تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837444160




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اولویت‌های وزارت علوم دربرنامه ششم اعلام شد


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اولویت‌های وزارت علوم دربرنامه ششم اعلام شد


وزیرعلوم در برنامه متن و حاشیه شبکه سوم سیما، اولویت های این وزارت را برای برنامه ششم توسعه کشوراعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمد فرهادی در برنامه متن و حاشیه شبکه سوم سیما گفت: قرار گرفتن دانشگاه های ایران در سطح بین المللی، کار آفرین شدن دانشگاهها و رشد فناوری و تاسیس شرکت های دانش بنیان اولویت های وزارت علوم در برنامه ششم توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور است که برای رسیدن به این اهداف باید سرمایه گذاری جدی برای تامین منابع مالی، تاسیس و تجهیز آزمایشگاه های دانشگاهی صورت بگیرد.

دکتر محمد فرهادی افزود: کارهای زیادی پیش رو داریم و علیرغم توسعه کمّی متناسب در آموزش عالی، اکنون بحث ارتقای کیفیت وساماندهی آموزش عالی در دانشگاهها مطرح است و ارتقای سطح دانشگاهها را درسطح بین المللی دنبال کرده و به سوی دانشگاههای ماموریت گرا، کارآفرین ونسل سوم حرکت می کنیم.

وزیر علوم اظهار داشت: در کنار بازبینی رشته های تحصیلی ، پژوهش های بنیادی، توسعه ای و کاربردی را دنبال می کنیم تا علاوه بر برآوردن نیازهای جامعه به سمت تولید محصول از علم و دانش اقدام کنیم که این مهم در قالب تاسیس و توسعه مراکز رشد واحدهای فناوری و پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان  محقق می شود.

وی افزود: برنامه های کلان آموزش عالی کشور شامل سیاست های علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری و نقشه جامع علمی کشور است که بر اساس آن تا سال 1404 باید در منطقه اول باشیم و نیز برنامه های رئیس جمهور محترم در عرصه آموزش عالی، علم و فناوری در پیش روی ماست که بر این مبنا نیزبرنامه اینجانب تدوین و تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.

دکتر فرهادی ساماندهی آموزش عالی، ارائه طرح نهایی آمایش آموزش عالی به شورای عالی انقلاب فرهنگی تا پایان تابستان امسال، توجه به تحقیقات و فناوری  و آموزش های مهارتی را از دیگر  برنامه ها و اقدامات آتی وزارت علوم ذکر کرد.

ارتقا رتبه تولید علم ایران

وزیرعلوم در خصوص تولید علم ایران در فاصله سال های 2010 تا 2015  گفت: بر اساس نمایه ISI رتبه تولید علم ایران از 22 در سال 2010 به 21 و  تا این ماه از سال 2015 نیز به 18 جهان ارتقا پیدا کردیم. همچنین بر اساس این نمایه، در میان کشورهای منطقه، در میان جهان اسلام و کشورهای عضو جنبش عدم تعهد از سال 2010 تا کنون همچنان جایگاه دوم را داریم و در میان کشورهای عضو اوپک همچنان اول هستیم .
وی افزود: سهم ایران از تولید علم جهانی از هشت دهم در سال 2010 به یک و چهل و چهار صدم در سال 2014 و یک و شصت و سه صدم در سال 2015 افزایش یافته است.

دکتر فرهادی گفت: براساس نمایه Scopus ، از نظر تولید علم  ایران در سال 2010 رتبه 24 جهان را در اختیار  داشت که در 8 ماه گذشته از سال 2015 توانسته رتبه 22 را بدست آورد.

وزیرعلوم افزود: بر اساس این نمایه، در میان کشورهای منطقه و کشورهای جهان اسلام  در جایگاه اول و در بین  کشورهای عضو جنبش عدم تعهد  از سال 2010 تا کنون در جایگاه دوم و در میان کشورهای عضو اوپک در جایگاه  اول هستیم.
  وی تاکید کرد: موضوع مهم تعداد دانشگاهای ما در میان دانشگاههای تاثیر گذار و برتر دنیاست که براساس رتبه بندی لایدن ،در سال 2012 هیچ یک از دانشگاههای ما در این فهرست قرار نداشتند  ولی در سال 2013، 5 دانشگاه ، 2015 تعداد 12 و در سال 2015 تعداد 13 دانشگاه ایران در میان فهرست دانشگاه های برتر دنیا قرار گرفت که رشد مطلوب علمی دانشگاههای کشور را نشان می دهد.

وزیر علوم اظهار داشت : با رشد اعتبارات دانشگاهها در 2 سال گذشته شاهد رشد علمی در کشور بودیم که قطعا با افزایش اعتبارات به سطح مورد انتظار که  3 درصد درآمد ناخالص داخلی هست شاهد رشد علمی مطلوبتری خواهیم بود.

سرعت ملایم تر رشد علمی از سال 2010 به بعد

وی گفت: رشد علمی کشوراز سال  2000 تا سال 2010  رشد تندی داشته است ولی پس از آن این سرعت ملایم تر می شود ولی متوقف نمی شود ولی از نظر کیفت مقالات رشد بیشتری داشتیم  که در صورت افزایش اعتبارات و تجهیز آزمایشگاه ها قطعا شتاب بیشتری خواهیم داشت.

دکتر فرهادی تاکید کرد: جهت گیری وزارت علوم در راستای افزایش رشد علمی است و در همین مسیر امسال 50 آزمایشگاه مرجع دانشگاهی تجهیزمی شود.

وی در خصوص  وضعیت فناوری در آموزش عالی کشور گفت: در سال 1392 تعداد 146 مرکز رشد واحدهای فناور در کشور مشغول فعالیت بود که در سال 1394 تعداد آنها به 156 مرکز افزایش می یابد و تعداد شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری نیز در این مدت از 61 به 586 شرکت  و در خارج از پارک های علم و فناوری از 159 به 930 شرکت افزایش یافته است.

وزیر علوم با اشاره به اینکه در سال 92 هیچ دفتر انتقال فناوری در دانشگاه های کشور فعالیت نداشت گفت: در سال 1394 تعداد 4 دفتر از این نوع تاسیس شد و همچنین تاکنون  22000 نفر در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد اشتغال دارند.

وی  با اشاره به اسناد بالادستی  و عزم دولت در حوزه علم ، پژوهش و فناوری گفت: چنانچه در برنامه ششم توسعه علم و فناوری اولویت داده شود قطعا به هدف گذاری رسیدن به مرجعیت علمی، در زمان تعیین شده آن خواهیم رسید.

در21 کشور دنیا سهم آموزش عالی از درآمد ناخالص کشور سه درصد است

وی با اشاره به اینکه در 21 کشور دنیا سهم آـموزش عالی از درآمد ناخالص کشور سه درصد است گفت : باید تلاش کنیم در سال اول برنامه ششم توسعه سهم آموزش عالی از درآمد ناخالص کشور  به 1 الی 1 و نیم درصد افزایش یابد.

وزیرعلوم در خصوص کاربردی شدن پژوهش ها و تحقیقات گفت: در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان که 400 شرکت دانش بنیان مستقر است و تاکنون 100میلیارد تومان برای تکمیل آن هزینه شده است وگردش مالی این شرکت ها فقط در سال گذشته 700میلیارد تومان بوده است و در سطح کشور نیز 23 میلیون دلار صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان صورت گرفته است.

دکتر فرهادی افزود: بسیاری از مشکلات جامعه بعد از ماموریت گرا شدن دانشگاه ها به عنوان مسئله پژوهشی به دانشگاه‌ها ارایه شده و در این مراکز  تحقیق و بررسی در حال انجام  است  که  به عنوان مثال می توان گفت دانشگاه ها در زمینه هایی همچون خشکسالی، انرژی های تجدید پذیر و ریزگردها دارای برنامه های پژوهشی هستند.

وزیرعلوم  در خصوص ارتباط دانشگاه ها و حوزه کاربرد به همکاری این دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی اشاره کرد و افزود: برای مثال میان دانشگاهها و وزارت نفت صرفا برای ازدیاد برداشت از مخازن نفتی به میزان 1000میلیارد تومان قرار داد همکاری منعقد شده است.

وی تاکید کرد: در همه استان ها نیز شورای پژوهش استانی با دبیری یکی از دانشگاهیان شکل گرفته است و اتاق های فکر استانی نیز با حضور نخبگان علمی  دانشگاهی تاسیس شده است.

ساماندهی رشته های تحصیلی

    دکتر فرهادی در زمینه ساماندهی رشته های تحصیلی گفت: تا پایان تابستان امسال 600 برنامه درسی مورد بازبینی قرار می گیرد و بازنگری برخی از دروس نیز به دانشگاه های تیپ یک ارایه شده است.

وی گفت: دانشگاه های فنی و حرفه ای و علمی کاربردی هم در حال بازنگری برنامه های خود برای کارآمدی بیشترهستند .
وی به وضعیت آموزشی دانشجویان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود  چهار میلیون و 600 هزار دانشجو در کشور داریم که 32 درصد دانشجویان متعلق به دانشگاه آزاد  اسلامی و 68 درصد مربوط به دانشگاههای وزارت علوم، پیام نور، علمی کاربردی و غیر دولتی هستند.

وی ادامه داد: در این دوره بسیاری از رشته های دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی بررسی شد، آنهایی که شاخص ها و امکانات را داشتند در شورای گسترش تایید شده و آنهایی که مشکل داشتند برگردانده شدند تا تکمیل شوند که عمده مشکل آنها کمبود هیات علمی و تجهیزات بوده است.

وی گفت: ما  بر همه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی  از جمله  بر موسسات  آموزش عالی غیر دولتی را هم نظارت می کنیم و تاکنون  توسعه 12 موسسه  آموزش عالی غیر دولتی متوقف شده  و به آنها دانشجو اختصاص داده نشده است  همچنانکه به تعدادی از دانشگاههای معمولی و روزانه نیز رشته داده نشده است.

 
 

 


دوشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن