واضح آرشیو وب فارسی:الف: مهاجرانِ فراری از جنگ به پیشواز مرگ می روند
بخش خارجی الف، 8 شهریور 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۰۰
عکس بالا متعلق به عبدالحلیم العطار است. عطار یک شهروند فلسطینی- سوری است که در اردوگاه آوارگان فلسطینی یرموک زندگی می کرد و سه سال پیش درپی وقوع نبردها در سوریه به خاک لبنان فرار کرد. روزنامه دیلی تلگراف چند روز پیش عکس عبدالحلیم را درحالی که کودک خردسالش را به دوش داشت و در خیابان های بیروت دستفروشی می کرد، به تصویر کشید. با انتشار این عکس در شبکه های اجتماعی، ۴۰ هزار پوند در طول یک روز برای او جمع آوری شد.اما به نظر می رسد آورگان جنگ های خاورمیانه همه به خوش شانسی عبدالحلیم نیستند. اخیراً غرق یک قایق حامل مهاجران غیرقانونی در سواحل لیبی حدود دویست کشته بر جا گذاشت. یک مسئول نیروهای گارد ساحلی لیبی اعلام کرد بر اثر واژگونی این قایق که روز پنجشنبه در آبهای ساحلی لیبی اتفاق افتاد، دهها نفر دیگر نیز ناپدید شدند. طي دو سال اخير، ليبي به يكي از مسيرهاي اصلي انتقال آوارههايي تبديل شده كه از جنگ و بدبختی در خاورميانه و آفريقا به اميد رسیدن به زندگی بهتر می گریزند. این خبر یک روز پس از آنکه اجساد بی جان ۷۱ پناهجو در یک کامیون در اتریش کشف شد، اعلام شد. اين افراد شامل ۵۹ مرد، ۸ زن و ۴كودك ۱، ۲، ۳و ۸ ساله بودهاند. طبق گزارش پليس، اين افراد ۲روز قبل و در اثر خفگي جان خود را از دست دادهاند.
به نظر می رسد بعد از چند سال از شروع درگیری های خاورمیانه، مشکل مهاجران و آورگان در حال تبدیل شدن به معضلی بزرگ برای کشورهای اروپایی است. در حال حاضر دلایل مهاجرت به اروپا، علاوه بر ناآرامی های خاورمیانه، بیشتر ناشی از جنگ های داخلی در کشورهای آفریقایی و شرق اوکراین است.شبکه یورونیوز گزارش داده شمار پناهجویانی که در پشت درهای اتحادیه اروپا منتظر ورود هستند به صورتی استثنائی افزایش یافته است. در سال جاری، حداقل سیصد هزار مهاجر از آب های دریای مدیترانه گذر کرده و خود را به اروپا رسانده اند و حدود دو هزار و پانصد نفر نیز در این راه جان خود را از دست داده اند.
این در حالی است که اکثر کشورهای اروپایی، واکنش های تندی در قبال این وضعیت نشان داده اند. فرانسه و اتریش مبادرت به کنترل شدید مرزهایشان کرده اند و مجارستان نیز در مرز مشترک خود با صربستان اقدام به دیوار کشی کرده و از احتمال استفاده از نیروی نظامی برای کنترل و مقابله با آورگان سخن گفته است. همچنین نارضایتی از مهاجران به شدت در کشورهای اروپایی افزایش یافته به گونه ای که این وضعیت باعث تقویت گروه های راست افراطی شده است. به عنوان مثال تازه ترین نظرسنجی در بلژیک نشان می دهد بیشتر مردم این کشور بر این باورند که دولت نباید مهاجران جدیدی را پذیرش کند. براساس این نظرسنجی ۶۹.۹ درصد از مردم بلژیک بر این باورند که هجوم پناهجویان جدید به خاک کشورشان رفاه آنها را تهدید می کند و ۸۱.۸ درصد نیز می گویند کشور آنها نباید مهاجران جدید را بپذیرد. به گزارش اسپوتنیک، ۷۴.۳ درصد از افرادی که در این نظرسنجی شرکت داشتند، اقدامات و نظارت های بیشتر دولت را در مرزها به منظور کنترل بحران مهاجرت، خواستار شده اند.
این در حالی است که بسیاری از پناهجویانی هم که در چند سال گذشته موفق به دریافت پناهندگی در این کشور شده اند از وضع نابسامان زندگی خود بسیار ناخرسند هستند. در کل جنگ افروزی غرب در خاورمیانه باعث سردرگمی و آوارگی هزاران مهاجر شده و بحران پناهجویان در اروپا به فاجعه انسانی تبدیل شده است. بیشتر این افراد از کشورهایی نظیر سوریه، عراق، لیبی، افغانستان و ... هستند. اگر چه به نظر نمی رسد این گونه حوادث هم باعث تغییر سیاست کشورهای غربی شده باشد. هنوز هم کشورهای غربی از جنگ عربستان علیه یمن و سوریه و ... حمایت می کنند حتی اگر این اقدام منجر به قرار گرفتن آن ها با القاعده و داعش در یک جبهه نبرد شود، همچنین این کشورها، اصلی ترین دولت هایی هستند که مبادرت به فروش انواع تجهیزات و سلاح به گروه های تروریستی تکفیری می کنند. در واقع به نظر می رسد اگر روزی القاعده کشورهای غربی را هدف و آماج حملات خود قرار می داد در حال حاضر کشورها و گروه های مسلمان خود به هدف همدیگر تبدیل شده اند و همچنین درگیری های خاورمیانه موجب سرازیر شدن انواع و اقسام تروریست ها و افراد منزوی و رادیکال از کشورهای غربی شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]