واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: رفتار متفاوت محسن جلالپور در فضای مجازی/رئیس اتاق، 3 مقام ارشد دولت را به چالش اینستاگرامی دعوت کرد اقتصاد > اقتصاد کلان - اقتصادنیوز نوشت:
محسن جلالپور که به نظر میرسد رویهای کاملا متفاوت حتی نسبت به دیگر همکارانش در هیأت نمایندگان اتاق ایران در پیش گرفته، معمولا شبها پیش از خواب و صبح زود به کامنتهای صفحه شخصی خود پاسخ میدهد، سری به حساب کاربری برخی فالورهایش میزند و حتی برای آنها پیام میگذارد.
جالب این است که نوشتههای محسن جلالپور در اینستاگرام مجهز به هشتگ است و او سعی میکند هشتگهای #بخش_خصوصی#اتاق_بازرگانی#اقتصادآزاد و#اقتصادایران را رواج دهد. محسن جلالپور گوشی آیفون 6 دست میگیرد و جالب است که تصویرهای اینستاگرامش کاملا پردازش شده توسط نرمافزارهای مختص گوشی آیفون هستند.
هرچند به نظر میرسد او به مانند عکاسان حرفهای آنچنان ذوق عکاسی ندارد اما نوشتههایش حرفهای و ویرایش شده به نظر میرسد و انبوه پیامهایی که زیر نوشتههایش گذاشته میشود، نشان از نفوذ نوشتاری رئیس اتاق ایران دارد. یک بار هم محسن جلالپور خطاب به یکی از دنبالکنندگانش که طرحی را پیشنهاد کرده بود نوشت: «باید بیشتر در جریان قرار بگیرم.لطفا طرح را دایرکت کنید تا بیشتر بررسی کنم».
این پیام نشان میدهد او کاملا به ابزارهای اینستاگرام مسلط است.
رئیس 52 ساله اتاق ایران که اصالتی کرمانی دارد، بازمانده خانوادهای متمول و ثروتمند است که از دیرباز فعالیتهای تجاری داشتهاند. او در یکی از نوشتههای اینتساگرامی خود با انتشار تصویری از کارت بازرگانی پدرش که در سال 1338 صادر شده، اصالت خانوادگی و سابقه کشب وکارش را به رخ کشیده و در انتها به سبک «اهالی اینستاگرام» نوشته «یهویی یاد مرحوم پدرم افتادم».
دیگر نوشتههای محسن جلالپور در اینستاگرام مربوط به کمبودآب، بحران خشکسالی،توسعه،اقتصاد رقابتی و نحوه حمایت از صنایع است. از جمله، کوتاهترین نوشته او در اینستاگرام این است «روز حمایت از صنایع کوچک بر تلاشگران صنعتی مبارک. ولی کاش به جای حمایت میگفتند رقابت.آن وقت بهتر بود میگفتیم: روز رقابتی شدن صنایع کوچک مبارک.»
در مسیر مخالف خاموشی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران پس از شکلگیری و فعالیت مجدد در دوره پس از انقلاب، توسط هیات رئیسهای اداره میشد که کمتر ارتباطی با رسانهها داشتند.
علینقی خاموشی، رئیس هفت دوره ابتدایی سالهای پس ازانقلاب بیشتر وقتها اجازه ورود خبرنگاران به جلسات هیات نمایندگان اتاق ایران را نمیداد. دوران ریاست او بر اتاق ایران،کاملا اقتدارگرایانه بود و مهمترین نهاد بخش خصوصی ایران از نگاه خیلی از کارشناسان بسیار بسته و محدود اداره میشد. ظاهرا این باور قلبی علینقی خاموشی بود که اتاق بازرگانی را بسته و کنترل شده مدیریت میکرد.
او حتی در انتخابات سال 92 اتاق بازرگانی که قصد کاندیدا شدن برای ریاست اتاق ایران را برعهده داشت به خبرنگاری صراحتا گفته بود که همچنان به مانند گذشته فکر میکند و اگر مجددا رئیس اتاق ایران شود اجازه نمیدهد که خبرنگاران به جلسات هیات نمایندگان اتاق ایران بروند.
پس از خروج خاموشی از اتاق ایران، افرادی مانند محمد نهاوندیان و غلامحسین شافعی ریاست اتاق ایران را برعهده داشتند که هرچند به مانند خاموشی رفتار نکردند و با رسانهها تعامل داشتند اما حضوری در فضاهای مجازی نداشتند.
با این حال محسن جلالپور که چند هفتهای است در اینستاگرام، صفحه شخصی خود را راهاندازی کرده، در چند روز اخیر با در پیش گرفتن رویهای کاملا متفاوت از دیگرمدیران اقتصادی، فعالیتهای قابل توجهی داشته است.
او حتی در جمع خبرنگاران، از تشکیل معاونت شبکههای اجتماعی در اتاق ایران خبر داد. موضوعی که به نظر میرسد در روابط عمومیهای سنتی ایران در سالهای گذشته مغفول مانده است.
