واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۴۳ب.ظ)
به مناسبت روز جهاني سواد آموزي؛ نشست نقش رسانه در ارتقاي سطح آگاهيهاي عمومي موج-روز جهاني سواد آموزي با حضور رئيس مرکز ميراث ناملموس، مدير دفتر منطقه اي يونسکو در تهران،مشاور بين المللي در حوزه ميراث ناملموس و مشاور مرکز ميراث ناملموس و جمعي از کارشناسان اين حوزه و اصحاب رسانه در عمارت تاريخي کوشک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج؛ پرمون رئيس مرکز ميراث ناملموس تهران در اين نشست که با هدف ارتقاي سطح آگاهيهاي عمومي پيرامون ميراث ناملموس برگزار شد گفت: اين نشست به دنبال تعامل با رسانهها در بحث خبر رساني در حوزه ميراث فرهنگي و براي افزايش آگاهي عمومي و نيز کارگاههاي آموزشي براي انجام آموزشهايي در قالب يونسکوتشکيل شده است که اميدواريم انجام اين کار و اين آموزشها براي معرفي هرچه بهتر ميراث فرهنگي ناملموس و ارتقاي سطح آگاهيها مؤثر واقع شود.
در ادامه اين نشست استر کوييش لاروش، مدير دفتر منطقه اي يونسکو در تهران با تشکر از حضور در اين نشست و برگزاري اين دست جلسات گفت: همه ساله در روز 8 سپتامبر 17 شهريور ما پرچم سوادآموزي را بهعنوان يکي از حقوق انساني، يک نيروي ارتقادهنده عزت و کرامت و همچنين پايه و اساس جوامع منسجم و توسعه پايدار، افراشته ميکنيم.
وي افزود: موضوع امسال اين روز جهاني «سوادآموزي و جوامع پايدار» است. بنابراين بزرگداشت روز جهاني سوادآموزي امسال به بررسي پيوندها و هم افزايي هاي مهم بين سواد و اهداف آتي توسعه پايدار اختصاص دارد.
لاروش افزود: اهدافي که قرار است طي هفتادمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در سپتامبر 2015 به تصويب برسند، ترويج سواد و سوادآموزي است که بايد به عنوان مهمترين عنصر اين سلسله اهداف جديد قرار داده شود. سوادآموزي با توانمند کردن فرد فرد زنان و مردان، به پيشبرد اهداف توسعه در کليه زمينهها از جمله مراقبت بهداشتي، امنيت غذايي، ريشه کني فقر و ايجاد مشاغل مناسب کمک خواهد کرد.
وي با اشاره بر اين مطلب که يونسکو از طريق برنامههاي جهاني سوادآموزي، جلب حمايت و ايجاد پايگاههاي دانش در اين زمينه با کشورها و شرکاي کاري براي تحقق هدف جهاني با سواد براي همه تلاش ميکند افزود: ميراث فرهنگي ناملموس نقش مهمي در اين فرآيند ايفا ميکند. فرهنگ، رويههاي سوادآموزي را شکل ميدهد و توسط آنها شکل ميگيرد. بنابر اين توجه به فهم چگونگي کاربرد زبان و سواد توسط انسان براي درک و تغيير جهان پيرامون بسيار مهم است.
وي تاکيد کرد: يونسکو به چگونگي روشهاي فراگيري مهارتهاي سوادي شامل خواندن، نوشتن، سخن گفتن و استفاده از تصاوير توسط کودکان، نوجوانان و جوانان علاقهمند بوده و با آموزگاران براي ايجاد محيطهاي آموزشي حامي سوادآموزي براي همه کودکان که جنبههاي فرهنگي را در نظر ميگيرند همکاري ميکند.
مدير دفتر منطقه اي يونسکو در تهران در پايان افزود: براي اينجانب بسيار مايه خرسندي است که مرکز مطالعات منطقه اي حفظ ميراث فرهنگي ناملموس در اين روز جهاني سوادآموزي به برگزاري اين کارگاه يک روزه درباره نقش رسانهها در افزايش آگاهي عمومي در زمينه ميراث فرهنگي ناملموس اقدام کرده است. رسانهها نقش بسيار مهمي نه تنها در ترويج سوادآموزي بلکه ترويج و حفظ ميراث فرهنگي ناملموس ايفا ميکنند.
همچنين در ادامه اين نشست ژانت بليک مشاور بين المللي در حوزه ميراث ناملموس گفت: ارتباط ميان سواد و ميراث ناملموس مسئله بسيار مهمي است، ما با ارزشي که براي ميراث ناملموس قائليم بر اين حوزه بسيار تأثير گذار است.
وي افزود: دانشي که در نزد مردم است بسيار خوب است خوشحاليم از اينکه به مقوله ميراث ناملموس توجه ميشود. البته تنها توجه صرف کافي نيست بايد از اين ميراث حفاظت و پاسداري شود.
بليک تاکيد کرد: ما به عنوان مخاطبان خاص اين حوزه ميتوانيم در توسعه بخش فرهنگي و سواد آموزي و نيز معرفي هرچه بهتر اين ميراث مؤثر باشيم.
وي ادامه داد: رسانههاي جمعي ميتوانند در حوزه معرفي و افزايش سطح آگاهي عمومي و ارتقاي سواد آموزي موفق باشند.
وي در پايان تصريح کرد: ميراث ناملموس بسيار مهم است به ويژه در ايران که در اين زمينه داراي ظرفيتهاي خيره کننده اي است که بايد بيش از پيش به آن توجه شود.
گفتني است؛ در ادامه اين نشست کارگاه آموزشي نقش رسانه در ارتقاي سطح آگاهيهاي پيرامون ميراث فرهنگي ناملموس و انجام پرسش و پاسخ از سوي حاضرين برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]