واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۲۲:۳۷ب.ظ)
قدرداني از ناصر تقوايي و خسرو سينايي در شبکه مستند موج-شبکه مستند سيما در مراسم «ميم مثل مستند» ضمن رونمايي از آثار برجسته مستندسازان پيشکسوت از جمله ناصر تقوايي، خسرو سينايي، محمدرضا اصلاني، منوچهر طياب، حسين ترابي و محمدعلي فارسي در دهههاي ۴۰ تا ۶۰، از برخي از اين هنرمندان تقدير به عمل ميآورد.
به گزارش خبرگزاري موج، «ميم مثل مستند» شب نکوداشت بزرگان و رونمايي از گنجينههاي سينماي مستند ايران، ۱۶ شهريور توسط شبکه مستند در مرکز همايشهاي صداوسيما برگزار ميشود.
در اين مراسم قرار است از مستندسازان پيشکسوت از جمله خسرو سينايي، محمدرضا اصلاني، حسين ترابي، محمدعلي فارسي و... تقدير به عمل بيايد. ضمن اينکه از خانواده شهيد آويني، زنده ياد محمدرضا مقدسيان و زنده ياد مرتضي ندايي تجليل ميشود.
يکي از مستندسازان مورد تقدير در مراسم «ميم مثل مستند» خسرو سينايي است. وي متولد ۱۳۱۹ ساري کارگردان و فيلمنامهنويس ايراني است. آثار او معمولاً بر پايه مستندهاي اجتماعي استوار هستند. سينايي در سال ۱۳۸۷ موفق به دريافت نشان ويژه کشور لهستان از سوي رييسجمهور اين کشور شد. او اين نشان را به خاطر ساخت فيلم مستند «مرثيه گمشده» که روايتگر مهاجرت هزاران لهستاني به ايران در سالهاي ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ است، دريافت کرد.
آثاري چون «حاج مصور الملکي»،«مرثيه گمشده»،«يک سرزمين، يک روز، يک راه»، «اولين سفر نيشابور»، «دومين سفر نيشابور»، «حسين ياوري» و «سردي آهن» ساخته سينايي در برنامه «گنجينه» قرار خواهد گرفت.
محمدرضا اصلاني متولد سال ۱۳۲۲ در رشت فعاليت حرفهاي خود در سينما را از سال ۱۳۴۶ و با ساخت فيلم مستند «جام حسنلو» آغاز کرد و سپس آثاري نظير «بدبده»،«با اجازه»،«چنين کنند حکايت»،«تاريخانه»، «فهرج»، «مش اسماعيل»، «ابوريحان بيروني»، «ميراث شيشه»، «چيغ» و «دل جهان» را جلوي دوربين برد. وي مستندسازي است که در دهه چهل شاعرانگي را به سينماي مستند ايران افزود. از جمله آثار او که براي برنامه «گنجينه» انتخاب شدهاند ميتوان به «جام حسنلو»،«خاطرات يک هفتاد و پنج ماهه»، «کودک و استثمار ۱ تا ۳»، «ابوريحان بيروني»، «چيغ» و «دل جهان» اشاره کرد.
محمدعلي فارسي متولد ۱۳۳۶ورامين در زمره فيلمسازاني است که ساخت فيلم را با دوران دفاع مقدس آغاز کرد و هرچند در ابتدا علاقهمند به حوزه عکاسي بود، اما در جبهههاي جنگ دوربين به دست گرفت و مستندهاي بسياري درباره جنگ ساخت.
او که فارغ التحصيل فيلمنامه نويسي از دانشکده صدا و سيما است از سال ۶۷ به عنوان دستيار کارگردان و تدوينگر، همکاري با شهيد آويني را در توليد مجموعه تلويزيوني «سراب» آغاز کرد و پس از تأسيس «روايت فتح» به همراه جمعي از جهادگران به همکاري خود با شهيد آويني ادامه داد.
فارسي پس از شهادت آويني در بهار سال ۷۲ مسووليت معاونت توليد موسسه روايت فتح را تا سال ۸۱ عهده دار شد. او در کارنامه خود آثار گوناگوني چون مهاجران، گلستان آتش، شلمچه،ماه و خورشيد، تصويرگران جنگ، پايان انتظار، قصههاي جنگ، غواصان، کبوتران اميد، حقيقت گمشده، رستاخيز و... را به ثبت رسانده است.
وي همچنين پس از ساخت مستندي پيرامون فيتز جرالد، تصميم گرفت به سراغ بزرگترين حافظ شناس غربي که همان هانري دوفشکور است برود و بر اساس زندگي او مستند«مجنون» را ساخت.
حسين ترابي متولد ۱۳۱۵ شهرستان سبزوار فيلم سازي خود را از سال ۱۳۴۹در مرکزسينمايي وزارت فرهنگ و هنر با ساخت فيلم کوتاهي به نام «مجلس سرچشمه» آغاز کرد.
اين مستندساز و فيلمنامه نويس برجسته ايراني، فيلمهايي از جمله مجلس سرچشمه، قصه مادر بزرگ، گلاب قمصر، فردوسي و مردم، عينک، زندگي دکتر مصدق، براي آزادي را ساخته است.
در مسير پيدايش فيلمهاي حسين ترابي ميتوان از فيلم مستند «براي آزادي» نام برد که روايت زنده اي از انقلاب اسلامي ايران به حساب ميآيد.
«ميم مثل مستند» شب نکوداشت بزرگان و رونمايي از گنجينههاي سينماي مستند ايران، ۱۶ شهريور توسط شبکه مستند سيما در مرکز همايشهاي صداوسيما برگزار ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]