واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگرانی از افزایش اشتغال غیررسمی زنان
بخش غیررسمی اشتغال زنانه شده و ارزانبودن نیروی کار زنان و اجبار آنها به پذیرش شغل در هر شرایطی آنها را تبدیل به گزینهای مناسب برای کارفرمایان کرده است
کد خبر: ۵۲۶۶۷۶
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۹ - 25 August 2015
شهیندخت مولاوردی روز گذشته خبرنگاران حوزه زنان و خانواده را دورهم جمع کرد تا علاوه بر سؤال و جواب همیشگیای که در این دو سال با روالی قابلقبول ادامه دارد، گفتوشنودی سهجانبه بین دفتر خود، خبرنگاران و استادان رسانهای فعال در حوزه زنان در مورد «نقش رسانه در عدالت جنسیتی» داشته باشد.
میدانیم که متهم به سیاهنمایی میشویم
وی در صحبتهایی، با بیان این نگرانی که بخش غیررسمی اشتغال زنانه شده و ارزانبودن نیروی کار زنان و اجبار آنها به پذیرش شغل در هر شرایطی آنها را تبدیل به گزینهای مناسب برای کارفرمایان کرده است، گفت: تلاش ما این است موضوعاتی را که نیازمند اقدام فوری هستند مطرح و جامعه و مسئولان را نسبت به موضوعات مختلف حساس کنیم و بهخوبی میدانیم که ما و رسانههایی را که به این موضوعات میپردازند متهم به سیاهنمایی و مسائلی دیگر میکنند.
مولاوردی تأکید دارد که در دولت جدید رویکرد به حوزه زنان و خانواده تغییر کرده و به همان نسبت گفتمان مسلط آن به چالش کشیده شده است و افزود: از آنجایی که شأن اجرائی نداریم، هنوز رابطه اثربخش مطلوب با دستگاهها و استانها پیدا نکردهایم و از همان اوایل با موانعی جدی روبهرو بودهایم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه افزایش سرمایه اجتماعی زنان را اولویت خود قرار دادهایم، اظهار کرد: بسیاری از مخالفان ما سعی در خنثیسازی فعالیتهای ما دارند و تلاش میکنند تا ناکارآمدی دولت یازدهم در این حوزه را نشان دهند.
وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران این موضوع را که پیگیری برخی مسائل از سوی معاونت و بازتاب آن در رسانههای موافق و مخالف تنش بیشتری در حوزه زنان و خانواده ایجاد کرده نپذیرفت و گفت: معتقدیم که چالشها و تنشهای حوزه زنان و خانواده، فرصتها را از ما برای برنامهریزی و نظارت بر اجرا میگیرد و باید وقت خود را صرف پاسخگویی و تنشزدایی کنیم.
مولاوردی گفت: بر اساس نتایج پیمایشی که در شورای اجتماعی کشور در زمینه سرمایه اجتماعی مطرح شد، گسست میان دولت و ملت روزبهروز در حال افزایش است و این وضعیت بهنفع هیچکس نیست و باید در جهت کاهش این گسست تلاش کنیم و انصاف را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
چرا تعداد مدیران زن دولت یازدهم کم است؟
مولاوردی به انتصاب فرمانداران زن در کشور بهعنوان یک جریان جدید اشاره کرد و گفت: اگرچه این جریان متوقف شده است اما همین تعداد هم رشد خوبی دارد. یکی دو فرماندار زن چندماه سرپرست بودند و با پیگیریهای ما بهعنوان فرماندار منصوب شدند؛ البته انتصاب زنان بهعنوان بخشدار و دهیار همچنان ادامه دارد. البته مسئولان مرد در زمینه سپردن مسئولیتهای کلان به زنان ریسک نمیکنند و بحرانی و فوقالعادهبودن شرایط را علت انتخابنکردن آنان مطرح میکنند.
