تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826799051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت دیوار حلبی آبادها...!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پشت دیوار حلبی آبادها...!




پیراهن سفید با گل های آبی بزرگ تا زیر زانویش رسیده، روی دم پایی اش هم گل آبی بزرگی قرار گرفته است. لباس های او با گل های سرخ پلاسیده ای که در دست دارد، تضاد چشم گیری ساخته است. موهای بلندش با کلیپس نیم شکسته ای پشت سرش جمع شده و پیداست برای مدت زیادی شسته و حتی شانه نشده است.











هفته نامه صدا - ریحانه یاسینی: پیراهن سفید با گل های آبی بزرگ تا زیر زانویش رسیده، روی دم پایی اش هم گل آبی بزرگی قرار گرفته است. لباس های او با گل های سرخ پلاسیده ای که در دست دارد، تضاد چشم گیری ساخته است. موهای بلندش با کلیپس نیم شکسته ای پشت سرش جمع شده و پیداست برای مدت زیادی شسته و حتی شانه نشده است.

پوست های هندوانه، پلاستیک ها و باقی مانده های غذایی را که نزدیک منزل شان جمع شده کنار می زند تا گل های پلاسیده بیشتری را از میان زباله ها پیدا کند. بقیه بچه ها کمی آن طرف تر با دانشجویانی که پیش آن ها آمده اند مشغول بازی هستند، اما ساره 4 ساله از دیدن غریبه ها می ترسد و نمی خواهد به بازی با آنها بپیوندد. می گوید آخر من که بازی بلد نیستم.» و گریه اش می گیرد و به سمت خانه شان می دود؛ خانه ای که با کنار هم قرار گرفتن ضایعات ساختمانی، درهای شکسته، پیت های روغن و حصیر بنا شده است.

او در نوروزآباد، روستایی در کنار بزرگراه تهران- کرج و به فاصله 20 دقیقه ای از میدان آزادی زندگی می کند. یکی از حلبی آبادهای اطراف تهران که اهالی اش به جمع آوری ضایعات مشغولند و دل خوشی دختربچه هایشان پیداکردن گل از میان انبوه زباله ها و حشرات است.


پشت دیوار حلبی آبادها



غریبه ها تاب تحمل بوی تعفن این حل را ندارند، اما 36 خانوار با جمعیتی بیش زا 200 نفر به داشتن سرپناهی در نوروزآباد راضی شده اند. آن هایی که اوضاع خوبی دارند، متراژ خانه هایشان به 20 متر می رسد اما اغلب در خانه های حلبی کم تر از 15 متر روزگار می گذرانند. در بالای بعضی از همین پیت های حلبی، دیش ماهواره نیز وجود دارد. اهالی منطقه می گویند همین سرپناه ها هم اجاره ای هستند. به گفته خودشان به طور میانگین ماهی 150 هزار تومان کرایه می دهند با 3 میلیون پول پیش، برای چهاردیواری هایی که حمام هم ندارد.

درست معلوم نیست این کته زمین برای چه کسی است، اما شایعه هایی بین اهالی مطرح است و آن را متعلق به یکی از مقامات سیاسی می دانند. طاهره، زن 24 ساله ای است که با 5 بچه ی زیر 10 سال در یکی از همین خانه ها زندگی می کند. در 13 سالگی ازدواج کرده و در 14سالگی هم اولین بچه اش را به دنیا آورده است. شبیه تمام زن های این منطقه، شبیه بقیه عروس های 13،14 ساله این محل که اگرچه آن ها را به عقد داماد نادیده ای درآورده اند، اما هنوز از حرف ازدواج سرخ می شوند و شرم دارند کلمه شوهر را به زبان آوردند.

در گوشه ای خانه طاهره، پسر یک ساله اش بین کوه پارچه های متعفن نشسته و مشغول بازی ردن است. غریبه ها سرگیجه می گیرند و نمی توانند هوای آن فضا را استشمام کنند، اما طاهره برای کسب ماهانه 200 هزار تومان از تکه بری شلوارهای کار کثیف و کهنه، به این محیط زندگی عادت کرده است. او می گوید: «شوهرم هم در شهرداری زباله جمع می کند. افغانی چه کند؟ باید ضایعات جمع کند دیگر.»

غالب جمعیت نوروزآباد را افغانی ها تشکیل می دهند که با جمع آوری ضایعات، روزانه 5 تا 10 هزار تومان به دست می آورند. بعضی از آن ها که خانه هایشان به جای پیت های حلبی با کاه گل بنا شده است، ماهانه حدود یک میلیون تومان با خانوراهای بالای 5 نفر درآمد دارند.

