تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815655117




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف لايه‌هاي پنهان از آتشکده فردقان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۲۲ب.ظ)
کشف لايه‌هاي پنهان از آتشکده فردقان موج-عمليات گمانه زني به منظور شناسايي و تعيين وضعيت اثر موسوم به آتشکده فردقان که گفته مي‌شود محل تبعيد و زنداني شدن ابوعلي سينا بوده است و ارائه راهکارهاي رفع خطر در اين محوطه تاريخي در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن کريمي سرپرست هيأت گمانه زني فردقان امروز يکشنبه با اعلام اين خبر تصريح کرد که آنچه در حال حاضر از اثر موسوم به آتشکده فردقان باقي مانده يک ستون سه وجهي ساخته شده از آجر و ساروج است که ارتفاع آن از کف فعلي به حدود 2 متر مي‌رسد.
او افزود: به منظور شناسايي و تعيين وضعيت کلي اثر، دستيابي به ابعاد پنهان آن، تعيين کاربري اصلي بنا، تکميل مدارک لازم در زمينه مطالعات گونه شناختي آتشکده‌هاي ساساني در صورت اثبات آتشکده بودن بنا و ارائه راهکارهاي رفع خطر از اثر يک برنامه گمانه زني باستان شناسي پيش بيني شده و در حال انجام است.
اين باستان شناس با بيان اين که روستاي فردقان از توابع بخش خنجين شهرستان فراهان در استان مرکزي است اظهار داشت: به لحاظ جغرافيايي روستا در انتهاي يک دره و رودخانه اي که از جنوب به شمال جريان دارد قرار گرفته است.
به گفته او، اين روستا در گذشته به دليل وجود منابع آبي سرشار از وضعيت آب و هوايي بسيار خوبي برخوردار بوده و محل زيست طبيعي مناسبي براي استقرار گروه‌هاي انساني محسوب مي‌شده اما در ساليان اخير به دليل خشک شدن رودخانه و کمبود منابع آبي رونق گذشته را ندارد.
کريمي خاطر نشان کرد که بر اساس تحقيقات کتابخانه اي و نيز مطالعات ميداني صورت گرفته بقاياي يک آتشکده دوره ساساني در داخل اين روستا قرار دارد.
به گفته وي بررسي صورت گرفته در بافت معماري روستا نشان مي‌دهد که بقاياي يک قلعه عظيم با ديوارهايي بلند در داخل روستا قرار دارد و بقاياي آتشکده مورد نظر در مرکز قلعه و محل ثقل آن واقع شده است.
کريمي خاطر نشان ساخت که اين اثر تاريخي به شماره 25019 در تاريخ 18/12/87 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
اين باستان شناس تصريح کرد :ابن فقيه همداني نويسنده سده سوم هجري در کتاب مختصرالبلدان و محمدبن حسن قمي نويسنده کتاب تاريخ قم از روستاي فردقان و آتشکده آن سخن به ميان آورده‌اند.
سرپرست هيأت گمانه زني فردقان افزود: نويسنده تاريخ قم در کتاب خود از فردقان با نام مزدجان ياد کرده و ضمن نقل قول از همداني در مورد آتشکده فردقان به چگونگي ويراني آن در سال 288 هجري توسط امير قم پرداخته است.(قمي، 1361: 88-90)
به گفته او، تحقيقات مردم نگاري در محل اثر نيز از باور مردم در خصوص اين که محل آتشکده فردقان محل تبعيد و زنداني شدن ابوعلي سينا حکيم نامدار ايراني بوده است حکايت دارد.
عمليات گمانه زني در فردقان که با مجوز رياست پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري درحال انجام است تا ابتداي مهر امسال ادامه دارد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن