واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۱۷ق.ظ)
رئيس اتاق بازرگاني بيرجند در گفتگو با موج عنوان کرد: عملکرد رضايتبخش وزير اقتصاد در حوزه مالي و پولي موج - اگر منصفانه بخواهيم قضاوت کنيم بايد گفت عملکرد وزارت اقتصاد علي رغم وجود تمام کاستي ها مثبت بوده است .کنترل ميزان تورم کار کوچکي نبود که به سادگي بتوان از کنار آن گذشت.
محسن احتشام رئيس اتاق بازرگاني بيرجند در گفتگو با خبرنگار موج اظهار داشت:طي دوسال گذشته عملکرد مثبتي را از وزير اقتصاد به خصوص در فضاي کسب و کار شاهد بوده ايم و آن چه که در حوزه هاي کلان پولي انجام شد؛رضايت بخش بوده است.
احتشام با اشاره به اين که مهم ترين دليل وضعيت نابسامان اقتصاد امروز ما به سياست هاي غلط پولي و مالي برمي گردد؛تاکيد کرد:به عقيده من وزارت اقتصاد بسياري از چالش ها از جمله تورم را مهار کرد. مهم ترين دليل ايجاد تورم وجود بي نظمي هاي مالياتي بود که اين موضوع با کاهش هزينه مبادلات کنترل شد. در زمينه روابط بين الملل و اقتصاد کلان شاهد عملکرد بسيار خوبي بوده ايم که نويد خوبي براي فعالان اقتصادي ايجاد کرده است.
وي با بيان اين که در حوزه توليد و صنعت شاهد تغييرات چنداني نسبت به گذشته نبوده ايم؛تصريح کرد:هنوز بخش توليد از مشکلات ناشي از نوسانات نرخ ارز ، تورم 50 درصدي و نيز تحريم هاي بين المللي رنج مي برد.انتظار مي رفت وزارت اقتصاد تغييرات چشمگيري در اين بخش به وجود بياورد اما اين اتفاق نيافتاد و ما هنوز درگير تحريم هاي داخلي هستيم.
رئيس اتاق بازرگاني بيرجند درباره استيضاح وزير اقتصاد نيز گفت:قضاوت ما بايد بر مبناي عملکرد ها و تغيير شاخص ها باشد.وزير اقتصاد در شرايط بسيار ناگوار اقتصادي به خصوص در زمينه پولي و مالي وزارت اقتصاد را بر عهده گرفت پس اگر منصفانه بخواهيم قضاوت کنيم بايد گفت عملکرد وزارت اقتصاد علي رغم تمام کاستي ها مثبت بوده است .کنترل ميزان تورم کار کوچکي نبود که به سادگي بتوان از کنار آن گذشت.
احتشام با تاکيد بر اين که مشکلات اقتصادي موجود به اين زودي قابل حل شدن نيست؛تصريح کرد: اگر درست برنامه ريزي شود در کشور به قدري ظرفيت وجود دارد که حتي نيروي کار کم خواهيم داشت . در تمام زمينهها نيروهاي تحصيل کرده ما ازتخصص و تجربه کافي برخوردارند و بايد ظرفيت ظهور و بروز اين استعدادها و توانمنديها فراهم شود.
احتشام با بيان اين که دولت بايد در حوزه توليد و صنعت اقدام به الويت بندي کند؛اظهار داشت:به دلايلي همچون هزينههاي بالا و رقابت سريع جهاني در اين عرصه، دولت بايد اولويتهايي را در بخش توليد مشخص کند. با تعيين اولويتها، دولت ميتواند تمرکز کافي براي حمايت از صنايع استراتژيک با ارزش افزودهي بالا را داشته باشد.
وي با تاکيد بر اين که توليد در کشور ما هزينه زيادي دارد؛عنوان کرد: اين هزينه ها شامل موارد مختلفي از جمله هزينه هاي قانوني شامل بيمه، ماليات، نرخ بهره و تعرفه ها؛ هزينه هاي انرژي شامل آب، برق، گاز و ساير سوخت ها؛ هزينه هاي مستقيم توليد از جمله مواد اوليه، ماشين آلات، دستمزد، تحقيق و توسعه، بازاريابي، حمل و نقل و غيره است.
رئيس اتاق بازرگاني بيرجند ادامه داد: علاوه بر اين هزينهها، بانک ها نيز به ازاي اعطاي تسهيلات، وثايق سنگيني را از توليدکنندگان مطالبه مي کنند که به طور طبيعي هزينه هاي توليد را بالا مي برد. از جمله مسائل ديگر ، هزينه و افزايش بهره وري اين است که در دنيا در سطح بنگاه هاي کوچک و متوسط، انواع همکاري هاي بين بنگاهي براي تأمين مشترک نهاده هاي توليد و بازاريابي مشترک انجام مي شود که تا کنون در ايران اين موضوع با غفلت مواجه شده است.
وي ادامه داد:انتظار داريم که اقتصاد ما توليد محور شود و فقط در اين صورت است که مسائل و مشکلات اقتصادي از جمله نوسانات نرخ تورم و بيکاري برطرف مي شود و افزايش صادرات و توليد ثروت را خواهيم داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]