حدود 10 خانواده ایرانی نیز در این حاشیه پایتخت زندگی می کنند؛ مهاجرانی از شیراز و کرمانشاه که به اندازه افغان ها فقیر نیستند. براساس گزارش میدانی، قسمت خلوتی از این منطقه در تصرف موادفروشان است؛ گاهی اتومبیل هایی در آن رفت و آمد می کنند و بیشتر خانواده های ایرانی در این بخش فعالیت دارند.


پشت دیوار حلبی آبادها



روی فرش کهنه و قدیمی خانه نورآقای سوراخ های متعددی دیده می شود، سفید چشم هایش زرد شده و لاغر و ضعیف است. او می گوید: «از 15 سالگی به ایران آمدم. 30 سالی است که اعتیاد دارم. شیشه، کراک، هرچه گیرم آید می کشم. می گویند در افغانستان کشت و کار مواد زیاد است، ولی واقعا این جا خیلی راحت تر گیر می آید.»

2.5 میلیون نفر مهاجر افغان در ایران زندگی می کنند. از این بین، بیشتر افغان های این منطقه کارت اقامت قانونی در ایران دارند. اما بعضی هایشان می گویند یکی دو سالی است که مهلت اقامتشان تمام شده و مسئولان دولتی حاضر به تمدیدش نیستند. خیلی ها نیز هزینه 700 هزار تومانی تمدید کارت را ندارند. بیشتر کودکان افغان این منطقه نیز مدرسه نمی روند؛ یا مدارس دولتی از آن ها بالای 200 هزار تومان شهریه خواسته اند و یا از ثبت نام افغان ها امتناع کرده اند. آسیب این اقدامات تا جایی بود که مقام معظم رهبری دستور دادند حتی آن هایی که کارت اقامت ندارند هم باید در مدارس ثبت نام شوند و هیچ کودک افغانی نباید از تحصیل محروم بماند.

حسین راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه درخصوص وضعیت حاشیه نشین ها می گوید: «در رابطه با حاشیه نشینی، دولت و شهرداری ها مسوول هستند. در این آشفته بازاری که شکل گرفته، خیلی ها از جمله شهرداری ها منتفع هستند. این طور نیست که شکل گیری این فضاها به صورت خود به خودی بوده باشد.» ترسیم گر نقشه فقر ایران ادامه می دهد: «این ها تعرض آشکار به زمین های شخصی و عمومی است که متاسفانه به سهولت چشم پوشی می شود. فقط هم حاشیه نیست در داخل هم هست.

 زیر پل مدیریت تهران یکی از این فضاهاست. این فضاها به صورت روزمره زیر چشم شهرداری تهران گسترش می یابد. به نظرم این مسائل بیش از هرچیز ناتوانی شهرداری ها و قوه قضاییه را در سامان دهی فضاهای این چنینی نشان می دهد.»


پشت دیوار حلبی آبادها



در نوروزآباد هیچ ردپایی از نهادهای حمایتی دیده نمی شود. هیچ نهاد دولتی نیز برای سامان دهی وضعیت این منطقه در کنار بزرگراه اقدامی نکرده است. نخاله های ساختمانی زیادی نیز در گوشه و کنار روی هم تل انبار شده اند که اهالی می گویند گاهی ماشین های شهرداری به این جا می آیند و آن ها را خالی می کنند. جمعیت دانشجویی امام علی (ع)، یک نهاد مردمی است که این منطقه را شناسایی کرده و برای کارآفرینی زنان و حمایت پزشکی و غذایی از اهالی آن اقداماتی انجام داده است.

یکی از اعضای اصلی این جمعیت می گوید: «ما روستاهای زیادی را در حاشیه های تهران شناسایی رده ایم. تنها در چند مورد آن ها کمیته امداد و بهزیستی برای خانوارهای ایرانی کارهایی کرده اند. البته اقدامات شان در کوره پزخانه های جنوب تهران نهایتا به گداپروری انجامیده است.

در بعضی مکان های دورافتاده و صعب العبور هم که هیچ نهادی حضور نداشته است.» اگرچه بیشتر آدم هایی که در نوروزآباد جمع شده اند برای فرار از شهر و کشور خود به بیخ گوش پایتخت پناه آورده اند و نهادهای حمایتی ایرانی در قبال شان مسوول نیستند، اما کودکان شان سهمی در تصمیم آدم بزرگ ها برای جنگ و فرار نداشته اند. آن ها با ناآگاهی خانواده ها از مسائل بهداشتی، در خانواده های پرجمعیت میان فقر متولد می شوند و تفریح شان، پیدا کردن گل سرخ از میان تعفن زباله هاست.









تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن