت.
وي سرشماري عشاير كوچنده را نسبت به ساير سرشماريها پيچيده توصيف كرد و گفت: در اين سرشماري با جامعه اي مرتبط هستيم كه دسترسي به آنها ساده نيست.
رييس مركز آمار ايران خاطرنشان كرد: با توجه به بحث خشكسالي بايد تلاش بيشتري انجام شود تا جامعه مورد نظر براي سرشماري را بيابيم و از آنها سوال كنيم.
مدد تعداد دست اندركاران سرشماري عشاير كوچنده در سراسر كشور را پنج هزار نفر ذكر كرد و از كارشناساني كه در مرحله نخست آموزش شركت كرده اند خواست به مطالبي كه به آنها آموزش داده مي شود توجه كنند تا بتوانند تمامي نكات و ظرايف و پيچيدگي ها را به آمارگيران در مناطق تحت پوشش خود بياموزند.
وي يكي از اين نكات ظريف را درك صحيح از تعريف عشاير كوچنده عنوان كرد و گفت: بايد همگي در تعريف كوچرو و كوچنده كاملا به يك نظر واحد برسيد تا وقتي كه به استانهاي خود مي رويد بتوانيد آن را به آمارگيران منتقل كنيد.
رييس مركز آمار ايران عدم توجه به تعريف كوچنده را موجب بروز خطا در آمارگيري ها دانست و اظهار اميدواري كرد: 240 دقيقه فيلم آموزشي كه در اين دوره به كارشناسان آمار استانها ارائه مي شود بتواند در اين امر موثر باشد.
مدد همچنين از كارشناسان آمار خواست به آمارگيران گوشزد كنند كه هنگام ثبت شماره ملي عشاير و شماره سريال شناسنامه هاي آنها دقت لازم را به عمل آورند.
وي اظهار داشت: اين نخستين سرشماري است كه در آن شماره ملي نيز درج مي شود. لذا يك رقم اشتباه درثبت مي تواند به خطا در ثبت اطلاعات و تحليل داده ها منجر شود.
رييس مركز آمار از دست اندركاران سرشماري عشاير خواست هنگام جمع آوري اطلاعات، اين نكته را به پاسخ دهندگان گوشزد كنند كه "سرشماري به معناي توزيع منابع نيست و نبايد اين امر به پديده عشاير سازي منجر شود".
شايان ذكر است:در نخستين دوره آموزشي كارشناسان آمار استانها، 215 كارشناسبه مدت هشت روز درباره روش اجراي سرشماري ، نحوه تكميل پرسشنامه و نظارت بر آن آموزش مي بينند. همچنين كارشناساني كه در آزمون نهايي اين دوره موفق شوند به استانها اعزام مي شوند تا به آمارگيران سرشماري عشاير كوچنده آموزش دهند.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 382]