وی در ادامه گفت: بیشتر وزیران دولت یازدهم تجربه یک تا سه دوره وزارت را دارند و تا حدودی منطقی به نظر میرسد که بهزعم خود، آزمون و خطا نکنند. البته تلاشهای ما برای حضور زنان در مناصب بالای مدیریتی همچنان ادامه دارد و در این جهت چندین راهکار ارائه دادهایم که یکی از آنها پیشنهاد افزایش سالانه ١٠ درصد به تعداد مدیران زن در پیشنویس اصلاح قانون نظام اداری کشور است. یکی از مطالبات زنان در سفرهای استانی، افزایش تعداد زنان در مناصب بالای مدیریتی است اما تنها مدیرانکل امور بانوان استانها زنان هستند و اگر مسئولان رودربایستی نداشتند همین یک نفر را نیز حذف میکردند.
مشکل زنان با «وزارت زنان» هم حل نمیشود
مولاوردی موضوع تشکیل وزارت زنان را هم منتفی اعلام کرد و گفت: تشکیلات اداری بسیار بزرگ است و اجازه اضافهشدن یک وزارتخانه جدید را به دولت نمیدهد و به همین علت تفکیک حوزه جوانان از ورزش نیز منتفی شد. میتوان بخشهای مختلف وزارتخانهها را از آن جدا و در قالب وزارتخانه زنان تجمیع کرد؛ اما بیم آن میرود که موضوعات زنان تحتالشعاع مسائل دیگر قرار بگیرد. وقتی دستگاههایی که وظایف ذاتی در حوزه زنان دارند از انجام این وظایف شانه خالی میکنند، وضعیت با تشکیل وزارت زنان بهتر نمیشود.
زنان را تشویق به نامنویسی در انتخابات مجلس میکنیم
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده درباره اقدامات معاونت زنان برای افزایش تعداد زنان در مجلس شورای اسلامی گفت: نه معاونت زنان به خود اجازه میدهد که از جناح و گروه خاصی حمایت کند نه به مدیرانکل بانوان استانها چنین اجازهای را میدهیم ولی بهبود شاخصها در دستور کار ماست و تلاش میکنیم زنان را نسبت به نامنویسی در انتخابات مجلس شورای اسلامی تشویق کنیم.
در این جلسه پنل تخصصی با عنوان نقش رسانه در عدالت جنسیتی برگزار شد و هادی خانیکی، اعظم راوردراد و زهرا نژادبهرام علاوه بر بیان صحبتهای خود به سؤالهای خبرنگاران پاسخ دادند.
هادی خانیکی، استاد ارتباطات، با تأکید بر اینکه در جامعه امروز رسانه جای انواع ارتباط را گرفته است، گفت: مسئله مهم این است که حتی خبرنگاران زن حاضر در مطبوعات هم دچار آسیبهای زیادی هستند یا آسیبهای نوپدید و لایههای زیرین آسیبها و نیز شرایط جدید زنان در جامعه را نمیبینند یا توان پرداختن به آنها را ندارند.
وی افزود: موضوعات مربوط به زنان در فضایی مسدود و همراه با محدودیتهای جدی مطرح میشود و میتوان گفت بسیاری از فضاهای نشاندادهشده از زنان، فضای واقعی زندگی تعداد زیادی از آنها نیست.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: رسانهها در حوزه زنان و خانواده دچار ضعف اخلاقی و حرفهای هستند و همین دو عامل آنها را دچار مشکلات بسیار در رعایت اخلاق و اصول حرفهای کارشان کرده است.
خانیکی تأکید کرد: جامعه سالم جامعهای است که امکان کنش اخلاقی را در درون خود داشته باشد و رسانهها و خبرنگاران آن تحت سیطره موضوعاتی نظیر دغدغه معیشت و منفعتطلبی یا سیاستزدگی نباشند.
در این جلسه، خبرنگاران موضوعاتی نظیر نوع نگاه صداوسیما به مقوله زن در تبلیغات و سریالها بهعنوان یک عنصر منفعل و دستچندم و درون آشپزخانه، تضاد و عدم تفاهم رسانهها در موضوعات مهم زنان و خانواده نظیر افزایش جمعیت، عدم تعریف مشخص از عدالت جنسیتی و اصولا مشخصنبودن مسئله اصلی زنان درحالحاضر را مطرح کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]