واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۱۸ب.ظ)
وزير علوم: بايد بين دانشگاهها و پارکهاي علم و فناوري يگانگي برقرار شود موج - محمد فرهادي، وزير علوم، تحقيقات و فناوري، گفت: بايد بين دانشگاهها و پارکهاي علم و فناوري يگانگي برقرار شود و اين امر به زودي در قالب دستورالعمل به دانشگاهها و پارکهاي علم و فناوري ابلاغ خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، فرهادي در نشست روساي پارکهاي علم و فناوري که در محل اين وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: نياز است درخصوص مسائل پارکهاي علم و فناوري يک برنامه راهبردي و نقشه راه واحد داشته باشيم.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري، ارزيابي مديران کشور بر اساس حمايتهاي فناورانه را يک پيشنهاد خوب دانست.
وي فرمايشات اخير مقام معظم رهبري در زمينه علم و فناوري را يک فرصت استثنايي براي پارکهاي علم و فناوري برشمرد و افزود: بايد به پارکهاي علم و فناوري بيشتر توجه کنيم و در سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري نيز 11 حکم از برنامه ششم توسعه مربوط به علم و فناوري است و اين امر مسووليت مجموعه ما را براي سياست گذاري و برنامه ريزي دو چندان ميشود.
فرهادي افزود: اقتصاد مقاومتي، اقتصاد دانش محور و مبتني بر دانايي و علم است و تکيه بر آن دارد که از طريق علم، دانش، ايده، تحقيق، نوآوري و فناوري، محصولي وارد بازار شود و تجاري سازي صورت گيرد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري بر استفاده از نيروهاي خلاق، نوآور، مبتکر، متخصصان و خبرگان بومي در قالب شرکتهاي دانش بنيان تأکيد کرد.
وي با بيان اينکه دانشگاهها رقيب پارکهاي علم و فناوري نيستند، اظهار داشت: بر اساس آمار 70 درصد پارکها در کنار دانشگاهها شکل گرفتند و رمز موفقيت بيشتر پارکها همجواري با دانشگاهها است و تلاش ميکنيم که بين صنعت و دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي نيز ارتباط بيشتري برقرار کنيم.
فرهادي توسعه دانشگاههاي کارآفرين را از برنامههاي دولت تدبير و اميد خواند و افزود: اگر گفته ميشود دانشگاههاي نسل سوم، يعني آموزش با کسب مهارت و کارآفريني همراه باشد و اين امر نيازمند برقراري يگانگي بين پارکهاي علم و فناوري و دانشگاهها است.
وي به بحث بودجه پارکهاي علم و فناوري اشاره کرد و گفت: بودجه سال 94 پارکهاي علم و فناوري نسبت به سال گذشته 27 درصد افزايش داشته است.
فرهادي مديريت پارکهاي علم و فناوري را حائز اهميت دانست و گفت: استفاده از تجارب داخلي و تجارب ديگر کشورها در تربيت مديران پارکهاي علم و فناوري از برنامههايي است که بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي با اشاره به شرايط پساتحريم گفت: در اين شرايط بايد به توسعه علمي و فناوري، مشارکتهاي در زمينه محصولات دانش بنيان توجه بيشتر شود، برنامه اقتصاد مقاومتي نيز در حوزه علم و فناوري در شوراي اقتصاد تصويب شده و پايه و اصل آن همکاري علمي بين المللي در کنار ديپلماسيهاي علمي است. ما همکاريهايي با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و همچنين وزارت صنعت، معدن و تجارت داريم به طوري که 120 ميليارد تومان براي تحقيقات اختصاص دادهاند و ما هم بايد همکاري و تعاملاتمان را با آنها افزايش دهيم.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: در برنامه ششم توسعه که در حال تدوين است مسئله رشد اقتصادي کشور در نظر گرفته شده که بر اساس ابلاغيه مقام معظم رهبري بايد به 8 درصد برسد و بخش عمدهاي از تحقق آن به وزارت علوم مرتبط ميشود.
وي در خاتمه خاطرنشان کرد: آيين نامه قانون حمايت از شرکتهاي دانش بنيان از طرف شوراي عتف تصويب شده و در دستور کار دولت قرار گرفته است که اميدوارم به زودي ابلاغ شود.
گفتني است در اين نشست تعدادي از روساي پارکهاي علم و فناوري ضمن ارائه گزارشي از وضعيت پارکهاي خود، درخصوص عملکرد و برنامههاي آتي مطالبي بيان کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]