واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مسجدی که جنیان در آن اسلام آوردند + عکس مسجد«جن» از مشهورترین مساجد قدیمی مکه مکرمه است و سوره جن بر پیامبر اکرم(ص) در این مکان نازل شد و با قرائت قرآن پیامبر، جنیان به اسلام ایمان آوردند.
به گزارش فرهنگ نیوز، مسجد الجن از مشهورترین و مسجدی کهن در مکه مکرمه است. این مسجد پایین کوه حجون به سمت حرم، حدود پنجاه متر بعد از پل حجون و در حاشیه قبرستان حجون قرار دارد. خیابان کوچکی در کنار مسجد با نام «شارع مسجد الجن» وجود دارد که هنوز تابلوی قدیمی آن بر دیوار وجود دارد. از نام های دیگر این مسجد «مسجد الحرس» است. این نام از آن جهت است صاحب الحرس که در مکه گشت شبانه داشت، به این محل می آمد و در آنجا با عرفا، چهره های شناخته شده و برگزیده قبائل و حراس دیگر، از شعب عامر و ثنیة المدنیین، دیدار می کرد.
نامگذاری آن به مسجد جن به جهت رابطه ای است که با سوره جن دارد. می دانیم که سوره جن یکی از سوره های قرآن است. خداوند در این سوره فرموده است:«جن ها آیات الهی را شنیده و به آنها ایمان آوردند» گویا این آیات در محلی که به نام مسجد جن شهرت دارد، نازل شده است. برخی نامیده شدن آن را به مسجد البیعه، به دلیل بیعت جن با پیامبر اکرم(صل الله و علیه و آله و سلم) دانسته اند. حضرت محمد (صل الله و علیه و آله و سلم) در حال بازگشت از طائف، پس از طى مسیرى طولانى با قلبى شکسته و ناامید در مکان این مسجد که به نخله معروف بود، کنار نخل خرمایى نشست و نیمه شب به عبادت و تلاوت قرآن پرداخت. در این حال هفت نفر از جنیان با شنیدن صداى قرآن متوقف شده و آیات آن را به گوش سایر جنیان رساندند.
پیامبر(صل الله و علیه و آله و سلم) بعدها نیز چندین بار همراه عبدالله بن مسعود به این مکان آمد و آیات قرآن را بر جنیان خواند. در شبى سوره جن بر پیامبر نازل شد و خداوند آن حضرت را از اسلام آوردن جنیان با خبر کرد. آیات اول سوره جن به این موضوع یعنی ایمان آوردن جنیان اشاره کرده است. برخی روایات تاریخی به این نکته اشاره کرده اند که رسول خدا (صل الله و علیه و آله و سلم) محل مسجد را برای عبد الله بن مسعود مشخص و معین فرمود. این مسجد در اوائل قرن سوم هجری قمری ساخته شده و بارها در عصرهای مختلف تجدید بنا شده است و آخرین بار در زمان ملک فهد بن عبدالعزیز تجدید بنا شده است.
این مسجد از آثار تاریخی زیبا به شمار می رود و با وجود توسعه آن همچنان زیبایی خود را حفظ کرده است.
محل فعلی مسجد دقیقا در محل قبلی آن است و در بازسازی جدید، مساحت آن به 600 متر مربع رسیده است. بنای مسجد محکم و مناره ای در رکن شمال شرقی آن قرار دارد.
منبع: شبستان
94/6/11 - 12:03 - 2015-9-2 12:03:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]