واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۲۷ق.ظ)
موج گزارش مي دهد؛ چرخهاي توسعه شهر همدان با ورود بانكها به حركت درميآيد موج - گروه استان ها
به گزارش خبرنگار موج، ارائه خدمات در کلانشهرها با منابعي که شهرداريها در اختيار دارند، مشکل است و بانکها ميتوانند نقش مهمي در ارائه خدمات ببيشتر به شهروندان ايفا کنند.لذا ارتباط مستمر و موثر شهرداري ها با بانکها ميتواند زمينهساز بهرهمندي بيشتر از پتانسيلهاي موجود در جهت ارائه خدمات بيشتر و همچنين ارتقاء کيفيت خدمترساني در شهرها باشد.
علي اكبر نظري رييس شوراي اسلامي شهر همدان در خصوص مشارکت بانک ها در توسعه شهري گفت : با اعلام اينكه چرخهاي توسعه هر جامعه با ورود بانكها به حركت درميآيد، معتقد نيستيم شهرداري همدان همكاري و مشاركت را تنها براي يك بانك فراهم كند، بلكه بايد از ظرفيت تمامي بانكها در اين زمينه استفاده كرد.
به گفته علي اكبر نظري :حل مشكلات شهر و بانكها نيازمند نشستي دو جانبه با بانكهاست، و بانكها در هر شهر و كشور بازوان توانمند مسائل اقتصادي هستند و اگر بانكها را محصور كنيم به شهر آسيب وارد ميشود.
وي تاکيد کرد: شهرداري همدان نبايد همكاري خود را تنها با يك بانك داشته باشد و انحصاري عمل كند؛ چرا كه همه بانكهاي سطح شهر چرخه اقتصاد استان را ميچرخانند و بايد با هم همكاري و تعامل داشته باشند.
نظري با تأكيد بر اينكه تعامل و همكاري بانكها با شهرداري بايد دو سويه باشد، به روند دريافت عوارض از بانكهاي استان همدان نيز اشاره كرد و گفت: دريافت عوارض روند خاصي طي ميكند و اين روند به شهرداري نيز مربوط نميشود؛ چراكه براي تمامي شوراها فرايند دريافت عوارض تعريف شده است.
*شهرداري عوارض خارج از قانون دريافت نميكند
شهردار همدان با تأكيد بر اينكه شهرداري همدان عوارض خارج از قانون دريافت نميكند، گفت: تعامل شهرداري همدان با شبكه بانكي بايد براساس همدلي باشد و ورود به صورت مقابله در اين زمينه كارساز نخواهد بود.
سيدمصطفي رسولي با اشاره به اينكه بانكهاي استان همدان در زمينه حل مشكلات خود با شهرداري وارد مذاكره نشدهاند، افزود: شهرداري همدان براساس دفترچه عوارض عمل كرده كه مورد تصويب شوراي اسلامي شهر و تأييد وزارت كشور قرار گرفته است.
وي با اشاره به اينكه بانكهاي استان همدان بايد در زمينه سرمايهگذاري در پروژههاي شهري همدان وارد شوند، عنوان كرد: بانكها اين قابليت را دارند كه در زمينه سرمايهگذاري ورود پيدا كرده و پروژههاي شهرداري همدان را در اختيار بگيرند
*دريافت عوارض از بانكها براي شهر هزينه ميشود
رضا ميرزايي عضو ديگر شوراي اسلامي شهر همدان هم با تأكيد بر اينكه مديران بانكها، شوراي اسلامي شهر را در مقابل خود نبينند، گفت: شورا، شوراي شهر است و به جز مسائل امنيتي و قضايي تمامي مباحث شهري به شوراي شهر مربوط بوده كه مشكلات بانكها نيز بخشي از اين مباحث است.
ميرزايي با تأكيد بر اين نكته كه ضوابط بايد منطقي و اصولي انجام شود، افزود: چنانچه كاستيهايي وجود دارد بايد با تشكيل كميتهاي با حضور كارشناساني از شورا و بانكها به شكل معقول برطرف شود.
وي با اشاره به اينكه دريافت عوارض از بانكها براي شهر هزينه ميشود، اظهار كرد: بانكهاي شهر در رابطه با تسهيلات تا جايي كه امكان دارد ضوابط و بخشنامهها را مناسب خواستههاي مردم لحاظ كنند تا شهروندان بتوانند از آنها بهرهمند شوند.
*داشتن تعامل لازمه رسيدن به رفاه اجتماعي در جامعه است
عضو ديگرشوراي اسلامي شهر همدان نيز گفت: براي رسيدن به سطحي از رفاه اجتماعي بايد تعامل داشت و در اين زمينه لازم است منافع و مشتركات يكديگر را برجسته نمود تا به نتايج مطلوبي دست يافت.
وي با اشاره به اينكه ميدان امام خميني به عنوان يكي از بهترين يادمانهاي تاريخي شهر همدان به ساماندهي نياز دارد، اضافه كرد: درهم ريختگي و اغتشاشات بصري در ميدان مركزي همدان سبب آشفتگي شده و از نظر رواني نيز مشكلاتي براي شهروندان ايجاد ميكند.
مولوي با اشاره به وجود تعدادي از بانكها در ميدان امام (ره) اضافه كرد: عليرغم وجود فشارهاي ادارات و سازمانهاي مختلف براي عدم اجراي طرح ساماندهي ميدان مركزي شهر، نياز است بانكهاي مستقر در ميدان همكاري لازم را داشته باشند تا طرح به خوبي عملياتي شود.
ابراهيم مولوي با اشاره اينكه به سبب ركود در زمينه صدور پروانه ساختماني درآمد شهرداري كاهش داشته است، افزود: شهرداري همدان بايد در زمينه درآمدهاي پايدار و كوششي اقدام نمايد تا كمبود بودجه را جبران كند.
وي با اعلام اينكه بانكها از جذب اعتبارات و پولهاي شناور براي سرمايهگذاري در سطح شهر همدان كوتاهي نكنند، تأكيد كرد: بانك شهر به عنوان سرمايهگذار كارت بليتهاي الكترونيكي شهرداري وارد عمل شده است و هر بانكي هم كه آمادگي دارد ميتواند در زمينههاي مختلف شهري سرمايهگذاري كند.
*بانكها از كانونهاي اقتصادي شهر هستند
عضو ديگر شوراي اسلامي شهر همدان نيز بانکها را يكي از كانونهاي اقتصادي شهرها دانست و گفت: بانكها به عنوان كانونهاي اقتصادي بايد در زمينه سرمايهگذاري طرحهاي عمراني شهري ورود پيدا كنند.
محمدعلي پرزاد با بيان اينكه رونق شهري همدان نيازمند تعامل شهرداري و مديران بانكهاست، اضافه كرد: بايد بين شهرداري و بانكها ارتباط و تعامل مناسبي در زمينه سرمايهگذاري ايجاد شود.
در ادامه رئيس كميسيون بودجه حقوقي و امور اداري شوراي اسلامي شهر همدان با بيان اينكه نبايد به خاطر مسائل جزئي جلوي درآمدزايي شهرداري همدان را گرفت، عنوان كرد: امروز شهرداري نيازمند كشف منابع درآمدي مختلف بوده و اين هدف بدون تلاش محقق نميشود.
*هيچ ادارهاي به اندازه بانكها كار خدماتي مستمر انجام نميدهد
حسين قراباغي با اشاره به اينكه بانكها بنگاه اقتصادي بوده و به همين دليل نيز به دنبال سودآوري هستند، اضافه كرد: بانكها به دنبال بهرهوري بالايي هستند كه در اين زمينه نيز كار بسياري صورت گرفته است.
قراباغي با اعلام اينكه هيچ ادارهاي به اندازه بانكها كار خدماتي مستمر انجام نميدهد، تأكيد كرد: بانكها در زمينه تكريم ارباب رجوع اقدامات اساسي و اجرايي داشته و در اين زمينه بهتر از ادارات وارد شده است.
وي با بيان اينكه بانكها براي رسيدن به الگوهاي تعادلي از تمامي ظرفيتها به خوبي استفاده ميكنند، گفت: در تعيين عوارض منافع شهر ديده شده و براين اساس نبوده كه شهرداري و شورا به دنبال گرفتن عوارض غيرمتعارف از نهاد يا سازماني باشند.
وي با تأكيد بر اينكه اگر در زمينه استقرار بانكها سختگيري ميشد در حال حاضر تعداد زيادي بانك در سطح شهر همدان وجود نداشت، افزود: در برخي شهرها كاربري بانك در طرح تفصيلي تعريف شده و ايجاد شعبه براي بانكها دشوار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]