تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803956843




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا دفتر شعر لیلا اوتادی شایسته تقدیر می‌شود؟ مدیر روابط عمومی خانه کتاب توضیح داد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


چرا دفتر شعر لیلا اوتادی شایسته تقدیر می‌شود؟ مدیر روابط عمومی خانه کتاب توضیح داد فرهنگ > کتاب - شهروند نوشت:چرا دفتر شعر خانم لیلا اوتادی شایسته تقدیر شناخته می‌شود؟ اندیشه فولادوند را هم می‌توان به فهرست ابهامات اضافه کرد...

چرا دفتر شعر خانم لیلا اوتادی شایسته تقدیر شناخته می‌شود؟ اندیشه فولادوند را هم می‌توان به فهرست ابهامات اضافه کرد، همچنین اشکان خطیبی یا حتی برخی دیگر از چهره‌هایی که عصر شنبه در جشن «سینما و کتاب» مورد تقدیر قرار گرفتند.

در کنار آنها البته سینماگران برجسته‌ای نیز بودند که از سوی خانه کتاب تقدیر شدند؛ چهره‌هایی مثل داریوش مهرجویی یا مرجان شیرمحمدی.

ماجرا درواقع برمی‌گردد به مراسمی که در تالار شهناز خانه هنرمندان با مدیریت خانه کتاب برگزار شد و جوایزی به سینماگرانی که کتابی تألیف کرده‌اند، تعلق گرفت. در برخورد اول به نظر می‌رسید که نظم و نسقی در اعطای این جوایز وجود ندارد چراکه اصولا نام‌هایی مثل رضا کیانیان (با کتاب «این مردم نازنین») یا حتی عباس کیارستمی (با وجود نقدهایی که درباره کتاب‌هایش همچنان وجود دارد)، در این فهرست نبود. اما محمد طباطبایی، مدیر روابط‌عمومی خانه کتاب، اهداف مجید غلامی‌جلیسه، رئیس این ارگان را این‌طور تعریف کرد که «ما برای دعوت از چهره‌های سینمایی معیارهایی تعیین کردیم و این‌طور نبود که خارج از این ملاک‌ها قدم برداریم. افرادی که تجلیل شدند، در ٣ حوزه قابل تقسیم‌بندی هستند. گروه اول سینماگرانی بودند که در بازه زمانی‌ سال ٩٣ تا ٩٤، کتابی غیرسینمایی چاپ کرده بودند؛ مثل مرجان شیرمحمدی، بهاره رهنما یا لیلا اوتادی. گروه دوم سینماگرانی بودند که از کتاب وارد سینما شدند یا برعکس؛ مثل حبیب احمدزاده و گروه سوم سینماگرانی که فیلم سینمایی‌شان را براساس اقتباس از کتاب کارگردانی کردند مثل بهروز افخمی که فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» را براساس رمان خانم شیرمحمدی ساخته بود. یا آقای محمد شمس‌لنگرودی که شاعر و محققی شناخته شده است اما در‌ سال گذشته در فیلم «احتمال باران اسیدی» ایفای نقش کرد. در هر حال شما باید دقت داشته باشید که ما به‌عنوان خانه کتاب، مرکز اطلاعات و آمار کتاب هم هستیم و تمام تلاش‌مان این بوده که طبق معیارهای تعریف شده، کسی را از قلم نیندازیم»

البته به نظر می‌رسد همچنان برخی سینماگران از این فهرست خارج شده باشند که ازجمله می‌توان به علیرضا رئیسیان اشاره کرد. او‌ سال گذشته در گفت‌و‌گو با رسانه‌های مختلف عنوان کرد که فیلم «دوران عاشقی»، اثری اقتباسی بوده. طباطبایی در پاسخ به این سوال گفت: «ما با ایشان تماس گرفتیم و ایشان گفتند اثر من اقتباسی نیست.» این هم البته در نوع خود قابل توجه است که چطور کارگردانی به فاصله چند ماه به این نتیجه می‌رسد که اثرش اقتباسی نبوده! در کنار این مسأله، نکته بارز این جشن که برای نخستین‌بار انجام می‌شود، تجلیل از چهره‌هایی است که می‌توانند هرکدام مبلغ کتاب و کتابخوانی برای مردم باشند.

طباطبایی درباره هدف برگزاری این مراسم گفت: «ما دو هدف داشتیم؛ اول ترویج کتابخوانی از طریق سینما و دوم ایجاد انگیزه برای سینماگران در جهت تألیف کتاب». هر چند سینماگران در این سال‌ها نشان داده‌اند چندان هم بی‌انگیزه نیستند و در سال‌های اخیر حتی با نوعی چشم و هم‌چشمی گوی سبقت را  از هم ربوده‌اند؛ از کتاب لیلا اوتادی گرفته تا صابر ابر.

طباطبایی درباره علت حضور نداشتن برخی از این چهره‌ها در مراسم گفت: «ما از طرق مختلف ازتمام کسانی که با معیارهایی که گفتیم هم‌خوانی داشتند، دعوت به عمل آوردیم. مثلا خانم نیکی کریمی در جشنواره ونیز بودند یا آقای احمدزاده در همان زمان در مراسم رونمایی از ترجمه روسی کتاب‌شان حضور داشتند. بعضی دیگر هم به هر دلیلی حضور پیدا نکردند» که هیچ بعید نیست صابر ابر یا مسعود کیمیایی جزو این گروه بوده باشند.

کیمیایی ‌سال گذشته کتاب «سرودهای مخالف، ارکستر بزرگ ندارند» و صابر ابر نیز کتاب «هر رازی که فاش می‌کنی یک ماهی قرمز می‌میرد» را چند هفته پیش به چاپ رساند. با تمام این حرف‌ها هنوز سوال اول برجاست. در سینمای جهان، سینماگران دنبال تألیف نیستند و از این رهگذر به دنبال کسب آبرو نمی‌گردند، بلکه در وجه اول کتابخوان هستند و به همین جهت دیگران را به کتابخوانی دعوت می‌کنند. مشکل این‌جاست برخی چهره‌های تقدیرشده در مراسم دیروز نه کتابخوان هستند و نه کتابی به بازار ارایه داده‌اند که کیفیت قابل توجهی داشته باشد. برخی از آنها در حد نوعی دلنوشته است و هیچ‌گونه ارزش ادبی و فرهنگی و حتی به لحاظ مطالعات فرهنگی و اقوال عامیانه ندارد.

طباطبایی در پاسخ به این سوالم گفت: «به‌هرحال خود شما هم می‌دانید که ما جوایزی داریم که هر ساله با هیأت داوری به کتاب‌های مختلف جایزه می‌دهند؛ از جوایز دولتی مثل جلال گرفته تا خصوصی مثل مهرگان ادب. ما بنا نداشتیم که داوری کنیم چون داوری را جوایز ادبی انجام می‌دهند و هر ساله از افراد شایسته حوزه‌های مختلف تقدیر می‌کنند. ما این چهره‌ها را با آن معیارها مورد تقدیر قرار دادیم چون دست‌کم بعضی از آنها که حتی شما به آنها انتقاد دارید، باعث شده‌اند که چرخه یک نشر بچرخد و از قبل چاپ کتاب سینماگر مذکور، بتواند کتاب دیگرش را که مخاطب خاص دارد، پشتیبانی کند و هزینه آن را دربیاورد.» هرچند طباطبایی اشاره‌ای به عناوین این کتاب‌ها نکرد اما با نگاهی به دفتر شعر خانم اوتادی به راحتی می‌توان پی برد که فقدان هرگونه کیفیت ادبی در این کتاب بیش از هر چیز به چشم می‌خورد اما لااقل توانسته در مدت کوتاهی به چاپ‌های متعدد برسد. درواقع نقدی که به برگزاری این مراسم نیز وارد است همین نکته است که با اهدای جوایزی اینچنین، هر بازیگری با کمترین دانش به خود اجازه می‌دهد تا در عرصه تألیف پا بگذارد. بازار بی‌رونق کتاب هم به سرعت کتاب‌های اینچنین را به جهت قابلیت فروش‌شان جذب می‌کند. به همین جهت هیچ بعید نیست که فردا شاهد حضور بازیگران بیشتری در عرصه تألیف باشیم؛ کتاب‌هایی که صرفا عنوان چهره‌ای مشهور روی آن خورده اما بین کلماتش خبری از هیچ‌گونه نگاه و نظر و دانشی نیست.

طباطبایی دراین‌باره گفت: «به‌هرحال باید توجه داشته باشید ما سنگ بنای این حرکت را گذاشتیم و نسبت به هرگونه انتقاد سازنده‌ای هم پذیرا هستیم. شاید در سال‌های بعد هیأت داورانی تشکیل دادیم و کیفیت آثار را هم در نظر گرفتیم. اما دقت کنید با وجود ١٤ کتابی که در سال‌های ٩٣ و ٩٤ از سینماگران منتشر شده، انصافا نمی‌شود داوری برگزار کرد. حداقل اگر تعداد این کتاب‌ها افزایش پیدا کند، ما هم قطعا در شرایط برگزاری این مراسم تجدیدنظر و پیشنهادهای مختلف را بررسی
خواهیم کرد.»

این مراسم همزمان با روز سینما برگزار شد و هنرمندانی چون داریوش مهرجویی، شمس‌لنگرودی، بهروز افخمی، سیروس ابراهیم‌زاده، مسعود رایگان، کاظم هژیرآزاد، بهاره رهنما، نرگس آبیار، مرجان شیرمحمدی، اندیشه فولادوند، لیلا اوتادی و اشکان خطیبی با اهدای لوح تقدیر و کتاب مجموعه آثار استاد محمود فرشچیان، تقدیر شدند.
۵۷۲۴۴

کلید واژه ها: بازیگران سینما و تلویزیون ایران - ادبیات -




دوشنبه 23 شهریور 1394 - 09:44:54





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن