واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۴۴ق.ظ)
چالش در سينما با ورود سرمايه گذران جبران ميشود موج - معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: از آنجا که همه مدعي کار فرهنگي هستند اين فعاليت پيمودن روي لبه تيغ است، اما؛ چالشهاي سينما با ورود سرمايه گذران جبران ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الله ايوبي که براي شرکت در آيين روز ملي سينما در شيراز به سر ميبرد کارکردن در عرصه فرهنگي را نيازمند درايت و تيزهوشي در عين حال عشق و اعتقاد ميخواهد.
وي با ستودن اقدامات مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي و تاکيد بر اين که کار فرهنگي، کاري اداري نيست، ابراز کرد: بايد ميهن، فرهنگ، مردم و... دوست داشت که به لطف خدا در دکتر بهزاد مريدي اين ويژگي مستتر است.
ايوبي نگاه علمي و دانشگاهي به مسائل داشتن را از خصايص مديريت جديد در ارشاد فارس عنوان کرد و افزود: اميدواريم به واسطه اين امکان، کمبودهاي استان هم جبران شود تا چالشهاي سينما با ورود سرمايه گذران جبران شود.
معاون سينمايي در ادامه هنر هفتم را مورد اشاره قرار داد و گفت: هنر سينما از افتخارات جمهوري اسلامي ايران است. به هر روي ما غير از اين هنر در ديگر بخشهاي هنري نيز در دنيا سرآمد هستيم. فارس نيز به واسطه هنرهاي تجسمي در دنيا داراي پيشينه والايي است.
وي سينما را انتهاي مدرنيته و موثرترين بيان هنري دانست و اظهار کرد: دليل حساسيتهاي موجود به سينما هم اين موضوع است.
معاون سينمايي، ادامه داد: توليدات ملي در عرصه سينما ميتواند آثار ملي در اين عرصه برجاي بگذارد. سينماي ايران هم درحال گذار به پيشرفت و تعالي است. اولويت و ضرورت نخست ما در اين عرصه نيز زيرساختهاست. با ورود سرمايه گذران ميشود چالشهاي موجود بر سر راه سينما در فارس را جبران کرد.
ايوبي با تاکيد بر اينکه حتي اگر سالنهاي سينما هم در شيراز افتتاح نشود، گفت: همين که استارت ساخت اين سالنها زده بشود، بسياري از اين پيامها، سخنها و دغدغهها با زبان فيلم بسيار آسان تر و اثرگذارتر است.
وي بر دسترسي يافتن مردم به اين هنر، خاطرنشان کرد: رفتن به سينما و فيلم ديدن يک فرهنگ و ارتقا فرهنگي است. با اين که مردم فيلم را به واسطه تلفنهاي همراه و ديگر وسايل ارتباطي هر فيلمي همه ميتوانند ببينند، اما با هم رفتن خانوادهها به سينما و در کنار يکديگر نگاه کردن به فيلم در دنياي امروز فقط منحصر به فيلم ديدن نيست و يک آيين است. سينما آييني فرهنگي و مدني است.
معاون سينمايي به پروژههاي فوري در اين باره اشاره کرد و افزود: در اين پروژهها به دنبال ايجاد سينماهاي سيار هستيم. از آنجا که ايران يک هزار شهر بي سينما دارد که ديگر نميشود منتظر ماند تا اين شهرها به سينما مجهز شوند، لذا با وجود اين آمار، حال و روز سينما در روستاها به مراتب جاي کار دارد.
وي به کشورهايي که نگراني بنيانهاي خانواده دارند اشاره کرد و بيان کرد: اين کشورها درحاليکه انتظار رفتار مدني از مردم در فضاي مجازي دارند به سمت سينما ميروند. براي نمونه کشور چين 27 هزار سالن سينما دارد که در کنار آن پنجاه هزار سالن سيار با يارانه دولتي در مسير باهم و کنار هم بودن مردم خدمات فرهنگي ارائه ميکنند.
وي ايجاد بستههاي فرهنگي در قالب سينماهاي سيار در کشور چين را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما نيز ميتوانيم به واسطه سينماها، مجموعههاي فرهنگي و هنري و سينماي سيار در اين عرصه گام برداريم. اينکه ما اصرار داشتيم و داريم که مديران کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استانها شخصيتهاي برجسته استاني و ملي باشند به اين دليل است که امکانات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به هيچ عنوان پاسخگوي فعاليتهاي استاني نيست.
ايوبي تجربههاي نو در زمينه سينما که در ايران پايه گذاري شده است را بيان کرد و گفت: اين تجربهها پاسخ داده و بازده اقتصادي داشته است.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس نيز با تکيه بر اقتصاد هنر و آشنايي با بحثهاي نظري و عملي اين مقوله مهم دنياي امروز از برپايي دبيرخانه دائمي همايش بين المللي اقتصاد هنر با همکاري فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي خبر داد و گفت: پس از اين، در ادامه اين مسير مجموعه کارهايي از جمله برپايي نشستهاي علمي در پاسخگويي به ابهامات برگزار شد و راه اندازي دانشگاه تابستاني فرهنگ و هنر نيز از اين دست کارهاست که در همه حوزههاي هنري به صورت هفتگي برنامه گذاشته شد.
مريدي با اشاره به تأسيس مرکز آموزش عالي فرهنگ و هنر در قالب دانشکده در شيراز را هم مورد اشاره قرار و ادامه داد: در نخستين اقدام نيز با اهتمام به سينما، رشته تصويربرداري در اين دانشکده بنيان گذاشته شد.
وي پرهيز از نگاه حراستي به مقوله فرهنگ و هنر را از اهداف خود عنوان کرد و افزود: با توجه به اين موضوع که نگاه حراستي به محتوا آسيب زاست، همکاراني به اين مجموعه کمک ميکنند که نگاه فرهنگي به مسائل دارند.
معاون سينمايي در ادامه و گفتگو با پايگاه اطلاع رساني و روابط عمومي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس درخصوص ايجاد محتوا براي سينماگران ايراني، اشاره کرد: سينماگران ايراني از هوش و ذکاوت کافي در اين باره بهره مند هستند و ميدانند براي مردم فيلم بسازند.
ايوبي مهمترين مأموريت وزارت ارشاد را پيوند ميان مردم و سينماگران عنوان کرد و افزود: ما هرچه از فيلمهاي سفارشي فاصله بگيريم، هر اندازه گيشهها رونق بيابد و فروش سينما بهتر شود و هر چه زيرساختها بهبود يابد سينماگران براي مردم اثر توليد خواهند کرد.
وي با بيان اينکه هرچه ارتباط سينماگران با مردم دچار خدشه شود در اين صورت فيلمسازان ازموضوعاتي که مورد پسند مردم است غافل خواهند شد، بنابراين بخش عمده هدف ما اين است در عين حالي که پرداختن به آثاري که مخاطب خاص دارند و بيننده کم دارند فيلمهاي ارزشمند و درخشاني هستند که براي قشر خاصي ساخته ميشوند، لذا از اين آثار بايد حمايت کنيم.
معاون سينمايي تشکيل گروه سينمايي هنر و تجربه را نمونه اقدامات حمايتي از سينماي هنري عنوان کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]