واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زنگ خطر افزایش تعداد زنان معتاد بیخانمان در رشت
کد خبر: ۵۲۸۱۵۹
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴ - 31 August 2015
مدیر مرکز سامانکده شهرداری رشت گفت: فراوانی مصرف مواد در معتادان زن به ترتیب شیشه، هروئین، کراک، اکستازی و تریاک بود که نشان از علاقهمندی معتادان زن به مواد محرک نسبت به مخدر سنتی دارد.
به گزارش ایسنا، دکتر اسماعیلپور با بیان اینکه طبق بررسیهای صورت گرفته از میان 141 معتاد مراجع به موسسه، 111 مرد و 30 زن بودند، اظهار کرد: آمارها نشان میدهد اغلب معتادان مراجع به مراکز بازپروری موسسه دارای میانگین سنی 26 تا 30 سال هستند که این فراوانی در زنان معتاد پایینتر و در گروه سنی 21 تا 25 سال است.
وی با اشاره به آسیبهای اعتیاد زنان در جامعه تصریح کرد: اعتیاد زنان یک پدیده زیرپوستی و پنهانی است و این علت آنها را به مرز کارتنخوابی و بیخانمانی میکشاند.
مدیر مرکز سامانکده شهرداری رشت افزود: اغلب معتادان کارگر ساده بودند که از این تعداد 47.5 درصد متاهل، 35 درصد مجرد و مابقی مطلقه بودند.
اسماعیلپور با اشاره به مقایسه آمار کارتنخوابها در سال گذشته نسبت به سه ماه نخست سال جاری افزود: وضعیت بیخانمانی زنان معتاد از 22 درصد در سال 93-92 به 80 درصد در سه ماهه نخست سال جاری رسیده که این وضعیت زنگ خطر و بحرانی جدی است.
وی بیشترین فراوانی مصرف مواد در مردان طی بررسیهای سال جاری را به ترتیب شیشه، تریاک، هروئین و اکس بیان کرد و گفت: بیشترین فراوانی مصرف مواد در زنان به ترتیب شیشه، هروئین، اکس و تریاک است که نشاندهنده آن است که در زنان مواد محرک نسبت به مواد سنتی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر مرکز سامانکده شهرداری رشت گفت: افرادی که سابقه ترکهای متعدد داشتند، اغلب با مراجعه به مراکز درمان سرپایی دولتی و درمان نگهدارنده اقدام به ترکهای ناموفق کردهاند.
اسماعیلپور با بیان اینکه اغلب معتادان دارای تحصیلات سیکل بودند، یادآور شد: حدود 7 درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی بودند و وضعیت شغلی افراد نشان میدهد اکثریت معتادان در حد کارگر ساده بودند.
وی با بیان اینکه بیشترین فراوانی ماده مصرفی معتادان مراجعه کننده در ماه آخر قبل از مراجعه به مراکز موسسه به ترتیب شیشه، تریاک، هروئین، متادون، اکستازی و... بود، افزود: این فراوانی در معتادان زن به ترتیب شیشه، هروئین، کراک، اکستازی و تریاک بود که نشان از علاقهمندی معتادان زن به مواد محرک نسبت به مخدر سنتی است.
اسماعیلپور خاطرنشان کرد: کل مراجعان از روش تدخینی مصرف مواد استفاده میکند که در میان روشهای مصرف مواد 1.5 درصد معتادین تزریقی فعال و 3.5 درصد نیز سابقه تزریق مواد را داشتند که معتادان تزریقی فعال، همگی زن بودند.
وی گفت: در میان معتادان مراجعه کننده به مراکز موسسه حدود 38 درصد سابقه زندان به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر را ذکر کردند، همچنین تعداد 38 درصد از معتادان برای بار اول اقدام به ترک میکردند.
وی اصلیترین علت مراجعه معتادان جهت ترک را خستگی ناشی از مواد و فشار خانواده در هر دو قشر زن و مرد بیان و خاطرنشان کرد: در میان افرادی که سابقه ترکهای متعدد داشتند اغلب با مراجعه به مراکز درمان سرپایی دولتی و درمان نگهدارنده اقدام به ترکهای ناموفق کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]