واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۲۵ق.ظ)
آوازخواني ستاره مکتب اصفهان در چهارمين شب آواز ايراني موج- استاد محمدتقي سعيدي، مدرس و خواننده مکتب آوازي اصفهان، در چهارمين شب آواز ايراني به اجراي آواز ميپردازد.
به گزارش خبرگزاري موج، چهارمين شب آواز ايراني شنبه 28 شهريور با حضور اساتيد، هنرجويان و علاقهمندان آواز و موسيقي ايراني از ساعت 18 در سالن سوره حوزه هنري برگزار ميشود.
استاد محمدتقي سعيدي، مدرس و خواننده مکتب آوازي اصفهان، در يکي از مهمترين بخشهاي چهارمين نشست ماهانه شب آواز ايراني، به اجراي آواز ميپردازد. آواز اين هنرمند پيشکسوت را استاد شهرام ميرجلالي، نوازنده شناختهشده تار همراهي ميکند.
محمدتقي سعيدي ولاشاني 63 ساله، به جز آواز، تبحري هم در نواختن سهتار، تار و تنبک دارد. ايشان در هنر خوانندگي تحت تعليم استادان تاج اصفهاني و مرحوم ميرزا علي آقا ترکيان نيمتاج اصفهاني قرار داشته است.
سعيدي فعاليتش را از سن 8 سالگي نزد پدرش عباسعلي سعيدي ولاشاني که خود از خوانندگان مکتب اصفهان بود با شرکت در مراسم تعزيه که اصطلاحاً به آن بچهخوان ميگويند آغاز کرد و از همان کودکي مورد تشويق پدرش و اساتيد تعزيه منجمله مرحوم ميرزاعلي آقا نيمتاج اصفهاني قرار گرفت.
مرحوم نيمتاج وي را از 12 سالگي تحت تعليم قرار داد و براي آموختن دستگاههاي موسيقي و رديف به ايشان همت گماشت.
سال 1351 روزنهاي از افق دنياي واقعي موسيقي ايراني به رويش گشوده شد و با اعلام راديو تلويزيون مرکز اصفهان جهت پذيرش هنرجو به اين سازمان مراجعه و براي اولين بار با زنده ياد تاج اصفهاني ديدار کرد و مورد پذيرش ايشان واقع شد.
سعيدي سپس در مرکز فرهنگي بيشه اصفهان مشغول فراگرفتن رديف شد و تا سال وفات آن استاد (آذرماه 1360) در خدمت ايشان مشغول به يادگيري هنر و اخلاق بود.
سعيدي در سال 1353 با زندهياد استاد حسن کسائي آشنا شد و اين آشنايي زندگي هنري او را تحت تأثير قرار داد و با سبک خوانندگي مکتب اصفهان بيش از پيش آشنا شد. از اوايل انقلاب نيز در نزد همين استاد به فراگيري سهتار مشغول شد. استاد سعيدي از سال 1354 همکاري خود را با راديو و تلويزيون آغاز کرد و با اساتيد بزرگي چون زندهيادان جليل شهناز، احمد عبادي و حبيبالله بديعي در تهران و استاد نعمتالله ستوده (نوازنده و سازنده تار و سه تار) در اصفهان برنامههاي مختلفي اجرا کرد که هم اکنون نسخههاي ضبطشده آن به يادگار مانده است.
وي در سال 1369 در خدمت دو استاد بزرگ، زندهيادان حسن کسايي و جليل شهناز سفري به چند کشور اروپايي داشت و ضمن اجراي چند برنامه به خصوص در راديو، فعاليتهايي را در عرصه تدريس آواز آغاز کرد که تاکنون کم و بيش ادامه دارد. اين استاد عزيز و گرانقدر يکي از نام آوران و از افتخارات ولاشان و تعزيه ولاشان و اصفهان است و ضمن فعاليت در انجمن تعزيه اصفهان، در سوگوارههاي تعزيه از ايشان به عنوان داور بهره ميبرند.
در برنامه شب آواز ايراني که با هدف تجليل از پيشکسوتان و معرفي چهرههاي جديد شکل گرفته قسمتهاي ديگري نيز از سوي مرکز موسيقي و مرکز محافل و جشنوارههاي حوزه هنري تدارک ديده شده است.
اخبار تکميلي در وب سايت مرکز موسيقي حوزه هنري به نشاني www.musicenter.ir به اطلاع عموم ميرسد. علاقهمندان ميتوانند براي کسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفنهاي 88897546 و 88895546 تماس بگيرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]