تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816295588




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علاقه‌ خارجی‌ها به فرهنگ ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷




1439882641833_IMG_9835.JPG

در نشست ایران‌شناسان خارجی در تهران، از علاقه‌ی خارجی‌ها به فرهنگ ایران سخن گفته شد. به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش رسیده، نزدیک به 20 نفر از ایران‌شناسان و دانشجویان ایران‌شناسی کشورهای مختلف از مرکز فرهنگی شهر کتاب دیدن کردند. در این دیدار، علی‌اصغر محمدخانی به تشریح فعالیت‌های مرکز فرهنگی و معاونت بین‌الملل شهر کتاب پرداخت و سپس خطاب به ایران‌شناسان یادآور شد: «بسیاری مواقع مطالعه‌ی سفرنامه‌های سیاحان خارجی‌ای که به ایران سفر کرده بودند، باعث شده افرادی به ایران و مطالعات ایرانی علاقه‌مند شوند و پا در مسیر ایران‌شناسی بگذارند. بنابراین بعد از پایان سفرتان از نوشتن و منتشر کردن یادداشت‌های این سفر غافل نشوید.» وی همچنین با تأکید بر اهمیت استفاده از ابزارهای ارتباطی جدید گفت: «پیش‌تر ارتباط ساکنان نقاط دوردست با یکدیگر بسیار سخت بود، اما امروز به مدد ابزارهای نو این دشواری از میان برداشته شده است. با استادانی که در ایران می‌بینید و نیز با سایر هم‌دوره‌هایتان که از دیگر کشورها آمده‌اند، ارتباط خود را حفظ کنید تا بتوانید از کمک‌های همدیگر برای تقویت اتاق‌های ایران بهره ببرید.» بر اساس این گزارش، میهمانان حاضر در مرکز فرهنگی شهر کتاب، در چارچوب یازدهمین دوره‌ی ایران‌پژوهی، با همکاری مرکز بین‌المللی ایران‌شناسی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جهاد دانشگاهی واحد علامه طباطبایی به ایران سفر کرده‌ بودند و در این نشست استادان و دانشجویانی از کشورهای گرجستان، افغانستان، چین، ترکیه، بلاروس، بوسنی، تاجیکستان و هلند شرکت داشتند.

نشست ایران‌شناسان

مالخاز آرچوادزه، از گرجستان، در نشست مرکز فرهنگی شهر کتاب گفت: «اگرچه تأسیس رشته‌ی ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی تفلیس به سال ۱۹۱۸ بازمی‌گردد، 10 سال پیش وقتی وارد دانشگاه شدم، هیچ دانشجویی در سال‌های سوم و چهارم ایران‌شناسی تحصیل نمی‌کرد. درواقع این رشته با کمبود شدید دانشجو روبه‌رو بود و در مقابل، رشته‌های عرب‌شناسی و ترک‌شناسی همه‌ی دانشجویان علاقه‌مند به خاورشناسی را جذب می‌کردند. با افزایش روابط تجاری ایرانیان با گرجستان، رشته‌ی ایران‌شناسی و زبان فارسی رونق زیادی گرفت، اما متأسفانه در یکی دو سال اخیر بعد از اینکه گرجستان به صورت یک‌سویه قرارداد لغو روادید بین ایران و گرجستان را منتفی دانست، به صورت محسوسی تعداد دانشجویان ایران‌شناسی هم کاهش یافت؛ چراکه مبادلات بین دو کشور دچار افت شد.» مزیا الک‌سیتزه، دومین میهمان گرجی بود که در این نشست سخن گفت. او به علاقه‌ی تاریخی گرجی‌ها به ادبیات فارسی اشاره و تصریح کرد: «ترجمه‌ی آثار ادبی فارسی به گرجی از قرون وسطی آغاز شد و گرجی‌ها از ادبیات معاصر ایران نیز غفلت نکردند.» وی که نویسنده‌ی کتاب درسیِ «تاریخ ادبیات معاصر فارسی» و مترجم آثار ادبیات داستانی معاصر فارسی به گرجی است، افزود: «خوانندگان گرجی به کتاب‌هایی که از فارسی ترجمه شده است، اقبال نشان داده‌اند.» محمد داوود سلام‌اف از دانشگاه ملی تاجیکستان درباره‌ی برگردان آثار فارسی به تاجیکی سخن گفت و خاطرنشان کرد: «بسیار از کتاب‌های ادبی و درسی ایرانی، با تغییر الفبایشان به الفبای سریلیکِ تاجیکی، در کشور ما منتشر می‌شود. ما نام این کار را برگردان گذاشته‌ایم؛ زیرا فقط محدود به تغییر الفباست.»

نشست ایران‌شناسان

وی در مورد آموزش الفبای فارسی در تاجیکستان نیز گفت: «چند سالی است از کلاس چهارم تا هفتم الفبای فارسی که در ایران رواج دارد در مدرسه‌ها آموزش داده می‌شود تا جوانان راحت‌تر بتوانند از منابع و کتاب‌های موجود در ایران بهره ببرند. در تاجیکستان روزنامه‌ای هم به نام ادبیات و صنعت منتشر می‌شود که بخش‌هایی از آن به خط فارسی است.» علیرضا احسان، مسؤول یکی از اتاق‌های ایران در یکی از استان‌های افغانستان از آسیب‌پذیری زبان فارسی در کشورش سخن گفت و تصریح کرد: «امروز در کشور ما خیلی از واژه‌های خارجی جای کلمه‌های فارسی را گرفته‌اند. ما از دوستان ایرانی درخواست داریم به یاری برادر آسیب‌دیده‌شان بیایند. به ما کمک کنید تا بتوانیم از این مرحله عبور کنیم. در افغانستان هنوز فرهنگستان زبان و ادبیات دایر نشده است. حتی می‌بینیم که افراد بی‌سواد هم تحت تأثیر کلمه‌های اروپایی قرار گرفته‌اند و مثلاً به جای واژه‌ی مشکل، از کلمه‌ی پرابلم استفاده می‌کنند.» میهمان دیگری هم که در این نشست سخن گفت، هوی‌ای لئو از چین بود. وی به جایگاه رفیع و تاریخی زبان فارسی در نزد مسلمانان چین اشاره کرد و سپس یادآور شد: «در سال‌های اخیر در سراسر چین توجه به ایران فزونی گرفته است. من کتابی تألیف کرده‌ام با نام «فرهنگ و اجتماع معاصر ایران» که با استقبال خوبی مواجه شد؛ درحالی‌که کتاب‌هایی که در این سری برای کشورهای مصر، سوریه و همه‌ی ممالک آسیای شرقی نوشته شده بود، فروش خوبی به دست نیاورد.»

نشست ایران‌شناسان



نشست ایران‌شناسان



نشست ایران‌شناسان

انتهای پیام








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن