واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۲۰ب.ظ)
معاون فرهنگي بنياد ملي نخبگان: نياز نظام به نخبگان براي شايسته سالاري/ مهاجرت نخبگان با سفر دانشجويي تفاوت دارد موج-معاون فرهنگي بنياد ملي نخبگان با اشاره به اين که جامعه ما نياز به نخبگان دارد، اظهارکرد: براي جلوگيري از مهاجرت نخبگان بايد امکانات لازم را فراهم کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آريا آلستي، معاون فرهنگي بنياد ملي نخبگان با اشاره به برگزاري نهمين همايش نخبگان فردا که در بهمن ماه اجرا خواهد شد، بيان کرد: فعاليت بنياد ملي به طور رسمي از سال 85 به دستور مقام معظم رهبري آغاز شد که در اين جلسه مقام معظم رهبري دغدغه هاي فرداي نخبگان را داشتند و هيچ گاه رسانه اي نشد تصويب شد تا به امور نخبگان بيشتر از قبل رسيدگي شود. اما امروز از 11 محور صحبت هاي ايشان هيچ يک برآورده نشده است.
وي در ارتباط با تعداد نخبگان کشوري که در بنياد نخبگان ثبت شده اند، اظهارکرد: در بنياد ملي نخبگان، نخبه به عنوان يک مفهوم است و براي افزايش اين مفهوم بايد زمان بيشتري را سپري کرد.نه اينکه به سرشماري نخبگان بپردازيم. اما اينکه چه تعداد نخبه در کشور وجود دارد مي توان ميزان نخبگان را با توجه به سرانه بودجه استفاده شده 13 هزار نفر دانست ولي باز هم ميزان دقيق آنها مشخص نيست. زيرا بسياري از نخبگان تمايلي به پر کردن فرم مربوطه براي ثبت نام نداشتند.
مسئول تدوين سند راهبردي بنياد ملي نخبگان در ارتباط با وضعيت اجراي اين سند توضيح داد: امروز وضعيت نمايندگان وزارتخانه ها که بايد همکاري لازم را با بنياد داشته باشند معلوم نيست. اما آن چيزي که مشخص است سياست تعيين شده براي هر سازمان است که در کل تعداد اين سياست ها به 70 سياست رسمي رسيده است.
وي عنوان کرد: در ابتداي اجراي اين سياست ها آنها را اولويت بندي کرديم و بعد از آن براي تسريع بخشي آنها را خوشه اي کرديم که در کل تاکنون 20 اقدام ابلاغ شده است که تعداد معدودي از آنها به عملياتي شدن رسيده اند.
معاون فرهنگي بنياد ملي نخبگان در پاسخ به سوال خبرنگار موج مبني بر اينکه چه تعداد مهاجرت در کشور اتفاق مي افتد، پاسخ داد: مهاجرت زماني اتفاق مي افتد که بعد از پايان تحصيلات تکميلي فرد کشوري را به عنوان زندگي و محل اشتغال انتخاب کند نگراني ما براي افراد مهاجرت شده نسبت به شخصي که به عنوان نخبه هنوز شناسايي نشده است کمتر است و بر اين اساس به هر فردي به عنوان دانشجو مسافرتي را در پيش مي گيرد نمي توان تعداد مشخصي را از مهاجرت نخبگان اصلي به دست آورد.
آلستي در ادامه توضيح داد: نمي توان با شعار کاري از پيش برد بايد محيطي را فراهم کرد که افراد تحصيل کرده و ساکن در خارج از کشور به کشور برگردنند لذا اولين اقدام بايد ايجاد نظام شايسته سالاري باشد که اگر قرار باشد جايگاهي براي نخبگان در نظام تعيين شود شايد نظام به طور کلي دگرگون شود.
معاون فرهنگي بنياد ملي نخبگان با عدم پاسخگويي به آمار فرار مغزها بيان کرد: بنياد تنها يک بار اعلام کرد و اين آمار اعلام شده را نمي توان تکذيب کرد زيرا آنها ديگر به کشور برنمي گردند و بايد براي سرشماري افراد نخبه که قصد مهاجرت دائم را دارند شاخه مشخصي را تعيين کرد.
وي در پايان در پاسخ به سوال خبرنگار موج مبني بر اين که طرح پيشنهادي بنياد ملي نخبگان براي جذب نخبگان خارج از کشور چيست، گفت: مي توان توسط دانشگاه ها براي جذب هيات علمي و استفاده از نخبگان در حوزه هاي پژوهشي اطلاع رساني لازم را انجام داد و در اين زمينه اقدامات زيادي انجام شده است که تا به نتيجه رسيدن آن بايد صبر کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]