واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بیست و پنجمین نشست «صبح ناشر»
هادی: ناشران در حال پرپر شدن هستند/ کتابفروشی و ساندویچی برای شهرداری فرقی ندارد
مدیر انتشارات «پیام عدالت» در نشست صبح ناشر گفت: راهاندازی کتابفروشی و ساندویچی برای شهرداری فرقی ندارد و برای تاسیس هر دو یک مبلغ را میگیرد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، بیست و پنجمین نشست «صبح ناشر» با حضور مجید هادی مدیر انتشارات پیام عدالت صبح امروز در مرکز رسانهای شیرازه برگزار شد. *نشر در خانواده ما موروثی است هادی در ابتدای این نشست با اشاره به سابقه انتشارات پیام عدالت گفت: این انتشارات از سال 72 کار خود را آغاز کردن و به نوعی میتوان گفت که کار نشر در خانواده ما موروثی است؛ زیرا پدر و پدربزرگ من ناشر بودهاند. وی افزود: در طول بیش از 20 سال بیش از 300 عنوان کتاب منتشر کردهایم که پرتیراژ نیز بودهاند و انتشارات پیام عدالت بیشترین آثارش مرتبط با کتب دینی است و از ابتدا تا امروز از نظر کیفی و کمی رشد داشتهایم.
مدیر انتشارات پیام عدالت گفت: از سال 72 تا سال 84 کتابهای عمومی نیز منتشر میکردیم، اما بعد از این تاریخ بیشتر به کتب دینی توجه کردهایم و از سال 86 نیز وارد چاپ کارهای نفیس شدیم. *با یک سوم قیمت کتب نفیس را به دست مخاطب رساندیم او اضافه کرد: تا پیش از آن کتابهای نفیس بیشتر از سوی چند ناشر منتشر میشد که با قیمتهای بالایی عرضه میشد که خب، این قیمت بالا طبیعی است، اما بعد از اینکه ما وارد چاپ کتب نفیس شدیم توانستیم با یک سوم قیمت این کتب را بهدست مخاطب برسانیم. این ناشر کتب دینی گفت: وضعیت ما در نشر وضعیت خوبی است، زیرا ناشران کتب نفیس 500 نسخه منتشر میکنند، اما تیراژهای ما بیش از 2 هزار نسخه در هر چاپ است. هادی گفت: 70 درصد مجموع کارهای ما را آثار نفیس تشکیل میدهند و باقی از نظر محتوایی آثار ارزشی بهشمار میروند. یعنی موتور اقتصادی نشر خود را با کارهای نفیس به حرکت درمیآوریم تا بتوانیم کارهای ارزشی خود را منتشر کنیم. *پیام عدالت جزو ناشران برتر قرآن است وی با بیان اینکه انتشارات پیام عدالت جزو چند ناشر اول کتب دینی و قرآن است، گفت: ما 200 هزار نسخه قرآن پالتویی در سال منتشر میکنیم یا کتاب نهجالبلاغه پالتویی ما 50 هزار نسخه از آن منتشر میشود.
