واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نیمی از ظرفیت اسمی بنادر کشور خالی است خبرگزاری پانا: عضو هیئت رئیسه اتاق تهران گفت : 57 درصد از ظرفیت بنادر استفاده می شود و این در حالی است که با افزایش تجارت خارجی ، ایران باید به عنوان هاب منطقه مطرح باشد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۱۶ شهريور ساعت 14:22
به گزارش خبرگزاری پانا فاطمه مقیمی گفت : هنوز مدت زمان زیادی از دوران تحریم ها و تفاهمنامه گروه 1+5 نمی گذرد بنابراین بسیاری از کاستی هایی که انتظار رفع آنها را داریم به شرایط پساتحریم بستگی دارد و منتظر چگونگی شرایط در دوران جدید هستیم.
وی با بیان لزوم توجه هر چه بیشتر به برنامه ششم توسعه افزود: انتظار ما از دولت این است که در برنامه ششم توسعه نگاه مفصلی به شرایط حمل و نقل داشته باشد و از مجموعه های مربوط به بخش های مختلف حمل و نقل در حوزه های مختلف استفاده کند.
عضو هیئت رئیسه اتاق تهران در ادامه با اشاره به آمار تخلیه و بارگیری در بنادر اظهار داشت : در سال 92 میزان تخلیه و بارگیری در بنادر 104 میلیون تن بوده که پارسال به 109 میلیون تن رسیده و تفاوت چندانی نداشته است.
مقیمی گفت: اگرچه تحریم ها در این زمینه بی تاثیر نبوده است اما ظرفیت های جدیدی در بنادر باید هر چه زودتر ایجاد شود.
وی اضافه کرد: ظرفیت اسمی بنادر 180 میلیون تن است که تنها 57.8 درصد از ظرفیت ایجاد شده مورد استفاده قرار گرفته است بنابراین اگر قرار است تجارت خارجی افزایش پیدا کند نباید هیچگونه کندی در فعالیت تخلیه و بارگیری شاهد باشیم و بنادر ما باید به گونه ای باشد که بتوان از آنها به عنوان هاب و قطب در منطقه نام برد.
عضو هیئت رئیسه انجمن حمل و نقل همچنین لازمه حضور در بازارهای تجارت جهانی را آماده کردن زیرساخت ها دانست و گفت : یکی از این ابزارها دارا بودن ناوگان منسجم و به روز است.
مقیمی گفت: باید در خانواده حمل و نقل تغییراتی ایجاد شود که بتوان شرایط مطلوب تری را رقم زد.
رئیس کانون زنان بازرگان ایران دسترسی به آب های آزاد در شمال و جنوب را فرصتی مطلوب جغرافیایی برای کشور توصیف کرد و گفت : ایران می تواند یک مسیر ترانزیتی بسیار خوب باشد اما برای استفاده از این مسیر ترانزیتی باید کشتی ، بندر، انبار و لنگرگاه مناسب وجود داشته باشد و سرویس درب به درب و منظم به صاحبان کالا داده شود.
اگر این شرایط فراهم شود می توانیم در تجارت جهانی سهم خوبی را حداقل در بخش لجستیک و حمل و نقل به خود اختصاص دهیم .نگاه دولت یازدهم باید در راه تعالی این مسائل باشد.
مقیمی با بیان لزوم سرمایه گذاری های جدید افزود: سرمایه گذاری در بنادر زمانی توجیه پیدا می کند که کالای تجاری وجود داشته باشد و به همین دلیل باید از نظر قانونی، ساختاری و نظارتی دولت سهم خوبی را ایفا کند تا سرمایه گذاران بخش خصوصی با خاطری آسوده فعالیت کنند.
عضو هیات رئیسه اتاق تهران یادآور شد : بدون حمایت های قانونی نه تنها ورود کالا به سهولت انجام نمی شود انباری هم ساخته نخواهد شد و حمل ونقلی هم ایجاد نمی شود. این حلقه ها همگی با یکدیگر مرتبط است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]