تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه هر كس را حق سود ندهد، باطل زيانش رساند و هر كس به راه هدايت نرود، به كجر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851828463




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنايع بزرگ دولتي صنايع كوچك خصوصي را مي‌بلعند !‌


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صنايع بزرگ دولتي صنايع كوچك خصوصي را مي‌بلعند !‌
صنايع كوچك نه فقط در دوران تحريم كه در دوران پسا‌تحريم نيز مظلوم واقع شده و به رغم اينكه سهم بالايي در اشتغال دارد همچنان بيشترين امكانات و تسهيلات به صنايع بزرگ وابسته به دولت تخصيص مي‌يابد و تخصيص منابع بانكي در سال گذشته نشان مي‌دهد كه همچنان صنايع دولتي فربه‌تر و صنايع كوچك خصوصي نحيف‌تر مي‌شوند.
نویسنده : مهران ابراهيميان 


صنايع كوچك نه فقط در دوران تحريم كه در دوران پسا‌تحريم نيز مظلوم واقع شده و به رغم اينكه سهم بالايي در اشتغال دارد همچنان بيشترين امكانات و تسهيلات به صنايع بزرگ وابسته به دولت تخصيص مي‌يابد و تخصيص منابع بانكي در سال گذشته نشان مي‌دهد كه همچنان صنايع دولتي فربه‌تر و صنايع كوچك خصوصي نحيف‌تر مي‌شوند.
به گزارش «جوان» چندي پيش سردار نقدي، رئيس سازمان بسيج مستضعفين از تعطيلي بيش از 19 هزار واحد كوچك و متوسط خبر داده و به نوعي از اتخاذ سياست‌هاي نادرست اقتصادي در حوزه صنعت انتقاد كرده و گفته بود كه با اين وضعيت احياي اين واحدهاي توليدي و حفظ ظرفيت توليد واحدهاي فعال بايد در اولويت قرار بگيرد. اما آنچه در عمل در ديدارهاي هيئت‌هاي خارجي مطرح مي‌شود سخني از توسعه صنايع كوچك و متوسط نيست و بانك‌ها نيز به دليل بنگاه‌داري پولي براي اين گروه از صنعت ندارند.
 بنا براين گزارش، صنايع كوچك و متوسط كه از ابتداي امسال مورد تأكيد مسئولان عالي‌رتبه مملكتي و در كانون توجهات آنها قرار گرفته‌اند، اما اين توجه تنها در حد حرف باقي مانده است.
به گفته كارشناسان و مسئولان در حوزه صنايع كوچك و متوسط 70 درصد از اين صنايع با مشكل نقدينگي و تأمين سرمايه‌ در گردش مواجه‌ هستند، در حالي كه بخش عمده‌اي از صنايع كشور را اين بخش از صنعت تشكيل مي‌دهند.
همچنين از سال گذشته تاكنون همواره تلاش‌هايي براي تأمين مالي اين صنايع انجام شده است، اما آنچه كماكان ديده مي‌شود، فعاليت اين صنايع با ظرفيت‌هاي پايين و مشكلات متعدد در توليد و فروش محصولات است.
اين در حالي است كه اين روزها مديران بانك‌هاي توسعه‌اي بيش از پيش به فكر تأمين اعتبار صنايع كوچك افتاده‌اند و اين در شرايطي است كه تا سال‌هاي گذشته عمده توجهات بانك‌ها به صنايع بزرگ بوده است.
در اين راستا در روزهاي گذشته، علي‌اشرف افخمي، مدير عامل بانك صنعت و معدن از پتانسيل صنايع كوچك براي ايجاد 40 هزار شغل در صورت تأمين منابع مالي خبر داد؛ البته منابع مالي مورد نياز براي 40 هزار شغل كه از سوي وي اعلام شده است، تنها نيمي از آن مبلغي است كه رئيس سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران به عنوان حداقل منابع مورد نياز صنايع كوچك عنوان كرده است.
به گفته افخمي در حال حاضر بخشي از صنايع كوچك كمتر از ظرفيت واقعي خود كار مي‌كنند و برآورد‌ها نشان مي‌دهد كه براي راه‌اندازي حدود 7هزار واحد كه به لحاظ پيشرفت فيزيكي بالاي 80 درصد قرار دارند، حدود هزار و 300 ميليارد تومان اعتبار نياز است و در صورت اين تأمين مالي حدود 17 هزار شغل ايجاد خواهد شد.
وي اظهار كرده براي واحد‌هايي كه در حال حاضر در صنايع كوچك زير 40 درصد ظرفيت كار مي‌كنند، اگر قرار باشد اين تعداد كه به حدود 1500 واحد مي‌رسند را براي افزايش ظرفيت كار تا 65 درصد تأمين مالي كنيم به حدود 3هزار و 500 ميليارد تومان اعتبار نياز داريم اما در صورت تأمين سرمايه در گردش اين واحد‌ها نزديك با  23 هزار شغل علاوه بر شغل‌هاي موجود ايجاد خواهد شد كه مطمئناً در اين واحدها بر خلاف واحدهاي بزرگ وابسته به دولت اشتغال‌ها نه بر اساس توصيه‌هاي مسئولان بلكه واقعي‌، كارآمد و مانا خواهد بود.
به اين ترتيب مي‌توان گفت كه با رقمي بين 4هزار و 500 تا 5هزار ميليارد تومان نزديك به 40 هزار شغل در صنايع كوچك ايجاد مي‌شود كه بانك صنعت و معدن در حال مذاكر‌ه با بانك مركزي، صندوق توسعه ملي و ساير بخش‌هاي مربوطه براي اين موضوع است.
پيش از اين نيز سيد‌محمد‌علي سيدابريشمي، رئيس سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي به ايسنا گفته بود حداقل منابع مالي مورد نياز براي واحدهاي صنعتي كوچك موجود در كشور 10 هزار ميليارد تومان است.
همچنين معاون وزير صنعت، معدن و تجارت بر كاهش نرخ سود تسهيلات بانكي تأكيد و اعلام كرده كه مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت با برگزاري مذاكرات مستمر با بانك‌ها در تلاش است تسهيلات ويژه‌اي براي واحدهاي صنعتي كوچك در نظر گرفته شود.
به اعتقاد وي واحدهاي صنعتي با توجه به نرخ سود تسهيلات بانكي به راحتي نمي‌توانند روي پاي خود بايستند، لذا بايد تمهيداتي در نظر گرفت كه هم بانك‌ها با مشكل روبه‌رو نشوند و هم واحدهاي صنعتي بتوانند از منابع مالي بانك‌ها بهره‌مند شوند.
نياز 10 هزار ميليارد توماني صنايع كوچك به تسهيلات بانكي در حالي است كه در سال گذشته بانك‌ها بيش از 340 هزار ميليارد تومان تسهيلات به بخش‌هاي مختلف اقتصادي پرداخت كرده‌اند.
در صورتي كه نيمي از تسهيلات ارائه شده مربوط به استمهالات باشد تسهيلات پرداختي نقدي به بخش‌هاي مختلف به حدود 170 هزار ميليارد تومان رسيده و با توجه به اعلام مسئولان بيش از 30 درصد از اين تسهيلات ارائه شده مربوط به بخش صنعت بوده است.
بنابراين مي‌توان گفت در سال گذشته بيش از 50 هزار ميليارد تومان تسهيلات جديد تنها به بخش صنعت كشور پرداخت شده است و نكته مهم اينجاست كه آيا امكان تخصيص تنها 10 درصد از اين منابع به صنايعي كه حدود 90 درصد از كل صنعت كشور را در اختيار دارد، وجود ندارد؟
در واقع اين موضوع مهر تأييدي بر اظهارات معاون سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي است كه گفته بود بانك‌ها بيشتر علاقه دارند به صنايع بزرگ وام بدهند در صورتي كه اگر تنها يك دهم از تسهيلات بخش صنعت به واحدهاي صنايع كوچك برسد، اشتغالي 40 هزار نفري ايجاد خواهد شد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن