واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: سهم ایران از بازار ۸۲۰ میلیارد دلاری فرهنگ در جهان چقدر است؟
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: سهم ایران از بازار ۸۲۰ میلیارد دلاری مبادلات فرهنگی دنیا نزدیک به صفر است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ، علی جنتی در سومین اجلاس هیئت های نمایندگان اتاق های اصناف سراسر کشور افزود: از ابتدای این دولت موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر را مطرح و توجه سرمایه گذاران و بانک ها را به این حوزه فرهنگ حذب کردیم.
وی گفت: در طول 2 سال گذشته با حضور در عرصه های بین المللی خواستار توجه اهالی هنر در عرصه های مختلف به موضوع اقتصاد شدیم.
جنتی افزود: در حوزه تابلوهای خوشنویسی و نگارگری و مانند آن درسال92 از مجموع 30میلیون دلار حراج در حراجی کریستی دبی 10 میلیون دلار فروش مربوط به آثار ایرانی بود که فقط تابلوی یک ایرانی به یک میلیون و 600 هزار دلار به فروشد رفت.
وی گفت: در هتل آزادی نیز سالانه حراجی از تابلوهای نقاشی ، نگارگری و خوشنویسی برگزار می شود که درآمد خوبی از آن عاید شده است.
جنتی با تاکید بر اینکه با این اوصاف ما در درآمد زایی در عرصه های مختلف هنر وضع خوبی نداریم گفت: این درحالیست که شرکتهایی مانند مایکروسافت ، گوگل و بسیار از شبکه های اجتماعی به عنوان قول های بزرگ اقتصادی که در عرصه های فرهنگی فعال هستند، مطرح اند.
وی در ادامه گفت: باید زمینه حضور همه جنبه های هنری ایران از سینما تئاتر، موسیقی، صنایع دستی ، خوشنویسی ، نگارگری ، و مانند آن در عرصه های جهانی فراهم شود و این نیاز به افزایش کیفیت کار است.
جنتی به حضور فیلم جدایی نادر از سیمین در جشنواره اسکار با حمایت یکی از بانکهای داخلی اشاره کرد و گفت: این نمونه خوبی از حمایت بخشهای اقتصادی از عرصه های هنر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از اصناف می خواهم که دراین حوزه ها نقش آفرین باشند و ما نیز از شورای عالی بانکهای خصوصی و هلدینگ های بزرگ دعوت کردیم که در حوزه های مختلف فرهنگ و هنر سرمایه گذاری کنند و اصناف نیز این موضوع را جدی بگیرند.
جنتی افزود: حمایت از سرمایه گذاری در بخش های فرهنگی و هنری زمینه صادرات محصولات ما را که ارزش مادی و معنوی به همراه دارد فراهم می کند.
جنتی در ادامه به وجود ناهنجاری های مختلف در جامعه اشاره کرد و افزود: جامعه ما با ناهنجاری های مانند ازدواج سفید مواجه است.
وی گفت: ازدواج سفید پدیده زشتی است که ره آورد غرب است که دختر و پسر بدون عقد شرعی با همدیگر زیر یک سقف زندگی می کنند.
وزیر ارشاد افزود: 25 دردصد از ازواج های کشور منجر به طلاق می شود، در شمال تهران این آمار از هر سه ازدواج یکی منجر به طلاق شده است و استان البرز نیز وضع تکان دهنده ای دارد.
وی گفت: موضوع تحکیم خانواده در شورای فرهنگ عمومی مطرح شده و بر روی آن کار می کنیم.
جنتی در ادامه به معضل فساد اداری اشاره کرد و افزود: در دستگاههای اداری ما هیچ کاری بدون رشوه انجام نمی شود و از طرفی با فساد کلان اقتصادی 3 هزار میلیاردی روبرو بودیم که با امضای 4 وزیر کابینه پول کشور به تاراج می رفت.
وی همچنین به اختلاس در بنیاد تعاون ناجا اشاره کرد و گفت: این بنیاد رقم بسیار بالایی را از بانک قوامین می گیرد و معلوم نیست که کجا خرج می شود.
وی در ادامه به موضوع پاکدستی و شفافیت در اصناف کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این گونه قضایا را در اصناف نداریم.
وی افزود: معاونت فرهنگی اتاق اصناف می تواند در حوزه فرهنگ فعال شود.
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به محدودیت های قانونی و حقوقی اشاره کرد و گفت: باید اتاق اصناف برای احصای این محدودیت ها پیش قدم شود که بخشی از این محدودیت ها در دولت قابل حل است و بخشی را می توان به صورت لایحه به مجلس برد و در آنجا طرح و تصویب کرد.
وی افزود: حوزه بیمه ایی و مالیات اصناف، نیاز به تجدید نظر دارد
جنتی گفت: اصناف باید از فناوری های نوین حداکثر استفاده را ببرند.
جنتی همچنین برند سازی در عرصه محصولات فرهنگی و هنری را یادآور شد و افزود: در زمینه مالکیت معنوی نیز در گذشته قوانین ناقصی داشته ایم که لایحه مالکیت ادبی و هنری را به مجلس دادیم که می تواند حقوق افراد را حفظ کند و از هدر دادن زحمات دیگران جلوگیری کند.
وی گفت: لایحه مالکیت صنعتی نیز دیروز در دولت تصویب شد تا به مجلس برود تا مانع سوء استفاده دیگران شود.
جنتی افزود: در بازار بازی های رایانه ای نیز باید زمینه تکثیر غیرمجاز را با توجه به قوانین کپی رایت از بین برد و تصویب دو لایحه اشاره شده زمینه قاچاق کالا را نیز از بین می برد.
جنتی ادامه داد: بر اقتصاد مقاومتی نیز تاکید داریم و دولت به طور جدی برای حمایت از تولید داخل و رشد استعدادهای داخلی در همه زمینه ها از جمله عرصه فرهنگ و هنر پیش قدم است.
وی گفت: در دوران پسا تحریم نیز باید سعی کنیم به جای واردات، تولید داخلی را گسترش دهیم .
جنتی همچنین درباره بیمه خبرنگاران افزود: بخشی از این موضوع به سختگیری دست اندرکاران مطبوعات بر می گردد که باید بیمه خبرنگاران را پرداخت کند.
وی گفت: 60 هزار عضو صندوق حمایت از هنرمندان ، روزنامه نگاران و نویسندگان شناسایی شدند که برخی از آنها فوت کرده اند یا در خارج از کشور زندگی می کنند که بعد از پالایش این عدد هم اکنون به 23 هزار نفر رسیده اند و مستحق بیمه هستند و از نظر قانون مطبوعات خود اصحاب رسانه و مطبوعات بایدبیمه آنها را پرداخت می کرد اما وزارت ارشاد پیش قدم شد و این بیمه را پرداخت می کند.
جنتی در پایان وزارت ارشاد را نهادی حاکمیتی دانست و گفت: ما بسیاری از امور تصدی گری مثل برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه کتاب را به بخش خصوصی واگذار کرده ایم .
جنتی همچنین تاکید کرد: مسئولیت فرهنگ جامعه بر عهده فقط وزارت ارشاد نیست و سازمانهایی مانند سازمان تبلیغات اسلامی ، حوزه های علمیه، ائمه جمعه و جماعت در اصلاح فرهنگ جامعه مسئولیت و نقش دارند.
سه شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]