واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ایران دومین تولیدکننده اوپک می شود
وزیرنفت با بیان اینکه بعد از لغو تحریمها تمام میدانهای نفتی ایران وارد مدار تولید می شوند گفت: به این ترتیب ایران دوباره به تولیدکننده دوم اوپک تبدیل و تا دو سال آینده در برداشت گاز پارس جنوبی با قطر برابر می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل ازخبرگزاری صدا و سیما، بیژن زنگنه وزیر نفت همزمان با هفته دولت درگفتکو با رسانه ملی گزارشی از عملکرد دوساله دولت یازدهم در صنعت نفت ارائه کرد و گفت: در شرایطی کارمان را در دولت یازدهم شروع کردیم که نفت در اوج تحریمها بود و اکنون نیز در تحریم هستیم.
وی افزود: اصلی ترین هدف تحریم فلج کردن بخش انرژی و نفت کشور بود، به نحوی که همه چیز را برای نفت، از فروش گرفته تا واردات برخی از کالاها و تجهیزات، سخت کرد، اما ما اساس کارمان را بر این قرار دادیم که در شرایط سخت تحریم فعالیت کنیم و تسلیم نشویم و بتوانیم به هدفهایمان برسیم.
زنگنه با اشاره به این که 17 فاز پارس جنوبی به صورت همزمان فعالیت می کردند اما هیچ یک از آنها به نتیجه نرسیده بود، افزود: بنابراین برای تامین گاز مورد نیاز کشور به اولویت بندی طرحهای پارس جنوبی پرداختیم و هدفمان این بود که اجازه ندهیم در کشور کمبود گاز داشته باشیم.
زنگنه ادامه داد: با اینکه مشکلات شدید مالی داشتیم، پیمانکاران کشور را برای تحقق این هدف بسیج کردیم.
وزیر نفت، اولویت نخست دولت یازدهم را برای افتتاح فازهای پارس جنوبی، فازهای 12، 15-16 و 17-18 اعلام کرد و افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده باید ظرفیت تولید گاز را تا پایان سال گذشته، 100 میلیون مترمکعب افزایش می دادیم که برای این کار باید هشت واحد پالایشی مجزا را وارد مدار می کردیم که در سال 93 موفق شدیم 10 واحد پالایشی را وارد مدار کنیم و ظرفیت تولید گاز کشور را به 120 میلیون مترمکعب رسانده و زمستان آرامی گذراندیم.
وزیر نفت با اشاره به مشکل مالی صنعت نفت تصریح کرد: اولویت امسال ما وارد مدار شدن بخشی از گازهای فاز 19 پارس جنوبی که معادل دو فاز بوده و 20-21 است.
وی افزود: پرونده فازهای پارس جنوبی تا سال 95 بسته می شود و تنها اجرای فاز 14 به سال بعد از 96 یا 97 موکول می شود که آن هم به دلیل عقب ماندگی در بخش دریاست.
زنگنه با بیان اینکه 15 فاز جدید تا اواسط سال 96 وارد مدار خواهد شد، افزود: به این ترتیب از اواسط سال 96 ، حدود 25 فاز پارس جنوبی روزانه بیش از 600 میلیون مترمکعب گاز و یک میلیون بشکه میعانات گازی از این میدان مشترک تولید خواهد کرد.
ایران تا دو سال آینده در برداشت گاز پارس جنوبی با قطر برابر می شود
وزیرنفت هدف از اولویت بندی فازهای پارس جنوبی را تامین گاز مورد نیاز کشور و برداشت هرچه سریع تر از میدان مشترک گازی پارس جنوبی اعلام کرد.
وی با بیان این که در سالهای گذشته عقب ماندگی جدی در برداشت گاز از میدان گازی پارس جنوبی نسبت به قطریها داشته ایم، افزود: ایران در حال حاضر نیز کمتر از قطریها از میدان گازی پارس جنوبی برداشت می کند، اما امیدواریم تا دوسال آینده در مقدار روزانه برداشت با قطریها برابر شویم.
وزیر نفت ادامه داد: بعد از این که به اطمینان نسبی از تولید گاز در کشور رسیدیم، اولویت بعد را توسعه گازرسانی قرار دادیم؛ زیرا 2,5 میلیون خانوار در ایران فاقد گاز بودند، ضمن این که 86 درصد جمعیت کشور از شبکه گاز استفاده می کردند.
زنگنه هدفگذاری دولت یازدهم را برخورداری 97 درصدی خانوارهای شهری و روستایی از نعمت گاز اعلام کرد و افزود: رسیدن به این هدف یعنی این که کل جمعیت ایران تحت پوشش خدمات شبکه گاز قرار می گیرند، زیرا چند درصد باقیمانده مانند عشایر در مکانهای پراکنده زندگی می کنند و نمی توان به گازرسانی در آن مناطق اقدام کرد.
وی با بیان این که برخورداری 97 درصد جمعیت یک کشور از نعمت گاز یک امر بی نظیر در دنیاست، ادامه داد: برای رسیدن به این هدف به 4,5 میلیارد دلار اعتبار نیاز داشتیم که این رقم غیر از هزینه دو میلیارد دلاری گازرسانی به منطقه سیسستان و بلوچستان است که برای رسیدن به این هدف با هماهنگی خوبی که با نمایندگان مجلس داشتیم بند "ق" قانون بودجه به تصویب رسید که اجازه سرمایه گذاری از محل بهینه سازی مصرف انرژی و یا اتکا به درآمد ناشی از گازرسانی داده شده بود.
زنگنه افزود: رسیدن به هدف 97 درصدی برخورداری جمعیت ایران از نعمت گاز از پارسال در دولت شروع شده و امسال به اوج خود رسیده است و براساس برنامه ریزی انجام شده تا میانه سال 96 به این هدف خواهیم رسید.
وی تصریح کرد: امسال بیش از پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای این کار اختصاص داده ایم که بخشی از این رقم از طریق وام دو هزار و 500 میلیارد تومانی از بانکها تامین می شود و سهم هر استان هم مشخص شده است.
زنگنه با بیان این که استانها از هیچ سقفی برای دریافت اعتبار گازرسانی برخوردار نیستند، گفت: منتها استانهایی که از پیشرفت خوبی برخوردار باشند بیشتر از سقف اعتبار اختصاص یافته شان دریافت کرده و سهم استانهایی که از پیشرفت قابل ملاحظه ای برخوردار نیستند به آنها اختصاص می یابد.
به گفته وی اجرای این سیاست سبب اشتغالزایی وسیعی در کشور شده و همچنین مصرف سوخت مایع را در کشور کاهش می دهد.
رشد 15 درصدی صادرات در چهارماهه 94
وزیرنفت درباره صادرات نفت ایران با بیان این که تحریم نفت ایران در این مدت کاهش نیافته است و همچنان ادامه دارد، افزود: با وجود این مشکلها، صادرات نفت ایران در چهارماه ابتدای سال 94 در مقایسه با 4 ماه ابتدای سال 93 رشدی 15 درصدی را نشان می دهد.
وی افزود: تولید نفت کشور نیز براساس میزان مصرف داخل و صادرات است اما ذخیره جدی در مورد نفت نداریم.
به گفته وزیر نفت هم اکنون 60 میلیون بشکه ذخیره میعانات گازی داریم زیرا نمی توانیم به دلیل تولید گاز، میعانات گازی تولید نکنیم واگر بخواهیم میعانات گازی تولید نکنیم باید گاز هم تولید نکنیم و ما ناچار به ذخیره شدیم.
پنج شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]