این ناشر در پاسخ به این سؤال که چگونه یک سوم قیمت بازار کتب نفیس را به مخاطب میرساند، گفت: با کم کردن سود خود و افزایش شمارگان و تیراژ کتابها توانستهایم قیمت را به یک سوم کاهش دهیم؛ هرچند این کار ممکن است برخی ناشران را ناراحت کند، ولی برای ما این مهم بود که کار بهدست مخاطب برسد و شاهدیم که با استقبال هم مواجه شده است. او در ادامه گفت: از 30 درصد باقیمانده آثار انتشارات پیام عدالت بخش عمده کارهای ما کتابهای مذهبی است که حدود 25 درصد آنها را این کتابها تشکیل میدهد و 5 درصد باقیمانده نیز در حوزه کودک و نوجوان بوده است، البته ما در حوزه کودکان و نوجوان بهصورت حرفهای ورود نکردهایم و در این حوزه فروش خوبی نداریم. *ناشران در حال پرپر شدن هستند هادی در بخش دیگری از بیست و پنجمین نشست «صبح ناشر» با اشاره به اوضاع بد اقتصادی در صنعت نشر، گفت: با توجه به اینکه چند وقتی است اوضاع اقتصاد در همه زمینهها چندان رضایتبخش نیست، باید گفت که در حوزه نشر از همه بدتر است و ناشران یک به یک درحال پرپر شدن هستند؛ زیرا نمیتوانند کتابهای خود را منتشر کنند و این به خاطر نبود نقدینگی است و از همین رو ناشر توان انتشار کارهایش را ندارد. او اضافه کرد: اکنون چاپخانهها و ... بهصورت یکشیفت کار میکنند و این به خاطر نبود کار است و چون اوضاع فروش خراب است ناشرانی که کتاب دارند نیز در وضعیت خوبی به سر نمیبرند. *فروشمان نصف شده است این ناشر در ادامه با اشاره به وضعیت بد اقتصادی ناشران به ذکر مصادیقی به منظور نشان دادن این وضعیت پرداخت و گفت: در نمایشگاه قرآن که در سال 91 در مصلای تهران برگزار شد، حدود 120 میلیون تومان فروش داشتیم. درحالی که آن زمان هم تعداد عناوین و هم قیمت کتابهایمان به نسبت امسال کمتر بوده، اما امسال در نمایشگاه قرآن واقع در باغموزه تنها 20 میلیون تومان فروش داشتهایم یا در سال 91 در نمایشگاه تهران 130 میلیون تومان فروش کردیم، اما در سال 94 این میزان به 65 میلیون تومان کاهش پیدا کرد و این درحالی است که به نسبت سال 91، قیمتها و عناوین کتابهایمان افزایش داشته است.
مدیر انتشارات پیام عدالت در پاسخ به این سؤال که سه اولویت اصلی حوزه نشر از نظر او چیست، گفت: تأمین نقدینگی، مراکز پخش قدرتمند و کتابفروشی سه اولویت ناشران است که باید فراهم شود تا به بهبود وضعیت نشر بیانجامد. *برای کمک به کتابفروشیها، حاضریم در نمایشگاه کتاب شرکت نکنیم او در پاسخ سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه برای بهبود وضعیت فروش کتاب باید کتابفروشیها تقویت شوند و تا زمانی که نمایشگاههای کتاب وجود دارد، کتابفروشیها لطمه خواهند دید، چه کمکی خواهد کرد گفت: ما حاضریم در نمایشگاههای کتاب شرکت نکنیم؛ زیرا نمایشگاه کتاب برای ناشرینی است که با نقدینگی با مشکل روبهرو هستند و ما حاضریم در 10 روز نمایشگاه شرکت کنیم، ولی در فروشگاههای بیشتری کتابهای ما وجود داشته باشد البته ما مخالف برگزاری نماشگاه کتاب نیستیم. *کتابفروشی و ساندویچی برای شهرداری فرقی ندارد هادی در پایان این نشست با اشاره به نکتهای به عدم حمایت دستگاههای موجود از فعالیتهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: ما برای تغییر کاربری محلی به کتابفروشی مبلغی بالغ بر یک میلیارد تومان به شهردرای تهران پرداخت کردیم تا بتوانیم یک کتابفروشی تأسیس کنیم درحالی که میشد آن محل را به یک ساندویچی تبدیل کرد، اما شهرداری برای تأسیس آن کتابفروشی هیچ کمکی نکرد و راهاندازی کتابفروشی و ساندویچی برایش فرقی ندارد و برای هر دو یک مبلغ را میگیرد. من معتقدم هر ناشر باید با همکاری و حمایت دولت بتواند بخشی از فضایی که در اختیار دارد را تبدیل به یک کتابفروشی کند و هر ناشر باید یک کتابفروشی 12متری داشته باشد. انتهای پیام/و
94/06/01 - 11:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]