پستهای اینستاگرامی ملکالتجار محسن جلالپور تاکنون 10 موضوع را به کمک تصاویری به اشتراک گذاشته و در آخرین مورد که بسیار صریح به نظر میرسد، از برگزاری یک دوره آموزشی برای خبرنگاران با همکاری مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیسجمهور و رئیس موسسه آموزش و پژوهش در برنامهریزی و توسعه خبر داده و نوشته است: احتمالا این اولین قدم برای پایهگذاری «روزنامهنگاری توسعه» در ایران است و من امیدوارم این دوره آموزشی الگوی خوبی برای دیگر سازمانها و نهادهای اقتصادی باشد.
محسن جلالپور همچنین نوشته : «اجازه بدهید اینجا هم کمی صریح صحبت کنم چون معتقدم یکی از مهمترین مشکلات جامعه امروز، ناآگاهی و کماطلاعی خبرنگاران نسبت به مسائل اقتصادی است.این کماطلاعی به گونهای است که حتی در انعکاس آمارهای اقتصادی هم اشتباهات فاحش صورت میگیرد.به همین دلیل اعلام کردم یکی از برنامه های مهم ما در اتاق ایران، ارتقای سطح دانش خبرنگاران اقتصادی خواهد بود.»
رئیس اتاق ایران همچنین به تشریح جزئیاتی از توافق خود با مسعود نیلی اشاره کرده و نوشته: «تأمین استاد و تعیین سیلابسهای درسی با مؤسسه نیاوران و ثبت نام و برنامهریزی و امکانات آموزشی با اتاق ایران. در پایان دوره هم گواهینامهای به امضای ریاست مؤسسه و رئیس اتاق ایران به شرکتکنندگان اعطا میشود که امیدوارم با اعتباری که در هردو نهاد وجود دارد، جزو رزومه کاری خبرنگاران محسوب شود.»
نکته جالب این است که محسن جلالپور در همین پست، دو وزیر اقتصادی و همچنین رئیس کل گمرک ایران را به یک چالش مرسوم در شبکههای اجتماعی دعوت کرده است. وی در همین پست نوشته که به سبک اهالی اینستاگرام از سه مقام مسوول دیگر برای توسعه این اقدام درخواست یاری میطلبد.
جلالپور نوشته است: «به دوست خوبم آقا مسعود کرباسیان که مدیری توسعهگرا، دلسوز و باتدبیر است، به دکتر علی طیبنیا، وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی که فردی دانشگاهی و وزیری آگاه و مسلط به مسائل اقتصادی است و به دکتر علی ربیعی، وزیر محترم کار و امور اجتماعی که بسیار به ایشان ارادت دارم، پیشنهاد میکنم زیرنظر یکی از دانشکدههای اقتصادی یا موسسههای آموزشی، دورههای روزنامهنگاری توسعه برگزار کنند. اطمینان دارم این دورهها میتواند به جریان توسعه در کشور کمک کند.»
این پست رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با استقبال خبرنگاران و روزنامهنگارهای باسابقه هم همراه بوده که هرکدام از این خبرنگاران نظرات خود را بیان کردهاند و موضوع قابل توجه پاسخهای جلالپور است که حتی پاسخ برخی مسائل جزئی را هم داده است.
اما جلالپور علاوه بر فعال بودن در صفحه شخصی خود، نظرات خود نسبت به فعالیت برخی رسانهها را هم در پستهای اعضای تحریریه برخی رسانهها عنوان میکند.
وی در پست یکی از اعضای تحریریه سایت در پیامی با تبریک نسبت به موفقیتهای این سایت تحلیلی اقتصادی اظهار امیدواری کرد که این رسانه بالندهتر شود.
جلالپور همچنین در پست یکی از اعضای تحریریه مجله تجارتفردا در پیامی موفقیت اخیر این مجله را در ارزیابی وزارت فرهنگ از مجلات کشور تبریک گفته و بابت انتشار پرونده ویژه بحران آب در شمارههای اخیر این مجله تشکر کرده است.
آن گونه که محسن جلالپور در اینستاگرام فعالیت میکند، احتمالا صفحه او به یکی از پر بینندهترین صفحات مدیران اقتصادی در شبکههای اجتماعی تبدیل خواهد شد.به این دلیل که رئیس اتاق ایران ارتباط مستقیم را به ارتباط غیر مستقیم ترجیح میدهد.او میداند چکار میکند و پستهای اینستاگرامی او زمانی جذابتر خواهد بود که از نشستهای شورای پول واعتبار، شورای بورس و هیأت عالی واگذاری خبرهای دست اولی منتشر کند. احتمالا آن وقت،صفحه او به یکی از پر بینندهترین صفحات اجتماعی یک مدیر ارشد اقتصادی در ایران تبدیل خواهد شد. 3939
کلید واژه ها: بخش خصوصی - اتاق بازرگانی -
چهارشنبه 28 مرداد 1394 - 17:20:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]