واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران:از مقروض بودن بيمارستانهاي دولتي، فقط بيماران ضرر مي كنند
رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران، ضرر و زيان ناشي از مقروض بودن بيمارستانهاي دولتي را متوجه بيماران دانست.به گزارش مهر، خسرونيا در نشست خبري پيرامون بــرگــزاري نــوزدهـمـيــن كـنـگــره جـامـعـه پـزشـكـان متخصـص داخلـي، اظهـار داشـت: بزرگ كردن مـشـكـــلات جـــامـعـــه پـــزشـكــي و انـعـكــاس آن بــه دستگـاههـاي ديگـر تنهـا بـه زيـان جـامعه پزشكي است و هيچ كمكي به بررسي مشكلات جامعه پــزشكـي نمـيكنـد. وي بـه نـامـه معـاون سـلامـت وزارت بهداشت به قوه قضائيه مبني بر افزايش شعب رسيدگي كننده به جرائم پزشكي اشاره و افــــزود: آوردن جــــامــعــــه پــــزشــكــــي بـــه تــعـــزيـــرات حـكــومـتــي راه حــل مـسـئـلـه نيسـت. نظـر جـامعـه پزشكان متخصص داخلي در اين مورد اين است كه مسائل و مشكلات پزشكان، نظام پزشكي و وزارتخانه را نبايد در جاهاي ديگر مطرح كرد. خسرونيا با اشاره به اينكه جامعه پزشكي از ديگر جوامع جدا نيست و مانند جوامع ديگر ممكن اســت در جــاهــايــي دچــار خـطــا شــود، ادامــه داد: اكثريت جامعه پزشكان مطيع قوانين نظام پزشكي و وزارت بهداشت هستند. اين در حالي است كه گـروهـي از مـسـئـولان در مـواجـهـه بـا مـشـكـلات جامعه پزشكي، سريعا 10 درصد پزشكاني را در نظر ميگيرند كه به دليل استاد بودن و تجربه زياد از مطب هاي شــلـــوغ و درآمـــد بــالا بــرخــوردارنــد. وي در ادامــه بــه مــوضــوع تعرفههاي پزشكي در كشور اشاره كرد و گفت: اين تعرفهها در سالهاي جنگ مسكوت بود و اصلا تغييري نكرد. پس از آن نيز تعرفههاي پزشكي 10 درصد زير نرخ تورم تعيين ميشد، بنابراين در حال حاضر اين تعرفهها در ايران نسبت به كشورهاي همجوار مثل افغانستان و پاكستان، حدود صد درصد عقب اســت. رئـيــس جـامعـه پـزشكـان متخصـص داخلـي ايران، گفت: با تعرفه پايين، درآمد بيمارستانها نيز كـاهـش مـييـابـد. لـذا، گروهي از مردم كه ناگزير به مراجعه به بخش دولتي هستند و هزينهاي كه قرار بوده 30 درصد آن را بيمار پرداخت كند و 70 درصد را سازمانهاي بيمهگر، جاي آنها عوض شده است. بـنـابـرايـن در ايـنـجـا فـقـط سـازمـانهـاي بـيـمـهگر سود ميبرند، چرا كه پول كمتري را براي تعرفه پرداخت و در مقابل پول بيشتري را دريافت ميكنند. در كل سازمانهاي بيمه گر استفاده اوليه را خواهند برد و كسي كه ضرر ميكند بيمار است. وي با بيان اينكه تلاشها بايد بر اين اساس باشد كه تعرفه ها به حد معقول برسد، ادامه داد: تعرفه بايد به عددي برسد كـه حـداقـل بـيـمـارسـتـانهـاي دولـتـي ضرر نكنند. مـتــاسـفــانــه امــروزه تـمــام بـيـمــارسـتــانهــاي دولـتـي مقروض هستند. براين اساس بخش خصوصي مجبور خواهد شد قرارداد خود را با سازمانهاي بيمـه گـر قطـع كند و دوباره تنها كسي كه متضرر ميشود، بيمار است.
خصوصيسازي داروخانههاي بيمارستانهاي دولتي
معاون وزير بهداشت گفت: به منظور جلوگيري از ارجاع همراهان بيماران به بيرون بيمارستان براي تهيه دارو و ملزومات پزشكي، داروخانههاي بيمارستانهاي دولتي به بخش غيردولتي، شامل بخش خصوصي، خيريه و تعاوني واگذار ميشود.حافظي در گفتوگو با فارس افزود: اين حق بيمار و خانواده اوست كه در شرايط تنش فكري و روحي ديگر مجبور نباشند همراه بيمار، بيمارش را در بيمارستان رها كند، از بيمارستان خارج شود و در سطح شهر از اين داروخانه به آن داروخانه دنبال دارو بگردد. وي ادامه داد: به همين خاطر به همه بيمارستانها ابلاغ شده است كه نبايد بيماران و همراهانشان براي تأمين دارو و ملزومات پزشكي به خارج از بيمارستان ارجاع شوند، اما ممكن است، چون تازه اين ابلاغيه صادر شده است، هنوز برخي بيمارستانها اين كار را انجام نداده باشند و داروخانههايي در بيمارستانهاي دولتي باشند كه ضعف داشته باشند كه به آنها تذكر داده خواهد شود و انتظار داريم اين نقطه ضعف بر طرف شود. حافظي ادامه داد: اكنون تمام دانشگاههاي علوم پزشكي اين اختيار را دارند كه راساً در اين زمينه تصميم بگيرند و اقدام كنند و متقاضيان واجد شرايط بخش غير دولتي، اعم از بخش خصوصي، خيريه و تعاوني ميتوانند، طرف قرارداد دانشگاه باشند و اين داروخانهها را تحويل بگيرند و واگذاري داروخانههاي بيمارستانهاي دولتي به اين افراد، نياز به ابلاغيه مجدد ندارد.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]