واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تهديدهاي خزانهداري براي تجار امريكايي هم رنگ باخته است
نویسنده : مهران ابراهيميان
در حالي كه رشد صادرات امريكا به ايران 47 درصد بوده اما وزير خزانهداري امريكا ميگويد: تا پيش از اجراي تعهدات برجامي ايران تحريمها ادامه مييابد و از همين رو است كه برخي شركتهاي سوئيسي معتقدند پتانسيلهاي ايران ارزش ريسك كردن دارد.
«جاكوب لو» وزير خزانهداري امريكا طي يك مصاحبه گفته است: تا زماني كه ايران تعهداتش در قالب برجام را اجرا نكند، تحريمهاي اين كشور ادامه مييابد ويك پيام مهم كه من به بازرگانان و تاجران در امريكا و ديگر كشورها و به رهبران مالي و وزراي دارايي در نقاط مختلف جهان ارائه دادهام، اين است كه هيچ يك از تحريمهايي كه پس از تبعيت ايران(از مفاد برجام) برداشته خواهند شد، هنوز برداشته نشده است.»
وي افزود: «اين تحريمها تا زماني كه انجام همه مراحل و اقداماتي كه ايران بايد انجام دهد، تكميل شود، باقي ميمانند. در نتيجه نبايد به خاطر اينكه در كنگره رأيگيري انجام خواهد شد يا ما تاريخي ابتدايي و اوليه براي كنار رفتن تحريمها گذاشتيم، هيچ عدم فهمي در اين باره وجود داشته باشد. ما تا زماني كه ايران (از مفاد برجام) تبعيت نكند، به اجراي تحريمها ادامه ميدهيم.» وزير خزانهداري دولت اوباما ادامه داد: «من بايد اين نكته را هم اشاره كنم كه پس از آنكه ايران توافق هستهاي را اجرا و تبعيت كرد، ما تحريمهاي(ايران) در ارتباط با تروريسم و بيثبات كردن جهاني را ادامه خواهيم داد. فكر ميكنم چالشي كه ما داريم آن است كه اين موضوع را روشن و مشخص كنيم تا هيچ شركتي نگويد كه «ما نميدانستيم. ما فكر ميكرديم چون رأيگيري انجام شد، ديگر مشكلي وجود ندارد.» لو تصريح كرد: «من سفرها به ايران توسط شركتهاي اروپايي و برخي وزرا را با دقت و از نزديك نظارهگر هستم و بر اساس اطلاعات من همه آنها در حال نوعي از گفتوگوها و مذاكرات مقدماتي هستند. من به آنها به صراحت روشن كردهام كه هر شركتي كه در امريكا تجارت و فعاليت دارد، مشمول قانون امريكاست و ما قصد داريم اجراي تحريمها را تا زماني كه ما به نقطهاي برسيم كه ايران (از مفاد توافق) تبعيت كرده، ادامه دهيم.»
پتانسيلهاي بازار ايران، ارزش ريسك دارد
در همين حال پايگاه خبري سوئيس اينفو با اشاره به اشتياق شركتهاي سوئيسي براي حضور در بازار ايران نوشته است: ايران بازار آساني نيست، اما با دارا بودن ذخاير عظيم نفت و گاز و بورس توسعه يافته و جمعيتي برابر با آلمان، يك بازار جذاب براي بسياري از سرمايهگذاران است. به عبارت ديگر غربيها به رغم تهديدات خزانهدار امريكا به شدت به دنبال بازار مصرف ايران هستند كه حتي شامل لوازم خانگي آنهاست. پايگاه خبري سوئيس اينفو طي گزارشي افزوده است: شركتهاي سوئيسي در شرايطي مشتاق تجارت با ايران پس از توافق هستهاي بين تهران و قدرتهاي جهاني هستند كه كارشناسان معتقدند، پتانسيلهاي موجود در بازار اين كشور با ريسكهايي همراه است. كارشناسان ميگويند، شركتهاي با فناوري بالاي سوئيسي كه در زمينه خدمات، صنعت و كشاورزي فعاليت دارند ممكن است با لغو تحريمها، فرصت رشد قابل توجهي را در ايران پيدا كنند. بر اساس برآوردهاي دولت سوئيس، صادرات كالاهاي سوئيسي به ايران كه در سال 2014، 630 ميليون دلار بود، طي يك دهه آينده ممكن است دو يا سه برابر شود اما اين رقم همچنان تنها حدود يك درصد صادرات كشور سوئيس را تشكيل خواهد داد. بر اساس گزارش منتشره سوئيسيها معتقدند پتانسيلهاي درازمدت تري در بازار 80 ميليون نفري ايران كه 10 برابر سوئيس جمعيت دارد، براي شركتهاي اين كشور وجود خواهد داشت.
يكي از شركتهايي كه خود را براي توسعه احتمالي فعاليت هايش در ايران آماده ميكند، شركت وي زد يو جي است كه توليد كننده لوازم خانگي است. ژان لوك بوهلر، مسئول فروشهاي بينالمللي شركت وي زد يوجي در اين باره گفت: «البته كه ما به دنبال فرصتهاي تجاري مختلف در كشورهاي مختلف هستيم و ايران به عنوان يك بازار در حال ظهور مجدد با پتانسيلي عظيم مورد بحث قرار گرفته است... ما ارتباطهايي با شركاي ايراني احتمالي برقرار كردهايم.»
بر اساس اعلام دبيرخانه دولت سوئيس در امور اقتصادي (سكو) 45 درصد اقتصاد ايران روي خدمات، 5/44 درصد روي بخش صنعت و 5/10 درصد روي بخش كشاورزي متمركز است. سرمايهگذاري مستقيم سوئيس در ايران در چند سال گذشته رشد قابل ملاحظهاي داشته و سه موافقتنامه اقتصادي بين دو كشور در زمينههاي حمايت از سرمايهگذاري، ماليات مضاعف و هوانوردي منعقد شده است. سونيا هورليمان، رئيس بخش خاورميانه و آفريقاي سكو بدون توجه به تهديدات معاون خزانهداري امريكا در اين باره ميگويد: «اكنون زمان مناسبي براي مطالعه بازار ايران... و جا كردن خود در اين بازار از طريق انعقاد قرارداد است... رقباي ديگر نخوابيدهاند.» بارتلمي هلگ، مدير يك شركت سوئيسي هم گفت، ايران همچنان يك محيط چالشي براي فعاليتهاي اقتصادي باقي خواهد ماند، اما «لازم نيست شما يك دانشمند موشكي باشيد تا بفهميد كه اين (بازار ايران) يكي از بزرگترين فرصت هاست.» ايران يك بازار بورس توسعهيافته دارد كه بيش از 500 شركت در آن داد و ستد ميشوند.
صادرات ۱۵۷ميليون دلاري امريكا به ايران در 7 ماه
اين سخنان احتياطآميز از سوي شركتهاي اروپايي و تهديدهاي امريكايي در حالي صورت ميگيرد كه وزارت بازرگاني امريكا از رشد ۴۷ درصدي صادرات اين كشور به ايران در هفت ماه نخست سال جاري ميلادي خبر داده و ايران را صد و شانزدهمين مقصد صادراتي كالاهاي امريكايي در اين دوره معرفي كرد.
وزارت بازرگاني امريكا در جديدترين گزارش خود صادرات امريكا به ايران كه در ژانويه تا جولاي سال ميلادي گذشته را بالغ بر 7/106 ميليون دلار اعلام كرده، اين رقم را در مدت مشابه سال جاري ميلادي 4/157 ميليون دلارمي داند. بر همين اساس جايگاه ايران در ميان مقاصد صادراتي امريكا از 138 در هفت ماه نخست سال 2014 به 116 در هفت ماهه نخست امسال رسيده است. اين در حالي است صادرات ايران به امريكا با افت 9 درصدي در هفتمين ماه سال جاري ميلادي كه طي آن مذاكرات هستهاي نهايي شد به 9/16 ميليون دلار رسيده است. گفتني است صادرات امريكا به ايران در سال 2014 با افت 41 درصدي مواجه شد و به 1/182 ميليون دلار رسيد. واردات امريكا از ايران در سال 2014 نيز صفر بود. امريكا در سال پيش از آن نيز تنها 2/2 ميليون دلار كالا از ايران وارد كرده بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]