واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: افت صادرات ایران از کجا آب میخورد؟ اقتصاد > بازرگانی - اقتصادنیوز نوشت:محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کردهبود که صادرات 50 میلیارد دلاری در شان مردم ایران نیست و در همین راستا هدفگذاری شده که تا سه سال آینده صادرات غیر نفتی کشور سه برابر شود.
وی درحالی این اظهارات را مطرح کرده بود که به اعتقاد بسیاری از فعالان بخش خصوص صادرات ایران تا پایان سال جاری در خوشبینانهترین حالت به 42 میلیارد دلار میرسد. این در حالیاست که صادرات غیر نفتی ایران در سال قبل 52 میلیارد دلار بود. کاهش روند صادرات در سال جاری تاییدی بر افت 20 درصدی صادرات در سال جاری نسبت به سال قبل است.
اسدالله عسگراولادی در این زمینه گفت: لازمه رشد صادرات در کشور این است که ایستگاههای بازدارنده حذف شوند. به طور مثال صادرکنندگان از پرداخت مالیات معاف هستند اما مالیات میدهند. این موانع اگر برداشته شود صادرات تا دو برابر افزایش مییابد.
وی ادامه داد: در مورد صادرات سال جاری باید بگویم که ما امسال متاسفانه 20 درصد کاهش صادرات خواهیم داشت.
باید تولید رقابتپذیر و صادراتگرا داشتهباشیم نعمتزاده امروز هم در این زمینه با اشاره به ضرورت توسعه صادرات غیرنفتی تصریح کرد: برای توسعه صادرات غیرنفتی به عنوان یکی از موضوعات مورد حمایت مقام معظم رهبری، باید کیفیت تولید بالا رود تا بتوانیم به سمت تولید رقابتپذیر و صادراتگرا حرکت کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: میزان صادرات غیرنفتی طی سال گذشته 19 درصد رشد داشت اما در سال جاری به دلیل پایین آمدن قیمتهای جهانی (مواد خام تا محصولات نهایی)، با کاهش صادرات مواجه شدیم که امیدواریم با تلاشهای مضاعف، تا پایان سال به رشد قابل توجهی در این زمینه برسیم.
کاهش حجم تجارت به دلیل کاهش قیمت نفت در همین مورد ولیالله افخمی، رئیس سازمان توسعه تجارت نیز در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق تهران درباره دلایل کاهش صادرات در سال جاری با تاکید بر اینکه کاهش حجم تجارت به دلیل کاهش قیمت نفت است، گفت: کاهش قیمت نفت موجب ارزان شدن قیمت فرآوردههای نفتی شده و این موضوع بر صادرات میعانات گازی و محصولات پتروشیمی ایران که سهم بالایی در صادرات دارند، تاثیر منفی گذاشته است.
وی ادامه داد: در بخش میعانات گازی کاهش 41 درصدی صادرات در چهار ماه ابتدایی امسال تجربه شده که دلیل اصلی آن کاهش قیمت در این بخش است. در بخش محصولات پتروشمی نیز با وجود این که از نظر وزنی افزایش 40 درصدی صادرات را داشته ایم اما از نظر ارزش تغییر چندانی در این بخش ایجاد نشده است.
به گفته وی، این موضوع نشان می دهد که تاثیر کاهش قیمت بر صادرات انکارناپذیر است. کاهش قیمتهای میعانات گازی و محصولات پتروشیمی در سطح جهانی تاثیر مهمی بر کاهش آمار صادرات ایران داشته و رشد وزنی در بخش پتروشیمی خود را در ارزش صادرات نشان نداده است.
افخمی با بیان اینکه در بخش صنعت به غیر از میعانات گازی و پتروشمی نیز کاهش صادرات داشتهایم، تصریح کرد: اما میزان کاهش در این بخش بسیار کمتر بوده است. کمتر از 10 درصد از صادرات کالاهای صنعتی کاسته شده که این کاهش به دلیل استمرار محدودیتهای ناشی از تحریم به ویژه در نقل و انتقال ارز از طریق بانک است. دلیل دیگر نیز شکل گیری فضای انتظاری در جامعه برای رسیدن به دوران پس از تحریم است.
افخمیراد متذکر شد: این انتظار بهوجود آمده که شرایط بهتری برای انجام تجارت در دوران جدید تجربه شود. ضمن اینکه برخی تردیدها در مورد نرخ ارز در این دوران انتظار موجب شد تا صادرکنندگان دست نگه دارند و قدری کار را با تاخیر بیاندازند تا با رفع ابهامات و رسیدن به شرایط بهتر در تجارت، به فعالیت ادامه دهند. این موضوع نیز در کاهش حجم صادرات تاثیرگذار بود. 3939
کلید واژه ها: صادرات غیرنفتی - تجارت -
یکشنبه 15 شهریور 1394 - 18:39:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]