واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نبود حس خوشبختی عامل کاهش جمعیت است
دبیر کارگروه بهداشت و سلامت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری جمعیتی با بیان اینکه نبود حس خوشبختی عامل کاهش جمعیت است، متولدین دهه ۶۰ که جمعیت قابل توجهی هم هستند و باید اکنون ازدواج می کردند و صاحب فرزند می شدند، اما این اتفاق نیافتاد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دفتر امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل جدیدترین گزارش خود از چشم انداز جمعیت جهان تا سال 2100 میلادی را منتشر کرده است. سازمان ملل در این گزارش خود پیش بینی کرد جمعیت ایران تا سال 2100 میلیادی حدود 9 میلیون نفر کاهش یابد و به کمتر از 70 میلیون نفر برسد.
دکتر ناهید خداکرمی دبیر کارگروه بهداشت و سلامت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری جمعیتی با بیان اینکه متولدین دهه 60 که جمعیت قابل توجهی هم هستند باید اکنون ازدواج می کردند و صاحب فرزند می شدند گفت: به علت مشکلات اقتصادی و فرهنگی این اتفاق نیافتاده است و اکنون تهاجم به فرهنگ سلامتی مادری که باید زمان تولد حس و حال تولد را درک می کرد، صورت گرفت. وی تاکید کرد: موضوع کاهش جمعیت و زاد و ولد یک موضوع پیچیده است و نگاه فرهنگی متولیان فرهنگی اکنون بصورت کنترل یک گروه است در حالیکه باید این نگاه باید بر اساس بالندگی باشد.
بالندگی یعنی جمعیتی که شغل دارد و امکان ازدواج دارد، البته باید این نکته نیز اشاره کرد که اکنون زوج هایی هستند که صاحب خانه و شغل و زندگی هستند اما می گویند نمی خواهند با بچه دار شدن، یک شخص دیگر را بدبخت کنند.
وی با بیان اینکه در سیاستگذاری ها نباید جزیره ای عمل شود، تاکید کرد: نبود حس خوشبختی عامل کاهش جمعیت است.
دبیر کارگروه بهداشت و سلامت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری جمعیتی، با اشاره به اینکه سالیانه عده زیادی از نخبگان و غیر نخبگان از کشور خارج می شوند گفت: در مجلس برای نوع پوشش خانم ها مشخص می کنند، اما آیا به خواسته دختران و پسران فکر کرده اند.
وی با بیان اینکه در صورتی می توانیم به سیاستگذاران مشاوره بدهیم که از ما به عنوان کارشناس بخواهند،افزود: ما در جایگاه مجری ارتباط با جوانان نداریم.
ناهید خداکرمی درباره مرخصی زنان کارمند و مهدکودک در ادارات گفت: این موضوع مدتی است که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پی گیری می شود.
به گفته وی، زنان صاحب اندیشه باید در پست هایی که دارند احساس امنیت کنند.
وی همچنین به نرخ بالای بیکاری در کشور اشاره کرد و گفت: نرخ بیکاری بسیار بالاست و از طرفی اگر روند کاهش جمعیت را همچنان بالا ببریم و با خیل عظیمی از کهنسالان داریم که نیاز به مراقبت دارد.
وی با بیان اینکه نسل باید مثل خود را تولید کند، گفت: این جمعیت هم باید پویا باشد و هم مثل خود را تولید کند.
در ادامه برنامه دکتر رسول صادقی عضو هیات علمی گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران و معاون پژوهشی موسسه مطالعات جمعیتی کشور درباره معتبر بودن پیش بینی دفتر امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل گفت: این پیش بینی سازمان ملل مربوط یه 100 سال آینده است در حالیکه آمار و پیش بینی هایی معتبر و قابل اعتناست که در بازه زمانی 5 ساله صورت گیرد، یا بازه زمانی 20 ساله اما پیش بینی برای بازه زمانی 100 ساله با عدم قطعیت همراه است.
معاون پژوهشی موسسه مطالعات جمعیتی کشور گفت: نمی توان رفتار انسانها را برای 5 سال آینده پیش بینی کنیم، و پیش بینی ها عمدتا با مشکل مواجهند و پیش بینی برای سال 2010 با 2015 متفاوت است. به گفته این استاد دانشگاه، کاهش ازدواج و رشد جمعیت از تبعات فراهم نشدن اشتغال است. خانم دکتر درباره حرکت جمعیتی و رفتارها را خود خانواده ها تعیین می کنند، و ما باید نگران باشیم که از فرصت جوانی که داریم چگونه استفاده کنیم.
جمعه ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]