تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821057740




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دانش مردم‌شناسی و بازتعریف سنت‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانش مردم‌شناسی و بازتعریف سنت‌ها
شناخت اشکال و صور نوظهور و پیچیده فرهنگ نیازمند درک بهتر و نگاه جدید به حوزه مردم‌شناسی است.


علیرضا حسن‌زاده سرپرست پ‍ژوهشکده مردم‌شناسی در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: بخش مهمی از هویت در ارتباط با منابعی از فرهنگ تعیین می‌شود که شامل عناصر کلیدی چون آئین، سنت، جهان‌بینی و ... است و حوزه‌های متفاوتی مانند ادبیات شفاهی، آداب و رسوم و ... را در بر می‌گیرد.


وی افزود: مطالعات مردم‌شناسی طی سه قرن اخیر،‌ از اواخر قرن نوزده تا امروز در جهان و از دوره دوم مشروطه تا هم‌اکنون در ایران نشان از تاثیر مردم‌شناسی در شناخت فرهنگ به مثابه درک هویت است، انواع هویت ملی منطقه‌ای و هویت‌هایی که شامل خرده فرهنگ‌ها می‌شود و بر اساس آن به دنبال خودآگاهی فرهنگی و تاریخی هستند.


حسن‌زاده در ادامه گفت: اگر عنصر کلیدی زیرساخت هویت را فرهنگ بنامیم، مطالعات مردم‌شناسی راهی برای درک عمیق هویت است.


سرپرست پژوهشکده مردم‌شناسی با اشاره به حوزه‌های مختلف مردم‌شناسی گفت: دانش مردم‌شناسی در برخی حوزه‌ها مطلوب عمل کرده اما در بعضی دیگر نیازمند کار بیشتر است،‌ به طور مثال مردم‌شناسی در حوزه کلاسیک موفق بوده است اما امروزه مردم‌شناسی حاصل چیزهایی فراتر است،‌ اشکال و صور نوظهور و پیچیده فرهنگ نیازمند درک بهتر و نگاه جدید به حوزه مردم‌شناسی است.


وی ادامه داد: در رویکرد جدید به مردم‌شناسی باید نتایج وسیعی حاصل از مطالعات جمعی مردم جهان طی دو سه قرن اخیر جمع آوری و به بررسی آن‌ها بپردازیم.


حسن‌زاده افزود: مردم‌شناسی به شناخت سنت و باز تعریف آن کمک می‌کند، در بازتعریف سنت‌ها باید درک دقیقی از فرم‌ها و گونه‌ها انجام گیرد و در قالب سیاست‌گذاری فرهنگی به صورت پویا تعریف جدیدی از آن شود.


سرپرست پژوهشکده مردم‌شناسی ادامه داد: موزه مردم‌شناسی نیز مانند تمام موزه‌ها باید پویا باشد، باید با تکیه بر عناصر هویت‌ساز فرهنگی به پویایی موزه‌ها کمک کنیم، برای زنده نگه داشتن یک فرهنگ یا هویت بررسی ابعاد مردمی و کارکردی آن بسیار مهم است، موزه‌های مردم‌شناسی با افزایش خودآگاهی تاریخی و فرهنگی و معرفی اشکال زنده فرهنگی و میراث ملموس و ناملموس به درک فرهنگی و هویتی جامعه کمک می‌کند.




انتهای پیام/





اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

تمدیدمهلت ارسال مقالات و چکیده مقالات به همایش «مردم شناسی مرگ و زندگی»
مسیر سفر ناصر خسرو در قاب تصویر
سمینار مردم شناسی خلیج فارس برگزار می‌شود
نخستین شماره فصلنامه مردم و فرهنگ منتشر شد
تولید کتاب‌های مبنایی در حوزه‌های باستان‌شناسی و مردم‌شناسی
جشن 100 سالگی اکتشاف مبعد بزرگ مکزیک
بررسی میراث فرهنگی و طبیعی آب در گمیشان





۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن